måndag, mars 07, 2011

Gör om gör rätt Northug

Det var då väldans vad Petter Northug rörde upp känslorna hos Sveriges sportjournalister och bloggare med sitt lilla bus på mållinjen. Vissa alldeles kissade ner sig av ilska. Det har kallats gris och snackats skit. Och de som tycker att han är en riktig hjälte som vågade sig på ett sådant fräckt tilltag. Ärligt talat. Han är varken eller. Får jag lov att påminna om att det är sporten längdskidor vi pratar om. Sporten där snoriga människor åker långsamt i sidled, iklädda hala kroppsstrumpor och snackar valla. Det enda skidåkarlandslaget lyckats göra sig kända för är att de är om än ännu skittråkigare än våra friidrottare (och då räknar jag INTE in Patrik Sjöberg och Jimmy Nordin till den skaran). Att längdskidor har lyckats bli en större publiksport än hockeybockey är för mig en förbannad gåta.

Om Petter Northug verkligen vill provocera så har jag ett tips till nästa gång det är dax att piska röv. Vänta på mållinjen, tänd en cigg, låt tvåan och trean passera innan du själv kliver över och kniper bronset. Fatta vilket guldbrons det skulle vara. För att inte tala om vilken episkt finsk stämning det skulle råda på pallen under medaljutdelningen efteråt.

17 kommentarer:

D sa...

Grym idé! Jag hade lätt kunnat köpa lite Ringnes och ett packe brunost för att få se Krönikerkarlssons reaktion på den!

mikebike sa...

D: haha ja jag med. brunost. fy fan. men det skulle det lätt vara värt.

bananprojektet.se sa...

Håller med, jag finner längdskidåkning stötande på så många plan att jag fortfarande inte riktigt vet hur jag ska förhålla mig till skiten. Förutom att jag föraktar det.

(Kör man upp en Banjo i röven på Northugg, så är jag säker på att han förvandlas till ett Positiv som spelar "Dueling Banjos".)

Dano sa...

Haha, vilken hjälte han hade varit om han hade kört den grejen. Sponsorlös hjälte.

Andreas sa...

För alla oss som undviker sport så hårt det bara går: Vad är det som har hänt? Såg att vissa (konstiga) vänner på Fejjan var väldigt upprörda, men har ingen aning om varför..

adde sa...

Killen har kastat bort hela sin uppväxt så vill han dansa vid ett streck i snön som några kallar mål kan han väl göra det.
Jag känner mig generös idag.

Dodel sa...

Jag har alltid tyckt att längdskidåkare och friidrottare har väldigt mycket gemensamt med frireligiösa människor. Den extrema tråkigheten och klämkäckheten. Vissa har gått så långt att dom till och med har kombinerat friidrottande och frireligiositet, tex. Karolina Klüft.

mikebike sa...

bananprojekt: haha ja fortsätt med det.

dano: fan jag undrar det. Han hade ju verkligen gjort något som ingen annan gjort. Alla hade ju ändå vetat att guldet var hans.

andreas: o du rena människa.

Adde: ja det får vi bjuda på.

Dodel: japp. klyftan maxar verkligen.

Madde sa...

Jag har inte sett det själv men jag såg precis som Andreas att massa folk skrev om det på fejjan. Både positivt och negativt. Framförallt var det mina norska släktingar som skrev positivt. :)

Naomi sa...

Hysteriskt roligt! Älskar finsk stämning.

Caravaggio sa...

Jag har aldrig fattat varför någon någonsin har brytt sig om Petter Northug? Han känns - för att fortätta på det norska spåret - lika ospännande som Skavlan.

Jag ställer mig tveksam till om jag ens skulle reagera ifall han fixade ett guldbrons åt sig själv.

emster sa...

Om du tar på din onepiece kanske du kan få vara med på efterfesten? Äta havreboll och spela kort och så.

Anna sa...

Dodel: håller med till fullo!

Friidrottare och längdskidåkare är sportens pingstvänner, frågan är vilka som är längst ut på andra änden av skalan? Hedonisterna,festprissarna... fotbollsspelare? Eller det gamla gardet Slangen m.fl. inom handbollen då det begav sig, innan de började träna regelbundet? Kan för lite om sport känner jag!

Anna sa...

Jag gillar då sådana som åker i hala kropsstrumpor:)
Speciellt de som trixar lite øver målstrecket.
Shit, hade jag varit så grym som Petter, hade jag varit minst lika kaxig.
Men, jag knäcker ju benen med längdskidor på, så jag skriker i soffan i stället.
Mer kaxighet i skidspåret, tack!

Nalle sa...

hahah! Kan riktigt se prisutdelningen framför mig...

Vid närmare eftertanke hade dom nog skippat den och gett alla sina medaljer där på studs.

Anonym sa...

Lillebror kom springande in i rummet och skrek i högan sky att "Northug är ett SVIN! Ett SVIN!"

Men alltså. Seriöst. Har folk inget bättre att bli upprörda över än att någon har lite kul vid mållinjen?

Johan sa...

Tycker att han är underbar faktiskt. Men ditt förslag hade gjort honom episk. Då hade han varit min gud.