söndag, april 06, 2008

Oneliner-extravaganza

Jag fastnade av misstag framför CSI-miami igår kväll. Jag hatar verkligen David Caruso. Han har väl aldrig gjort något vettigt och nu när han mer eller mindre synonym med sin karaktär Horatio i den där riktigt pissiga spin-off-serien lutar det knappast åt ett uppsving. Själv hävdar han i och för sig, precis som den lilla halvlängdsmannen i iprenreklamen, att han är en förstklassig skådespelare. Ja, eller hur.

Upplägget är enkelt och alltid likadant. Horatio åker från brottsplats till brottsplats, ställer sig med händerna i midjan och drar ultrabanala oneliners som är så kryddade med konstpauser att jag måste hälla i mig en tillbringare lugnande för att släcka branden som uppstår i hjärnans irritationscentrum. Varje sådan oneliner går över i ett rivigt vinjettljud (weeaooouuw).

Jag pallar inte att se hans fönade lugg, pösiga kostym och fruktansvärt töntiga solbrillor. De förstärker uselhetsfaktorn på hela serien. Man får lust att ta ett svidande kvartsamtal med kostymören. Den personen kan ju inte ha fattat någonting alls.

För övrigt verkar manusförfattarna vara riktiga bajsfleppon. Det ter sig högst orimligt att de skulle vara välkomna på en riktig arbetsplats. Vad i hela världen skulle de kunna duga till egentligen... nä, jag kommer faktiskt inte på något.

Men allra värst är som sagt David Caruso. Han är sämst.

Det leder mig osökt in på att det verkar vara något fel på Google. För när man skriver "sämst" i sökfältet och sedan väljer bildsökning, då borde rimligtvis första träffen vara en fet jävla bild på Horatio i sin klassiska investigator-pose. Ingen, jag upprepar, INGEN är sämre än han.

Titta och brinn -->

42 kommentarer:

Anonym sa...

"Manus författarna"? Jeez, du måste verkligen vara upprörd över eländet.

Kapybaran sa...

lore -du hann före!
mike bike? manus författarna?
vad händer? hur mår du?

Anonym sa...

Dessutom filmas han alltid i samma jävla vinkel när han ska säga något "häpnandsväckande", det stör jag mig på något så djävulskt.

Anonym sa...

Horatio... då är det alltså mer än jag som har honom som kontraidol. Det värsta är att 78% av de som utsätts för hans prettokommentarer faktiskt visar sig vara oskyldiga i slutet varvid kommentaren "If I were you, I'd fold" ter sig tämligen löjligt i efterhand.

Johannka sa...

ÅH JA varför pratar han med så dov, låg röst och tror att hans uttalanden ska in i en aforismbok? Och varför tror han att han är en het, sexig jävel? Jag brukar kolla på CSI Miami i sängen innan jag ska somna men man klarar ju inte av det för man får ju Horatio-mardrömmar. Antagligen heter han Horatio för han tror han kan leva upp till det. ÅH ÅH nej!

måring sa...

Kanske kan det vara på plats med ett litet ironiserande videoklipp av jim carrey:

http://www.youtube.com/watch?v=glvGfQnx3DI

Medelklassman sa...

bajsfleppo = roligt nytt ord och helt korrekt använt i detta sammanhang.

Caruso = skitdålig.

hannaria sa...

Stör mig såå på H sköldpaddehållning. Kan inte nån säga till honom att sträcka på halsen?! CSI orginal från Las Vegas med Grissom är alltid bättre.

Anonym sa...

Ja den där fönade luggen är farligt nära Adaktussonklass.

Vinjettljud? Det är ju The Who för tusan..
weeaooww

Anonym sa...

Jag har en bild av honom från den gamla snutserien NYPD - då tyckte jag att han var rätt cool... inte COOL som Sibowitch (?), men ändå rätt OK... så det är stört jobbigt att se honom nu...

Fröken Lund sa...

