torsdag, september 21, 2006

Unika partiet

Jag hade tänkt hålla käften om det mest efterblivna försöket till partibildande i världens historia. Men det går bara inte.

Först när det snackades om Unika partiet och att Linda Rosing skulle bli partiledare höll jag på att sätta i halsen. Så började det ryktas om att Strix skulle köpa rättigheterna och göra en dokuvariant av Lindas väg till riksdagen. Då började jag fatta... det kändes faktiskt helt unikt att BB-Linda skulle ge sig in i politiken. Unikt för sverige. Inget annat land skulle låta det ske.

App, app, app... kom inte och säg att Italien skulle toppa med att Ilona Staller a.k.a. "La Cicciolina" hamnade i det italienska parlamentet. Det ligger mer värdighet i varenda sekund hardcore-porr som Cicciolina har spelat in än Rosing någonsin kommer att lyckas rädda åt sig själv. För säga vad man vill om Cicciolina men hon framstår närmast som ett geni bredvid Faddes "rack".

Nu i efterhand visade det sig att all medial bevakning i form av kvällspresslöp och tv-tid skördat frukt och varit väl värt mödan. Partiets frontfigur/maskot säger att hon är nöjd (källa: aftonbladet.se såklart). Fler än 200 personer hade lagt sina röster på Unika partiet. Wow!

Alltså det måste vara ett skämt. Hur man lyckas floppa riktigt så grovt, trots den vansinniga mängd PR de fått är ett mysterium. Och faktiskt helt jävla unikt. Alltså, bara organisationen bakom partiet och med "nära och kära" borde uppgå till 100 pers.

Jag tror fanimej på riktigt att precis vem som helst hade kunnat starta ett parti helt utan marknadsföring och rodda ihop mer än dem.

Snälla Linda - gör världen en tjänst - lämna in din ansökan om att bli omyndigförklarad NU!

35 kommentarer:

Anonym sa...

Skönt att någon kan tala ur skägget och ställa logiska krav, Mike!

Vi på Kantarellen sa...

Tänk vad man kan man ställa upp på för att få ett par månader extra i rampljuset.

Jag undrar vad som kommer härnäst?

Hon bär päls av ofödda lamm?
Opererar bort brösten?
Bli rödhårig?
Tröstar Göran Persson genom att bli hans "väninna"?

Ja inte fasen vet jag.... men nått kommer innan jul. Det är jag säker på.

Anonym sa...

Är det ingen som har dödat henne ännu????

Anonym sa...

Jag hade hellre sett att Sverigedemokraterna fått 200 röster och Unkna Partiet 2,9 %... nu blev det tvärtom. Rosing och hennes lobotomerade partiprogram vill åtminstone inte skada någon... bara att "typ, alla . lixom...skall få kjamas och gosa med varandra" Det hade gjort mindre skada även om båda alternativen suger giraffpung

Anonym sa...

Att ni understår er!

Stackars Linda har verkligen jobbat i motvind.

De dokusåpa-nötter (om man bortser från att huvudpubliken verkar vara under arton och hafva ett iq som ligger strax under blåalger) som skulle få för sig att lägga sin röst på henne upptäckte ju att det inte gick att sms-rösta och Linda har ju fått erfara att det inte går att rösta bort motståndare.

asså, Göran, du tror att du kan bestämma allt liksom, så tyvvär du får min röst asså.

Jaaan sa...

Jag kan inte låta bli att rota i arkivet när denna människa kommer på tal.
Linda Rosing, jag fjättrar dig härmed i stupstocken.

Ditt svagsinta fruntimmer. Ingen har väl som du fått söndagsmiddagen att smaka illa när du varje gång jag försöker läsa min aftontidning visar upp din sämsta sida på mittuppslaget. Dina vidriga läppar av silikon, ditt tokbantande och dina förbannade försök att verka seriös får mig att kräkas.

Må dina plasttuttar brinna i helvetet, må din förbannade plastpolis till pojkvän siktas av Zethraeus, må din smyckeskollektion köpas upp och trampas på.

Andreas sa...

Jag tänkte exakt samma sak när jag läste det där...

Nöjd? Med 200 röster?

Hon ser ju ut som ett jävla monster dessutom. Allvarligt, jag vill inte se hennes läppar på bild mer. Jag blir allvarligt illamående. Ta bort ta bort ta bort!

jennypenny sa...

