fredag, december 14, 2012

Myggkoma

Jag vet inte vad fan det är med myggen här men de måste fan gå på steroider. Jag har fått en massa myggbett på benen främst och det ser fan inte ut som efter en svensk sommarkväll kan kag säga. Snarare som att jag dressat mig i honung och haft nakenparty i en bålgetingsvärm. Då har jag ändå sprejat på ett fett lager av nåt inhemskt myggmedel. Thailändska mygg räds inte ens dödskallesymboler.

Säg att jag har typ 15 giftfyllda svullnader som kliar nåt så djävulskt att jag vaknar om nätterna och känner en nästan oemotståndlig lust att lust att sätta eld på de gamla skånkarna. Inatt fick jag dessutom för mig att gränsen var nådd och att mina njurar inte klarade av att processa mer gift. Det värkte när mina inre organ vred sig i kramper. Ett liv i dialysmaskinen tornade upp sig och jag började kallsvettas av rå avskalad ångest och begynnande panik. Jag måste ha svimmat... eller somnat om för på morgonen vaknade jag utsövd och till och med klådan hade lagt sig en aning.

Jag sa inget till Josefine om min paranoia för det visade sig att värken bara berodde på att jag behövde bajsa. Jättemycket.

Lärdom: Nödighet och jobbiga insektsbett är ingen vidare kombo. De kompletterar varandra på sämsta tänkbara sätt och det finns säkerligen någon matematisk formel som bevisar hur lidandet tripplas.

11 kommentarer:

niklas sa...

Det kan vara snadloppor och inte mygg du blivit biten av. De är helt brutalt duktiga på att skapa fruktansvärd klåda runt sina bett.

Men myggen på öarna där nere sparkar rätt bra med rumpa de med.

Lycka till med klådan, köra moped hjälper, fartvinden är precis lagom mycket kliande tyckte jag. :)

Yevonde sa...

Haha oj då. Tänk på infektionsrisken när du skrapar sönder dig bara, jag fick blodförgiftning i Bangladesh. Sluta klia!!

soffan sa...

Lite sent nu kanske, men nästa gång du plågas av bettklåda, köp antihistaminer. Finns receptfritt i de flesta länder, definitivt på Koh Lanta.

Anonym sa...

Dengue finns på Koh Lanta.

Fifi sa...

Mygg är inte att leka med! Vi fick en massa myggbett när vi var på Kanarieöarna nyss och de kliade en lång tid efteråt. Elly har fortfarande ansiktet fullt, så folk tror att hon har vattkoppor och de har kliat som fan på nätterna.

Arne sa...

Men ånej! Typiskt! Niklas har rätt i att det kan vara sandloppor också... det är vidrigt faktiskt. Och Soffan har bästa tipset med antihistaminer.

Men det är vidrigt att vara biten sådär. Det är bland mitt värsta faktiskt.

Anonym sa...

Men skönast av allt är lättnaden när en tvådagarsklubba lämnar karossen, det är en inre frid som infinner sig. Men sandloppors bett är förjävligt, se upp för infektionerna, kommer som spam på eposten./Mvhexilväschötten

Link sa...

Tänk om det är vägglöss! De små asen är det dessutom ganska stor risk att få med sig hem i resväskan. Betten kliar som f-n och ofta under längre tid än myggbett. Fingers crossed.

Link sa...

Tänk om det är vägglöss! De små asen är det dessutom ganska stor risk att få med sig hem i resväskan. Betten kliar som f-n och ofta under längre tid än myggbett. Fingers crossed.

Ull sa...

Den enda gång jag och mina föräldrar åkte på chartersemester (till Kreta) fick min pappa enorma myggbett. Mindre kul för honom, men övriga familjen tycke att det var lite rättvist ändå då han annars aldrig blir biten av mygg.
Någon mer chartersemester åkte vi inte på..

S. sa...

Lite antihistamin så lugnar det ner sig.