Jag har aldrig stört mig så mycket på honom som jag gör nu när jag sett det där youtube-klippet. Däremot har jag alltid fnissat lite för mig själv över att han alltid tar på sig sina glajer när han ska till att säga nåt fyndigt.

Spader Ess sa...

Hela CSI serien är patetisk.

Anonym sa...

Håller helt med! Och jag har också alltid hakat upp mig på sköldpaddestuket på halsen. Ta av de fula solglasögonen och han är dessutom djävligt lik en sköldpadda i ansiktet!

Anonym sa...

Kriminalkaraktärer skall vara corny.David Caruso är MR Corny

Jag vill helst tro att "manus"förfatatrna försöker göra tokroliga karikatyrer och inte är helt gravallvarliga à la Liza (notera Z) Marklund...

Luca

TAC-2 sa...

Håller med dig mikebike. Caruso är car-usel, riktigt riktigt dålig också. Känns som att han har kollat för mycket på orginal serien och sen försöker vara en ny Grissom.

Det enda som är bra med CSI Miami är inledningslåten av The Who.

Anonym sa...

CSI Las Vegas var rätt ok, New York och Miami suger elefant. Men det finns mycket vi kan lära, att ta fram ett DNA-prov tar 10 min i CSI och i Arboga-mordet har det tagit över 3 veckor.

A sa...

CSI Miami är skit. Jag uppmanar till bojkott.

Anonym sa...

Har ni någonsin sett honom springa? Det funkar bara inte, det passar liksom inte.

Desto mer störande är att det hela verkar med vilje, att de ser det hela som lite komiskt, att det ska vara så irriterande som möjligt.

http://www.youtube.com/watch?v=ul8gZIGZbdc

Jasmin sa...

Det finns ju inget roligare än att titta på CSI Miami och Caruso specifikt! Människor utan självdistans kan vara det mest humoristiska som finns.
Efter Caruso kommer killen från "License to Grill"- den sorgliga ursäkt till matlagningsprogram som visas på sexan. Vi brukar räkna antalet gånger han säger "wooaaaa! look at thaaat!" eller "..give it that extra bit of zzzzing!".
Allt väl annars? Hur mår the hood?

chris sa...

Mitt i prick!

Följande är värt ett kik:
http://www.youtube.com/watch?v=glvGfQnx3DI

ÄnnaBanäna sa...

HAHAHA
Inte för att det har ett schmack med ditt senaste inlägg att göra men jag måste ju låta dig ta del av det fantastiska faktum att jag jobbar med Lasse "honken Honkanen och ställde just precis den frågan till honom samma dag som han fvisade upp sig i skitblaskan.

-"Hörru Honken, exakt hur mycket regi fick du av fotografen"?

- "eeehja",sa honken, "han sa till mig att se riktigt riktigt arg ut".

HAHAHA.

ÄnnaBanäna sa...

Ps. Honken kör volvo 740. Såklart. Fast den är inte senapsgul, den är bajsbrun. Ds.
HAHAHA

Anonym sa...

jag måste bara tipsa om en liten tecknad film som faktiskt är bättre än alla csi miami-avsnitt,någonsin.

http://www.weebls-stuff.com/wab/CSI/

Anonym sa...

Nänänänänä!!!

Horatio for president för fan. Över hela galaxen. Förstå hur coolt allt skulle vara!

Mike mike...*tårar i ögona* vad är det som händer. Horatiodissning?

paxvobiskummar som fan och ber en snabb bön för denna hädansväckande post.

*skakar på huvudet och hoppas inte Horatio kan svenska*

Callisto sa...

Fast serien har en stor behållning, och det är Calleigh, den vapenfetischistiskt lagda blondinen. Snygg OCH kan hantera skjutvapen. Hur bra kan det få bli?

Anonym sa...

Certainly Shitty Indeed

JD BCN sa...

http://jdbcn.blogspot.com/search?updated-max=2007-03-09T12%3A14%3A00%2B01%3A00&max-results=50

Anonym sa...