"Jag tror att jag är mer intelligent än kungen, i alla fall har jag fler erfarenheter."

Citat Bert Karlsson..
Bert och Linda Rosing kanske kan göra politisk karriär tillsammans?

Läs och förundras: http://www.svd.se/dynamiskt/kultur/did_13684452.asp

Anonym sa...

"Jag tror att jag är mer intelligent än kungen, i alla fall har jag fler erfarenheter."

Lite högre krav än så har du väl när du kan välja makthavare eller?

Snacka om höga ambitioner.
Jag är Buddha om hon är intelligent.

Anonym sa...

hahaha!! haha! Hon är bara en börda för alla människor. skjut upp henne i rymden som dem gjorde med lajka. fast fan, då kanske dem får ihop 50 röster till tills nästa val. och det skulle kanske kunna leda till en majoritet i lagom tid till jordens undergång. Hon är helt enkelt fenris och när hon släpps utbryter ragnarök. det blev problematiskt helt plötsligt. fan också.

Anonym sa...

De flesta verkar rörande överrens om Linda "fejktutte-lipwork-tokbanta" Rosing. har man rätt att avliva en människa om tillräckligt många i landet skriver under på det?

Btw I´m in ...

Carl Arenlind sa...

Alltså, jag vet inte. Men någonstans kan jag ändå önska att dryga 20% av landskronaborna hade röstat på Linda istället för på SD.
Alternativt att de också blir omyndigförklarade.

Anonym sa...

http://buster.blogg.se/180906123330_en_bild_sger.html

Anonym sa...

Jag fattar vad du menar Mike, jag gör det och jag håller med om att Unika pertiet var ett unikt märkligt påfund. Valet av kändispolitiker var också unikt märkligt.

Med det sagt; är det OK att mobba nån bara den är märkligt nog? Eller korkad nog? Utvecklingsstörda är det frikort på att mobba kanske?

Jag är ingen anhängare av Linda R. Att mobba skiten ur henne varje gång hon gör nåt är inte OK ändå. Tycker jag alltså.

Anonym sa...

...förbannade stavfel...

Anonym sa...

Nej det är inte ok att mobba folk, men här handlar det mer om psykologiskt självförsvar. Linda går ju inte direkt omvägar för att slippa ifrån rampljuset.

Jag tycker samtidigt oxå synd om henne, och hon behöver med största trolighet träffa en knasdoktor istället för en kvällstidningsmurvel.

Men, Sticker man ut hakan så långt, då riskerar man att få den avslagen.

evelina sa...

ja, ärligt talat, får man inte ont i hjärtat av henne? visst att hon inte är den piggaste baguetten i picknickkorgen, men det är så fint på nått sätt att hon säger att hon är nöjd.

Anonym sa...

Den som startar ett eget riksdagsparti och gör en pressträff ber om åsikter och synpunkter.

men visst man skall inte driva med (förstånds)handikappade. Överdos av silkon kan ge påtaglig syrebrist i hjärnan.

Till Jaan: Jag är omvänd, det finns hopp för nordvästra Svealand!
Mycket mycket väl skrivet.

Ivana sa...

Jag tycker det är sött. På något sjukt & äckligt sätt.

Anonym sa...

Jag håller med lottchen. Det går till överdrift. Jag är också aptrött på Linda, men det finns endå en gräns som många klampar alldeles för långt över.

Jag är 22 år, flera av er är betydligt äldre än så och det förbryllar mig faktiskt att ni inte ser gränsen..

Jaaan sa...

Tja mobba och mobba. Man sågar kungahus och politiker veckorna i ända på vår ärade television, den når betydligt fler än denna blogg, tyvärr! Som offentlig person får man stå ut med ett och annat. Det är så att säga medaljens baksida. Vill man gå på premiärer, käka gratis, få gratis kläder, dricka champange ur Bindefelts navel, helt enkelt få betalt för att inte göra ett skit, så får man räkna med att bli synad i sömmarna. Hjälper man dessutom till genom att uppföra sig i sanning märkligt, te.x gifta och skilja sig och byta tillbaka gubbe igen, samma vecka på förstasidor dessutom...ja då får man syna krysset..

Anonym sa...

Mikebike, kanske dags att starta nytt parti själv?

Bøfpartiet? Ny Bøfokrati?

