lördag, mars 05, 2011

Köa för bröd

Hej 2011! Jag har just köat för bröd. Ransoneringstidsstyle. Det är utan konkurrens det trendigaste man kan göra i Majorna en lördagmorgon. Stå och köa efter franskt. Lite av en folkfest. Det är såklart helt sinnesstört. Köandet verkar vara en del av upplevelsen för det råder en nästan uppsluppen stämning i ledet.

Efteråt gick jag till Willys för att köpa lite bling-bling till mackorna. Det visade sig att de valt att begränsa sitt redan påvra utbud genom att dra in sin enda riktigt bra produkt. Dallassallad (obs! palindrom frenzy). Men jag antar att det bara är ännu en del i ledet av min "nya" och något (läs: så in i helvetet) försämrade levnadsstandard, som innebär att min hygien numer får skötas i föreningens bastu-lokal (mer om det sen).

15 kommentarer:

Fredrik sa...

"Köa för franskt". Skulle nästan kunna misstolkas.

Anonym sa...

Rydbergs Dallassallad?

mikebike sa...

Fredrik: det får stå för dig ;)

Anonym: just precis!

Jonna sa...

Vårt 2010 var rätt sugigt, men om ert 2011 fortsätter jävlas verkar det kunna placera sig på listan också, inte så mycket för att ni köar för hipsterbröd kanske, men för det här med badrummet.

emster sa...

Är sjukt besviken. Efter hur du la upp förra inlägget förväntade jag mig ngt större. Nu ba "jag köade för bröd" och man ba *för intressenoteringar*. not.

DOCK: sympati för fuktskador etc.

mikebike sa...

Jonna, du jag inte hört nåt än.

Emster: Hallå. Tror du att det var det som jag tänkte berätta? Skärp dig nu. Det kommer. Förresten. Varför har du inte addat mig på fejsbox? Sjukt besviken på dig.

Wagner sa...

Vill du slippa köa så..

http://bloggfrossa.blogspot.com/2011/01/arbeit-macht-glutenfrei.html

Dano sa...

Väntar med spänning på bastu-storyn. Har ju fått förhandsinfo. :)

Jenny sa...

Bröd väl värt att köa för, dock.

Anna sa...

Så nästa grej efter surdegsbak är att köa för brödet?

Varför är det alltid att göra det svårt för sig själv som är det hippa, varför blir det aldrig trendligt att hugga en Jätterasker på ICA och göra toast istället för riktig middag?

Fast bland 15-åringar på 90-talet var toast jävligt hett!

emster sa...

Haha!

Anonym sa...

Med kombon att köa för surdeg skulle du nästan vara så trendig att leggins och knästövlar skulle kännas 80-tal.

/ Grillfest

mikebike sa...

wagner: haha ja du den dagen.

Dano: haha ja. fy fan.

Jenny: ja det är ju det det är. fan. :)

anna: japp det är det nya. fast det har pågått i många år. det är bara att jag just nu är inne i en känslig period avseende levnadsstandard.

Emster: ;)

grillfest: du surdeg kommer surdeg går. franskt består.

charly sa...

Jag hade inte lika mysigt när jag köade i brödkön, med ransoneringsbiljetter under 70-talets Polen :) Franskt låter ju helmysigt...

Gott! sa fisken sa...

å, Majorna!