Jag vill gärna ha en recension på SVTs förträffliga serie Andra Avenyn. Jag drömmer redan våta drömmar om din potentiella sågning. Kom igen, Göteborgs allra sämsta skådisar toppat med en gammal fröken Sverige som bryter på polska. Det kan inte bli bättre förutsättningar för dissning.

Anonym sa...

Jag har inte heller gillat Hor(a)tio / Caruso speciellt muchos...

Redan i NY pd blue så hade han storhetsvansinne!

Kommer ihåg de stoora rubrikerna vid seriestarten - HETA SEXSCENER mm... Å det va med honom... Som är en av de mest osexigaste karlarna i hela världen! *hulkningar!*

Nu när det var strejk bland manusförfattarna i USA så var det ju torka på tv-serier, så jag plöjde igenom alla csi miami säsongerna bara för att ha något att titta på...

Serien är ju bra i övrigt, om det inte vore för hans torrvitsiga oneliners som inte ens är smårolig!

Å alltid filmat snett från sidan med glasögonen i handen eller på sniskan... suck... suck... blää.
Värst är det ändå att han alltid försöker se såååå gravallvarligt seriös ut!

ha det gottis!

mikebike sa...

ännabanäna: hahahaha fy fan vad roligt. och vilken människokännare jag är. 740. ge mig ett fejs så ska jag säga vilken bil han/hon har. any time, any day.

stefan: well, jag vet inte vem som häpnar mest. ska detta behöva vara det som skiljer agnarna från vetet? hur i helvete försvarar du ditt liv som horatio-groupie? :)

penny: åhhh om du bara visste hur det kliat i mina fingrar. tre avsnitt i rad

RANA sa...

Nu var det ett tag sen jag var här. Skönt att vara tillbaka igen. Du kan inte göra nånting åt att jag tar ordet BAJSFLEPPO till mitt hjärta, och kommer att använda det igen och igen. Tack. :-D

Anonym sa...

Hahaha!
Underbart inlägg... Love it!

Bajsfleppon är härmed ett som ord jag kommer att få stor användning av i mitt vokabulär! Tack som fan!

Anonym sa...

Du stal orden ur munnen på mig! Det är fysiskt omöjligt för mig att se honom, it hurts!

mikebike sa...

rana: välkommen tillbaka! nä ta du det. roligt att komma på ord som kan komma till nytta för andra:)

sara: kul. att du med kommer använda ordet. ska googla det snart och då räknar jag med en trtäff på dig eller rana.

lj: samma här!

Anonym sa...

Jag säger bara Steven Segal. Det borde räcka.

Anonym sa...

Jag undrar varför han använder mascara? Känns inte helt gjutet, men förklarar solglasögonen kanske.

Anonym sa...

oj glöm inte att i slutet av varje program står han med händerna i sidorna tittar åt sidan å säger ngt vettigt... ibland tar han tom på lr av sig sina glasögon... plus att han tittar aaaaaldrig ngn i ögonen när han pratar me honon utan alltid från sidan... :D

Anonym sa...

jag har aldrig sett csi i hela mitt liv. jag tittade på klippen med hans onlineliners,.. alltså jag delar ditt hat, det var verkligen fruktansvärt. Hur fan kan man skapa en serie byggd på snubben? jag hatar honom, jag hatar såna skådisar! HATA

Anonym sa...

Såg detta på aftonbladet... http://www.aftonbladet.se/nojesliv/tv/article2092512.ab

Anonym sa...

Är man rödhårig så har man uppenbara problem. En fet nitlott i det genetiska "lotteriet" om man så vill.

Anonym sa...

Ja! eller när man som du qt, hamnade sist i kön när hjärnorna delades ut.Bajsfleppo!

Anonym sa...

Jag gillar Youtube, mest gillar jag alla de roliga kommentarer man kan läsa. Här är två om the Endless Caruso One Liners.


pj88shady:
Can't you take out the intro after all of them? Not only would it not be annoying but the video would be shorter too!

SuperDiscoDuck:
You fool, it adds to the effect of the corny one-liners