torsdag, juli 07, 2011

Mitt sommarlov

Befinner mig just nu i en radioskugga som begränsar min internetuppkoppling tusenfalt värre än den kinesiska regeringen gör mot sina medborgare. Det fungerar bara punktvis och då riktigt jävla långsamt. Att det finns delar av landet med så här jävla kass täckning känns snudd på som ett övergrepp. Men jag får läst mer böcker.

Häromdagen var vi inne i Laholm city och köpte ost och vin. Då såg vi en lokal "kändis" som visst kallas Mjaumis. Han hade ljusblå shorts som satt högt i midjan och han gick runt och drog och gned sig i skrevet, samtidigt som han lät som om han lockade på en katt. Det var tydligen hans grej. Någon ska ju göra det också.

Idag ska jag prova hur de sköter sig med flurrandet på donken. Ska bli spännande. Funderar på att prova bilbingo också. Det är sånt man kan göra när dagarna ligger öppna och underbart planlösa framför en. Sedan har J:s systers kille lovat att lära mig hårdpruta hos en cykelhandlare.

Återkommer.

14 kommentarer:

anekdoter ur ditt liv sa...

www.snobbigafittanochlangafarbron.blogspot.com

- kanske kan pigga upp din dag och radioskugga. skönlitterärt, underskönt illustrerat och alldeles underbart stabilt, tryggt och normalt...

adde sa...

Bilbingo? Har de en gigantisk spelplan, eller va?

Anonym sa...

åååååå lär oss pruta också :)

/Maja

Mr Elway sa...

Bilbingo är ju fantastisk nostalgikick tillbaka till när man var fem år. Coolt.

Donken i Säffle på väg hem i Midsommar:

Jag: Två Flurry tack.

Flurryna kommer, helt oflurrade, bara mjukglass med strössel ovanpå alltså. Jag påtalar att:

Jag: Flurryna inte är Flurrade.
Dånken: Maskinen är sönder, spelar det någon roll?
Jag: Ja, det spelar roll.

Skitsurt tar hon tillbaka den, snurrar fem varv med skeden...

Dånken: Ha en jättebra dag.

Mycket ironiskt sagt när hon gav tillbaka flurryna...

Robbelibobban sa...

Hahaha, tyckte det stod "lära mig hårdspruta".

Johanna sa...

Märkligt hur jobbig abstinensen blir när man plötsligt är utan uppkoppling. Men böcker och en hängmatta kan ju råda bot på sådan ångest. För att inte tala om kändisspotting på torget!

Fifi sa...

Jag har alltid velat prova på bilbongo! Min man har varit på det i Pajala och det lät mycket spännande.

optikerdotter sa...

bilbingo is the shit! sedan väntar bara att plocka eterneller, att välta kor och gå till dansbanan så har du hela landsortspaketet i din hand! ;)

Anonym sa...

kobingo är ju grejen på vischan, dvs att man rutar in en hage och låter några kor gå runt och baja, lite planlöst så där! lokal ufo/miffo spaning är aldrig fel.../mvh o glad sommar från exilväschötten

Yevonde sa...

åh men älska semester på vischan. :D

Lisa sa...

Hittade en blogg som säkert passar dig! Vet inte om du har halkat in på den förut men den är i alla fall fenomenal :) http://whitetrashoftheday.blogspot.com/.

Kan tänka mig att du redan hittat dit (verkar vara i precis din smak) men utifall att liksom.

Ha det fint!

Pappaband sa...

Sitter också på "landet" och försöker hitta en fraktion av en mobilsignal - utan framgång och tvingas låna svärfars Intenet vid besök i civilisationen. Telia har meddelat "att för närvarande finns inga utbyggnadsplaner..." Välkommen till 2011 - typ.

Har dock, från mitt tidigare liv i norrland, MYCKET erfarenhet av bilbingo. Det tar några besök innan man "knäckt koden", sen är det hur bra som helst. Allra bäst som helst var det när jag för många år sen vann 22.000:- ! Då får man tuta och sen kommer idrottsföreingens kassör springande och trycker in tusenlappar, femhundringar och hundralappar i ditt handskfack. Allt ackompanjerat av dina bilgrannars missunsamma blickar. Den känslan är hur go' som helst så jag kan bara säga; Go for it!

PappaBand sa...

Glömde säga; är det RIKTIG bilbingo ska du ha "sidovinst". Det betyder att om din bilgranne vinner 22.000 så ska du ha ett halvt kilo kaffe! Du ska själv få välja mellan kok eller brygg!!!
Så det så!

Jenny sa...

Mjaumis verkar ju vara en skön lirare.