tisdag, april 26, 2011

Buckle up, beltboy!


Så var påsken till ända för den här gången. Jag önskar att jag kunde svarat som Folke (ovan) och att det var bra med det. Men det var det såklart inte.

Jag har tvekat om jag ens ska berätta det här för det är liksom bara så... sorgligt. Jag känner att jag redan efter den sista tidens materiella missöden har gett uttrycket "det blir inte alltid som man tänkt sig" ett ansikte. Så att detta skulle bli en påsk som förflöt enligt plan var ju lite väl naivt såklart. Nästan så att jag borde ge mig själv en sträng örfil och utegångsförbud för att jag är ett sådant blåögt pundhuvud.

I alla fall. Planen var att jag och J skulle tillbringa fredag och lördag, barnlediga i stugan i Mellbystrand, med böcker, vin och katter som sällskap. Den njutningen. Men på torsdag natt vaknade jag med en oroväckande kraftig smärta i örat och vaknade som en jävla moshög till en långfredag som fick inledas med ett besök hos en mycket dansk läkare på vårdcentralen i Laholm (dock ska det tilläggas att det var mitt livs roligaste läkarbesök). På plats konstaterade dansken att jag inte bara hade en begynnande öroninflammation, utan även välsignats med en stadig bältros i ansiktet. Det var alltså inte (bara) övergången mellan vinter och vår som gjorde att det brann och fnasade i ansiktet på mig som en vidrig. Det var den så kallade "Hellviddeselden", som dansken glatt påpekade att de kallar det i hans fädernesland. Ett förövrigt jävligt träffsäkert namn. Så det blev till att duka upp en läckert dignande påskbuffé av både antibiotika och penicillin. Jippi. Men vinet skulle jag inte oroa mig för sa dansken. På frågan om jag skulle hålla mig ifrån rusdryck tittade han på mig som att jag var en riktig dåre, fnös teatralt och sa "för hellvidde Mikael, det aer en myyyt!!" Alltid något.

Sedan hade dansken uppmärksammat att jag kom från Göteborg. Han frågade om jag visste var Masthugget låg. Det sa jag att jag visste mycket väl och att jag bodde precis nedanför. Så berättade han att hans hade en kollega som bodde där och att han skulle på kurs nu på torsdag och att de funderade på att dunka upp ett par tusenlappar på Sjömagasinet på kvällen. Han undrade om jag varit där och om det isåfall var värt det. Jag sa att det tyckte jag absolut, vilket ledde till att vi satt och diskuterade stadens utbud av stjärnkrogar i nära en halvtimma. Dansken skojade till det och sa att han borde betala mitt läkarbesök som tack för alla tips, och för att han som välbetald läkare självklart har precis hur mycket deg som helst att strössla runt med. Vi skrattade bullrigt och när jag kom ut kunde jag av hatet jag mötte i blickarna, hos de stackarna som satt i väntrummet och led, förstå att det hörts rätt bra. Men det sket jag i. Dansken hängde sig ut från sitt mottagningsrum och ropade tillykke med tillfrisknandet och jag hojtade glatt att han skulle ha så kul i Göteborg. Jag kände mig rätt uppåt ändå, trots mitt förnedrande hälsotillstånd.

Men Bältros alltså. Vilket jävla mög det är. Man blir både ful och lider som en slaktgris. Det är en på det hela taget ovärdig sjukdom. Men nu har det lättat. Lagom till den nya arbetsveckan och allt. Pattperfa!!

19 kommentarer:

Anonym sa...

Ha ha ha, mycket roligt. Du skall se att rören mokar ihop sig också. En myt alltså..?

mikebike sa...

Ja bring it on bara!

optikerdotter sa...

men herregud, vad har du gjort!? rånat den sötaste tant du kunde hitta utanför banken? tagit godis från ett barn? hällt tjära på små, små kattungar? tell me, jag undviker gärna vad än du har gjort. för nåt måste det väl vara, så som livet behandlar dig?

Nattsyster sa...

