fredag, mars 11, 2011

Genom eld och vatten

Min karma är inte på topp just nu. Eller jag har en riktig rövkarma skulle man kunna säga för att använda dagens underdrift. Inte nog med en massiv vattenläcka i badrummet, så uppstod ett plötsligt stopp i kökets avlopp. Två tredjedelar av allt vatten som spolades ner vällde upp vid rörskarven inne i skåpet igen. Under hur många dagar innan vi upptäckte det vet vi inte.

Därför skulle det bli så jävla gött att åka bort över helgen. Bara ta bilen och dra ifrån all skit. Det var ett fint mål med veckan. Det var det. Ända till J skulle hämta bilen och det visar sig att det har brunnit i garaget och att de håller på att sanera de bilar som klarat sig. Vår var obrukbar men hade inte brunnit upp i alla fall. Alltid något. Så nu är vi påväg till tåget istället. Livet leker.

27 kommentarer:

Markattan sa...

Då vinner du lätt.
Vi har visserligen fortfarande inget varmvatten :-( men det ni råkat ut för slår ju rekord i jävlighet.

Grattis liksom!

Markattan

niklas sa...

Det verkar helt klart ha varit murphys vecka. kaos på jobbet, bilen pajade i fredags och i onsdags gick projektorlampan.
Nu är det ju I-landsproblem kanske i jmf med att vattenfylla grannarnas lägenheter, men en konstig vecka har det varit minst sagt.

30+ sa...

Med din karma har jag identifierat vem du var i ditt förra liv.

Hitler.

Så måste det vara.

Helen. L sa...

Hoppas inte 30+ har rätt bara............

Betraktelser från Majviken sa...

Då har vi samma garage =(

Dab sa...

Åh, du är inte ensam! jag tror att 2011 är, blir ett riktigt skitår. Vi har haft brand i diskmaskinen, som frun galant släckte. attenpumpen gav upp. Även vattenläcka under sinken, precis som du, pskada på bilen - härliga tusenlappar i självrisk, sedan influensa/magsjuka, stukade fötter etc.

hilda sa...

Eeee...mormor sa alltid att "huvudsaken är att man har hälsan"...och även "att efter regn kommer sol"...

Heja er!

Bonskog sa...

Haha, livet leker..!

Anonym sa...

Vi kan byta, du tar min nyupptäckta kroniska njursvikt med kommande dialysbehandling och transplantation och jag tar dina materiella problem. Deal?

Robbelibobban sa...

Eller som "The Black Adder" en gång sade: "Än en gång har lyckan kräkts mig i ansiktet".

mikebike sa...

Markattan: tack liksom :)

Niklas: mög är vad det är.

30+: ja kanske det.

Helen l: ja hoppas kan man alltid :)

Majviken: ja fy fan. Hur långt in i garaget stod er bil?

Dab: ja fy fan vilket q1 det har varit. Det gläder mig dock inte att jag inte är ensam. Men tack.

Hilda: tack du :)

Bonskog: haha ja verkligen.

Anonym: nä tack. Men det finns säkert många som skulle döda för att få din njursvikt. Det finns alltid de som har det värre. Just nu råkar jag tycka att två vattenskador och en bilbrand är fullt tillräckliga skäl att få känna sig modstulen. Skulle du tycka det var ok om någon skulle tycka att din njursvikt är en jävla jackpot, för att de råkat ut för nåt ännu värre? Det här är ingen pussa-högst-tävling för mig.

Dano sa...

Fy fan mikebike. En olycka kommer sällan ensam ... bara att bita ihop och se glad ut.

Kram D

Link sa...

Det låter inget vidare. Att döma av vad du skriver angående stoppet i köket verkar ni ha råkat ut för samma sak som hände mig själv för 4-5 år sedan. Att jag dessutom råkar jobba på Anticimex i GBG och därmed är bekant med det erkänt dåliga underhållet av avlopp/källare/krypgrunder i Majorna, får mig att fundera.
Hur har det egentligen gått med försäkringsbolag vs. BRF (samt er själva i skottlinjen)? Det som inträffat har ju, utan allt rimligt tvivel, orsakats av de eftersatta stammarna i er fastighet och ska således inte belastas er personligen. Detta ärende ska skaderegleras av försäkringsbolaget genom bostadsrättsföreningens försäkring. Tro mig.

Allt det här kommer naturligtvis att lösa sig vad det lider. Ni ska inte behöva betala en krona! Inte ens självrisk. Allt annat vore båg.

Lycka till!

Fifi sa...

Det är fan inte klokt vad mycket ni har råkat ut för på sistone...

Anna sa...

