onsdag, april 27, 2011

Khadaffi och Brolle Jr.

Jag är förvirrad! Över hur man egentligen stavar det där rövhålet nere i Libyens namn. Jag har på sistone räknat till inte mindre än sex olika, frekvent förekommande, stavningar i nyhetsmedia och på bloggar runt om på internetz. Gaddafi, Ghadaffi, Qadhdhafi, Khadaffi, Kaddafi och Qaddafi. Och ABC News har publicerat en lista på hela 112 olika stavningar. Det ska då till att vara en strulig jävel. Vad fan är grejen med det? Ska det vara så förbannat svårt att enas om en liten stavning?

Visst visst, det är ett arabiskt namn som kan transkriberas på olika sätt. Jag förstår det. Men varför? Tänk vad mycket smidigare det är och har varit genom tiderna med grabbar som Hitler, Stalin, Castro och Hussein. Inget meck. Ingen förvirring. Kan han inte bara få fortsätta heta Khadaffi som han alltid har hetat, fram till den senaste tidens debacle?

Och när vi ändå är inne på det där med namnförvirring. När växte egentligen Brolle Jr. upp och blev bara Brolle? Plötsligt är han tydligen ingen junior längre. Nä, nu är han bara du och Brolle med hela svenska folket. Det stör mig. Och då kan jag knappast bry mig mindre om Brolle än jag redan gör. Usch.

Autisten i mig vrålar mise en place!!

15 kommentarer:

Dano sa...

Jag säger bara O(+>. Funderar själv på att byta namn till " ".

Den hemska tvillingen sa...

Tycker att det vore väldigt befriande om mediavärlden började säga och skriva "det där rövhålet i Libyen" istället. Alla vet ju ändå vem som avses. Och så ska man väl kalla saker vid dess rätta namn?

Vem är Brolle?

Och till sist trodde jag att det mest är köksfolk som vrålar mise en place. Alltid lär man sig nåt nytt!

mikebike sa...

Dano: haha ja fan ** är ju ett asbra namn :) Vad sägs om en öl nästa vecka?

Tvillingen: det är det nog också :) jag har dessutom själv lärt mig det av alexander nilsson

Dano sa...

Ölen är given. Time and place? Messa.

mikebike sa...

Dano: Gött. vi höres.

emster sa...

OH MY GOD! När jag skrev på din fejsbox hade jag inte ens hunnit läsa inlägget - eftersom jag (viktig) var på AW!! Men du visste ju inte! Du kunde ju inte! Du ba CHANSADE!


Ha! Visstere.

mikebike sa...

Emster: hahaha klart jag visste ;)

Spader Ess sa...

Killen behöver väl en och annan hemlig identitet att falla tillbaka på när skiten hamnar i fläkten.

-Nej, jag är inte Elakingen Khaddafi, jag heter Ghaddafi och är jättesnäll. Ett litet misstag bara, ingen fara. Bry er inte om mina blodiga händer....

Eller, Kärt barn har många namn...??? :-)

Marki sa...
Den här kommentaren har tagits bort av skribenten.
Talsey sa...

Borde inte Saddams namn också kunna transkriberas på olika sätt? Och vad heter Stalin och Castro på arabiska?

raggoparden sa...

Frågan är väl snarare vem Brolle senior var?

Mattis sa...

Det där har jag stört mig något förbannat på också. Jag satt och kollade igenom lite artiklar på kvällsblaskorna förut och de kan tydligen inte ens bestämma sig för ett namn inom samma tidning. Jag blir inte klok. Finns det någon stavning som är lite mer rätt än de andra? Detta är lika bekymrande som min undran varför snooze är 9 minuter. Där fann jag dock ett svar efter lite djupdykning i söktermer.

mikebike sa...

mattis: berätta! varför??

Mattis sa...
Den här kommentaren har tagits bort av skribenten.
Mattis sa...

Här är svaren jag hittade.

Kanske låter sjukt men sinnesro infann sig en kort stund när jag läste det där och bestämde mig för att tro på det. Numera använder jag faktiskt snoozefunktionen istället för multipla alarm.