Något jag tycker är intressant efter valet är hur väldigt, väldigt tyst det är om att Feministiskt Initiativ inte ens lyckades skrapa ihop en procent. Så mycket utrymme i media, och sedan en sån totalflopp. Kul tycker jag. Men det tycker kanske inte Gudrun...

Caravaggio sa...

Jag tror hela partiet var finansierat av Aftonbladet Nöje. Jag ser faktiskt ingen annan möjlighet.

Anonym sa...

Vissa konspirationsteoretiker spånar om att hela tilltaget med att lansera Unika Partiet var en stor PR kupp för att boosta föräljningen av Lindas bok, då den inte sålde riktigt lika bra som en del andra blondiners böcker.

Dels så hänvisade hon till sin bok under i stort sett alla framträdanden med media och dels skall visst fler personer i UP ha haft vinstintresse i hennes bok.

SeventyoneCarlo sa...

Kom å tänka på en annan kille som tog Mediakåtheten till oanade höjder..Drumroll..
Robban Andersson, att denne pressorangutang fått så mycket mediautrymme är för mig en total gåta. Vad är intressant med karln? Att han växt upp bland snusdosor, hembrännt i
Gällivare? At han kan käka 24 korv&bröd under 2 minuter? Att han kan stå på händer och hälla vodka i stolgången? Att han var blå i TV?
Men det bästa av allt är ändå när han ihop med en själsfrände tillika idiot fejkade en våldtäkt och spelade hjälterollen själv....Hahah, allvarligt..borde inte såna plumpa tricks rendera i åtminstone ett liiitet spöstraff??

Anonym sa...

Unkna Partiet.

californiadreamy sa...

"gratis lösbröst till alla, rösta på mig!"

danne sa...

Mikebike. Long time no see. Hoppas du är okey och att du håller dig borta från allt våld därnere. Götet går numer under namnet "lilla guatemala". Sköt om dig.

Anonym sa...

Hade hon visat bröna ala Cicciolina hade hon blivit inkryssad i riksdagen.

Det var synd att hon inte hade den strategin...

Anonym sa...

Word!

Callisto sa...

Kläckte på min blogg teorin om att hennes mediatid började tryta, så hon vade en ny strategi. De blonda, blåsta brudarna var ju redan rätt många, och Natachas tuttar syntes mer i media än Lindas. Så Linda tänkte ut det enda som ingen annan av de blonda bystiga sillisflickorna kommit på, man kan göra rubriker genom att starta ett parti. Tror de andra bloda bystdrottningarna trots allt hade haft vett att låta bli, även om tanken hade slagit dem, som en tutte i trynet vid top-less-jogging...

Anonym sa...

Tycker inte alls att Linda är så iq-befriad som du försöker få det att låta. Hon har ju lyckats och är en förebild för många tjejer som vill aktivera sig politiskt men inte vågar med rädsla för att bli bimbostämplade pga. för dåliga förkunskaper.
Jag röstade på unika partiet och det är jag stolt över!

Callisto sa...

Ja, Linda är verkligen en förebild för folk som vill göra karriär inom områden där de saknar kompetens. Hon har visat sig ha pinsamt dålig koll på samhället och den svenska politiken.

Jag tycker att hon börjat i fel ände. Man bör kolla upp verkligheten först, sen bilda parti. Så att först starta partiet, och sedan ge sig på gymnasiekompetens i samhällskunskap, känns som att man gjort saker i fel ordning.

Att bli politiskt aktiv utan adekvata förkunskaper ÄR korkat och ger definitivt ett puckat intryck. Vad aktiverar man sig för eller mot om man inte har koll på läget? Att läsa på om hur det fungerar idag och vad det finns för alternativ inom politiken borde ingå i samtliga individers handlingsplan innan man röstar, och definitivt ingå i agendan ifall man ska starta ett parti.

Anonym sa...

Jag var ironisk. Jag röstade inte på linda. Insåg nu att det väldigt mycket lät som att jag var fullt allvarlig, men det var jag inte. Jag var inte allvarlig nån stans. Inte ett skvatt.

Bara ett litet förtydligande :)

Callisto sa...

Tack, Sofia. Jag återfick just hoppet om dig. :) Det lät rätt seriöst, typ en sån där tuggummi-idisslande fjortisbrud som änna gillar Linda för att hon är lite cool då va...