Åh tack men inte för att jag är religiös men iaf gud att jag hittade din blogg igen såhär mitt i nattpasset. Pratade just med en kirurgjour med extrem göteborgska och istället för att diskutera patienten så kom vi in på att det "faktiskt fanns lite folk med vettiga dialekter såhär på fel sida landet" osv. Och nu rinner tårarna av skratt när jag läser om snabbduschar etc och mina kollegor undrar vad f-n jag sysslar med. Tack. Priceless :D

Jo tjena sa...

Haha precis vad jag behövde läsa efter en jobbig natt på jobbet. Sååå...Man kan alltså kombinera antibiotika med alkohol? Nu gillar jag danskar lite mer.

Den hemska tvillingen sa...

Men du, sån skit med bältros! Stackare stackare du! Hoppas att du mår bättre nu.

inna sa...

jag trodde det bara var gamla gubbar å tanter som kunde få bältros?

mikebike sa...

optikerdotter: jag vet faktiskt inte. bloggat för mycket om finland kanske :)

Nattsyster: åhå vad roligt. fan jag blir mallig att du sitter på nattjour och läser min blogg.

jo tjena: haha ja det kan man. det är vi svenskar som är försiktighetens folk.

tvillingen: tack, det är bra nu. men jävvelar vilket mög det är.

inna: det är det också. vanligtvis. men även yngre personer och barn kan drabbas står det. Men jag är ju 50 i själen så det kanske inte är så konstigt.

hundenebba sa...

Bältros? Är inte det en tantsjukdom som man typ kan... dö av?! Inte så att jag önskar livat av dig! Absolut inte. Men är det inte farligt?!

mikebike sa...

Hundenebba: jo det är en seniorsjukdom. Ironiskt va :) om man kan dö eller inte låter jag vara osagt. Jag lever i alla fall fortfarande :)

Anonym sa...

Åhhh, Folke! Vilken kille!

Jag kan berätta att min mamma kombinerade penecillin, rödvin och ost och fick nån slags allergisk reaktion (svullnade upp som en ballong). Sen dess är hon överkänslig mot... ost. Jag tror att hon är glad att hon fortfarande tål rödvin.

Bältros i ansiktet! Vad konstigt, jag har alltid föreställt mig att man bara kan få det runt midjan, som ett bälte. Man lär sig nåt hela tiden. /Bellaciao

hundenebba sa...

Skönt. Fortsätt med det. Behöver mina doser av skön pessimistisk-realism. Överlevde du vinterns duschande så ska det mycket till innan du blir knäckt - tantsjukdommar biter nog inte på dig.

mikebike sa...

Bellaciao: haha ja folke va. jag visste tyvärr att man kunde få det i ansiktet för min bror fick det för några år sedan. Men jag tror jag kom i rättan tid för det har nästan försvunnit nu. gött. haha ja det är lömska grejer de där franska ostarna. det ska man passa sig för.

Hundenebba: ja det krävs tyngre grejer för att knäcka en snabbduschare. och håll dig lugn. du ska få din dos :)

Grovt Initiativ sa...

Pics or it didn't happen!

mikebike sa...

grovt initiativ: jag tillåter inte bilder av mig själv i förnedrande tillstånd. kalla det policy. :)

mammakicki sa...

Jag ÄLSKAR den där bilden. Det finns två saker jag ser fram emot varje påsk, det ena är att få lägga upp den där bilden på Facebook och det andra är att sjunga frikyrkliga Jesus-låtar istället för snapsvisor. Bältros i ansiktet? Herregud, min man fick det på vanliga stället och jag trodde att han skulle dö. Jag beklagar - verkligen!

Burgschki sa...

men stackare. o posta bild nu tack.

miss universum sa...

men hjälp! surahammar är ju typ brevid min hemby. storstaden. tur att jag flyttade annars hade jag nog också ägnat påsken åt att dricka alkohol. eller vänta, det gjorde jag ju iaf.

o ja tack! bild på bältrosen. gross us out liksom!

Grovt Initiativ sa...

gross out with your rose out!