fredag, juli 10, 2009

Modemän

Såg en man på hållplatsen imorse. 50+ med kotlettfrisyr, Club blazer och röda jeans. Hallå!? Jag upprepar: Röda Jeans. Fan, det går inte. Jag förstår att det är fysiskt fullt möjligt eftersom jag bevittnat det vid ett flertal tillfällen. Men det strider mot all etik och moral. Det ser så jävla dumperverst ut att jag inte ens hinner beskriva det. Jag ska nämligen bege mig på semester om en dryg timma och för att riktigt fånga vansinnet i ord hade jag fått skjuta på det viktigaste ögonblickert hittills i år. Och det går inte för sig.

Däremot hoppade det på ett riktigt modelejon till man på Stigbergstorget. Han var säkerligen tio år till men bortsett från sina kraftiga spasmer (gissningsvis till följd av mångårigt och seriöst blandmissbruk) så framstod han som både läckert extravagant och väldigt medveten. Han var heldressad i en aprikos denim-outfit, som skulle få Peter Siepen att kvida av avund. Jag önskar att jag kommer vara så vågad på ålderns höst, när man kan skita i alla konventioner. Han hade dessutom den goda smaken att bära en tajt vit t-shirt som framhävde både hans öl-buk och solbränna. En bränna som inte såg ut att vara förskansad medelst solning, utan snarare liknade någon form av ärgat läder. Det enda som egentligen låg honomm i fatet var väl hans tånaglar med tillhörande bara fötter, som stack ut ur ett par rejäla sandaler. Jag har aldrig sett så mycket gula naglar och förhårdnader på en och samma gång. Annars var han one million dollars.

One million dollars som luktade häst.

9 kommentarer:

Madde sa...

Ha ha ha! Han låter helt lovely!

SE sa...

Har för mig att man i seglarsällskap endast får bära röda byxkor om man har seglat över atlanten. Vilket innebär att endast ett fåtal är berättigade. Snyggt sätt att införa nästintill absolutism utan att ses som en faschist, heja seglare!

Penny sa...

SE: Alternativt att han är miljardär...

adde sa...

Äntligen har du slagit dig in på modebloggandet, Mike! Världen behöver fler modebloggar! Det har jag väntat på sedan du tog dina första staplande steg på områden med seriemördarbrillorna.

:)

mikebike sa...

Madde: haha, javisst gör det! Nåt för dig? :)

se: ja fan han såg inte ut att ha korsat Atlanten iaf. Han skulle blivit kölhalas för sitt klavertramp.

Penny: fint med miljardärer som åker spårvagn.

Adde: jag skriver bara om spets-mode.

jonna sa...

röda jeans är fan the shit. kom inte och säg annat. eller jo, förresten, du kan få tala om för mig var man hittar ett par par riktigt rödröda slimmade brallor. sen kan du låta bli att säga annat.

Mikael sa...

Clubblazer och illröda jeans är nästintill obligatoriskt i Båstad, nu under tennisveckorna. På fullt allvar äntrar unga Gordon Gecko-wannabies Pepes Bodega för att parta natten lång. Förra helgen slutade jag räkna efter 7 par blazer med röda jeans. Såg fan tom en nyskapare med clubblazer och gröna jeans. Det enda jag saknade i utstyrseln var faktiskt en gammaldags monokel, det hade varit pricken över i.

AnnaPanna sa...

Blazer och röda jeans.... HERREDUMINSKAPARE!
Dina skildringar av "sommarfötter" i sandaler....;
- vad ÄR det med folk som inte kan sanera sina fossingar ???
Det drabbar ibland på "naken gemensamhets inrättningar".
Och nu så här i sommartider så exponerar folk ogenerat sina förhårdnader och för långa tånaglar respektive gula kartnaglar och nagelsvamp.
BLÄÄÄHHH.
Ansa fötterna eller behåll stövlarna på!
Mer vidrig sommarklädsel:
- kavaj och shorts!
Jamänalltså..!!???
Spöstraff!

Ozjeppe sa...

Fimpar man överklass-blazer & kotlettfrilla så kan jag omöjligen se brottet med röda (har ett par själv) eller gröna jeans till ex. t-shirt... hur många tusentals blåa par jeans ser man inte varje vecka? Booooring!