onsdag, januari 03, 2007

Istället för gåbortchoklad

Jag kom just på en lysande idé appropå det här med dasspapper.

Jag tycker att det är dags att byta bort de gamla tjatiga gåbortpresenterna iform av After Eight och Alladinaskar mot toapapper. Ska man på videokväll kanske det räcker med en singelrulle eller dubbelpack. En större middag kanske kräver ett sixpack och vid födelsedagar, bröllop och olika jubileer... ja, då åker "balen" fram.

Det är fanimej en bra present och fin handling. Sann vänskap. Att komma med en bal visar att man är redo att ta en kula i och med att värden/värdinnan slipper det där känsliga inköpet vid nästa handling.

Storslaget Mikael, banne mig storslaget.

17 kommentarer:

Anonym sa...

Genialt!
Skall anammas ögonaböj!

Anonym sa...

Ingen risk att det kan uppfattas symboliskt av mottagaren?

Anonym sa...

Underbar idé! Jag stjäl den på en gång. Snacka om att hittat den universiella presenten, ALLA bajsar!

Anonym sa...

Jag brukar få toapapper av mamma när hon hälsar på. Perfekt hälsa-på-present! :)

mikebike sa...

caiman: berätta sedan hur reaktionen blev.

gina: symboliskt? hur då?

evilhoney; ja jag tyckte det var smart som fan. sno på. men lova att berätta om raktionen. jag tror det kommer bli succé. som att ta med en flaska vin. det finns både bra och dåliga viner liksom men man blir glad även för en särme. just för att man slipper gå till systemet. borde funka på exakt samma vis.

Sockerdricka: du har en bra mamma hör jag;)

Stefan sa...

men för fan! hur ska man tolka polaren som kommer förbi med ekonmipack som present- och som man vet har rolls-roysapapper själv hemma???

nä mike en av dessa skitonödiga ideér som endast pressats fram av någon med en tarm i akut behov av uppmärksamhet

mohahahah

Maela sa...

Toppa det här då: var och handlade förut, i korgen låg 1 fyrpack Serla Ekonomi, 1 liter mjölk plus... *drumroll* ...ett paket BranFlakes! Vi snackar inte längre "signaler", snarare en stor jävla skylt och ett bleckblåsband som lirar "Jag Skall Hem Och Bajsa".

mikebike sa...

brandman: ehh ok, men jag kollar inte scrubs.

stefan: man får ju lita på att de köper samma till dig som till sig själva. om inte annat så är ju det i sig ett smart sätt att mäta sitt eget värde i dennes ögon.

mikebike sa...

maela: läs mitt tidigare inlägg i ämnet. det var när jag handlade kaffe, branflakes, samarin och toapapper som min fobi tog liv. det signalerar inte längre bajsnödighetsnivå. det är beyond allt sånt. det signalerar att bajsa ÄR ens största intresse.

Anonym sa...

Nog för att jag är i ständigt behov att toapapper, men den som kommer hem till mig med Lambi istället för en stor, fet Aladdin åker ut med rumpan före. :D

Anonym sa...

Ja herre gud vad bra förslag. Skall testa det nästa kalas och hoppas det inte är en huligan som jag ger bränsle att ge Gamla Ullevi vad arenen tåli form av glättigt dasspapper.

Anonym sa...

Är inte den bästa lösningen att alltid köpa bigpack (eller vad det nu heter)? Det sänder ju snarare ut "jag är en förnuftig människa med framförhållning" istället för "jag hade slut på papper hemma men måste skita NU"

Jo, och så en länk, apropå skitnödig..

http://www.aftonbladet.se/vss/noje/story/0,2789,966747,00.html

Anonym sa...

Länk trasig.

Länk igen, på 2 rader:

http://www.aftonbladet.se/vss/
noje/story/0,2789,966747,00.html

Anonym sa...

Citat; lauren: balar lauren. det är the big nono socialt sett;) det har vi pratat om innan.

Trevligt att se att inte ens du är sämre än att du kan ändra dig *roflmao*

Grovt Initiativ sa...

jag fick ett affischrör fullt av blandade kryddburkar som inflyttningspresent en gång, det var riktigt trevligt. annars tycker jag after eight kan få en något förlängd livstid som gåbortish så länge man köper den med vit choklad, den är ungefär hur god som helst.

Anonym sa...

Tja, t.ex. kan det ju signalera "vilket riktigt praktarsle du är" vad vet jag :)

Anonym sa...

Jag har faktiskt gett bort en bal med toapapper. I 25-års present till en kompis:)
Han önskade sig ingenting. Sånt tycker jag är tråkigt, komma på födelsedagsfest å inte ha med sig något. Toapapper går alltid åt och är tråkigt att lägga pengar på själv. En perfekt present med andra ord!:D