Känner igen det där med att allt dåligt kommer i klump, särskilt när det handlar om oväntat vardagshaveri och trista utgifter för att bara få allt att funka igen. Tack vare att du bloggar om era problem nu så har jag dragit mig till minnes en liknande period vi hade för ca fem år sedan, sedan konstaterar jag att de senaste åren har varit lugna på det området. Hjälp, en positiv tanke, är ytters misstänksam mot sådana! Kanske är vi på väg in i en ny haveriperiod nu, det är bara att vänta in den precis som japanerna har väntat på "the big one", den stora jordbävningen som statistiskt borde ha kommit för flera år sedan. Phu, allt kan vändas till något negativt bara man är lite kreativ!

Betraktelser från Majviken sa...

Vi stod EN plats ifrån avspärrningen. På rätt sida visade det sig. Ni?

Z sa...

Oj, en läcka! Stackarn, som japanen sa.

mikebike sa...

Dano: nä fan visst är det så. alltså när de sa att det brunnit i garaget blev vi knappt förvånade. nästan så att i skrattade åt skiten.

Link: ja ett är klart. stammarna är inget vidare. det sa rörfirman. men vi får se vad försäkringsbolagsjälarna och föreningen säger.

fifi: haha nä det börjar bli löjligt nu.

anna: ja vi får fan hoppas att det vänder nu.

majviken: några rader in.

Z: ja, kom ihåg att du inte ska gnälla den dagen något händer ditt hem. inte den dagen du står där med cancer heller. då är det bara att tänka på att det finns de som har det ännu värre. idiot!!

Anonym sa...

det later som om ditt liv just nu ar en dans pa ollon.
har ar nagot som kanske piggar upp. eller atminstone satter perspektiv pa omfattningen av era problem.

http://www.dn.se/nyheter/sverige/mustaschman-blir-fall-for-tingsratten

bortsett det faktum att snubben amnar slosa skattepengar verkar han ratt skon.

sjalvklart kanner vi ocksa alla med japanerna men deras bloggar ar aningen mer svartydliga och forlorar saledes underhallningsfaktorn...

mental high five
mvh
medlemsnamn

Z sa...

Jag är sjuk i cancer redan, tack för vänligheten

wysiwyg sa...

Tänk positivt:
DU kunde ha bott i Japan, bredvid kärnkraftverket

mia sa...

Nä men nu måste väl allt elände ha ett slut ändå.
Hoppas att det vänder snart.

charlytjejen sa...

Min måndag började inte så bra, men din helg och sista tiden har ju fan varit lite för mycket..stackare där...shit asså...

adde sa...

Hur blev helgen då? Klarade ni er utan fler missöden?

bananprojektet.se sa...

Att sätta sej ner i en stund av misär och börja tänka på att det faktiskt finns andra som har det värre är och förblir ett jävla skämt. Vem hjälper det och varför?

Människor som alltid klampar in, ler och påstår sådana saker får mej att vilja krossa speglar och kasta svarta katter i nordlig riktning.

Det är alltid exakt samma jävla människor som surar ur om man kommer med liknande påståenden vid positiva ögonblick.

"ååh detta är väl underbart? Vad bra vi har det!"
"ja, men ska du verkligen äta allt det där? Tänk på barne i Biafra för fan!"

Då blir man genast kallad för bakåtsträvare och negativ. Samma om man påstår att det alltid finns de som har det bättre någon annanstans.

Min verklighet är här och nu. Hur illa du än har det, så kan det alltid bli värre. Hur illa just du mår, så finns det alltid någon som har det värre. Ska jag ställa min glädje och mitt lidande i relation till andra människors hela tiden så kan jag lika gärna sluta känna båda känslorna på en gång.

Personligen var jag bakfull imorse och både kaffet och kexen var slut. Jag vaknade inte under en bro och kände mej sugen på heroin - men jag tyckte synd om mej själv ändå. Jag ber om ursäkt.

Mike - drick whiskey och tänk på att du faktiskt inte är Stefan Holm. Är inte avundsjuk just nu. Kör fram hästarna och be om en solnedgång värd namnet.

Melo sa...

Men det var då satan vad det alltid måste finnas folk som poängterar att andra har det värre. Jaha?! Synd för dem, men kan de inte klaga själva?

Fascineras över hur tankarna i deras huvuden måste fungera. "Åh idag ska jag leta upp en blogg med någon som har haft otur/tycker livet är skit/etcosvmm å sen ska jag skriva nåt äckligt hurtigt om att det alltid finns andra som har det värre ... Ja deeet ska jag göra"

Det finns uppenbarligen de som har det värre. Ni som fungerar så har det värre. Ni är faktiskt ena riktiga stackare.

Mattis sa...

Begriper inte heller syftet med att förminska och förlöjliga andras problem genom att exempelvis jämföra dem med en naturkatastrof.

Är det meningen att man alltid ska sätta sina egna sorger och besvär i förhållande till all misär som sker på denna planet? Kommer inte att hända. Jag tänker inte intala mig själv att hålla humöret uppe jämt och ständigt. Trots att miljontals människor runt om i världen har det värre än mig.

Man känner det man känner. Är man sur, trött på livet eller förbannad ska man kunna vara det utan att någon konfliktsökande skitsnackare ska komma och försöka sätta en på plats.