tisdag, mars 15, 2011

Uppsala FTW

För ett tag sedan blev jag ombedd att tipsa om hotell i Uppsala, men det har inte känts riktigt naturligt. Vad finns det att göra i Uppsala liksom? Den studentikosa stämningens epicentrum. Förvisso, men mer då? Jo, de har en fet domkyrka också, där två av Sveriges genom tiderna mest kända gubbar ligger begravda. Gustav Vasa och Carl von Linné. Dåtidens motsvarighet till Zlatan och han Manboy-Eric. Typ.

Men nu med allt helvete som just nu drabbar världen har Uppsala plötsligt blivit en het joker i semesterplaneringen. Paradisdestinationer och all-inclusive-extravaganza i all ära, men när världen är på jävelhumör är det troligen bra mycket skönare att sitta och svennebanangassa med Mälaren som närmsta vattendrag än Stilla havet.

7 kommentarer:

PGW sa...

Linnéfiken har bautastora bullar (och så här år även semlor stora som en platt volleyboll), de kanske kan vara lockande?

Förutom nämnda lik i domkyrkan ligger även Emanuel Swedenborg där, nu med sitt eget huvud, länge var han begravd med ett pirathuvud. Det är en rätt spännande historia. Och Johan den tredje har två vänsterfötter om man tittar efter.

Dano sa...

Uppsala är en fin stad (min farmor bodde där när hon levde). Om det är nått röj där på kvällarna låter jag vara osagt ...

Lola sa...

Uppsala är lite B dock. Lund. Basta.

tessan sa...

Låt mig korrigera: Fyrisån som närmsta vattendrag, inte Mälaren. Ekoln, en vik av Mälaren, ligger ca 1 mil utanför centrum (och 1 km från där jag bor).

Välkomna!

Spader Ess sa...

Annars är ju Bödasand på Öland ett alternativ om man vill leva lite farligt. Mycket med goa karraktärer och chansen att få vara med i dummerjöns-TV.

Mr Elway sa...

Va?

Joey sa...

Tänk en solig dag, lite godis och sittplats högst upp på läktaren när Uppsalas rugbydamer gör sitt bästa för att vinna SMguld. Inte så tokigt.