torsdag, januari 21, 2010

Mör

Jag överlevde mitt första pass bodypump. Knappt, men ändå. Det var mycket tjejer där och några machokillar. Jag fegade rätt bra med vikterna men efteråt kände jag att jag borde fegat ännu mer. Straffet lär komma. Jag hör hur mina sorgliga ursäkter till muskler skvallrar. Jag är sjukt mör. Efter passet kunde jag inte gå ordentligt. På jobbet skrattade man. Jag stapplade fram som om jag hade blivit älskad hårt där bak av ett helt posse välväxta hårdhomos. Jag blir gråtfärdig av blotta tanken på att det här bara är lugnet före väderväxlingen. Imorgon kommer det storma utav bara helvete i min otränade lekamen.

Appropå väder. Mitt under passet noterade mina näsborrar plötsligt en kväljande bajslukt. Någon hade släppt väder. En övermogen äggmök närmare bestämt. Det var överjävligt.

Det jobbiga med fislukt i en varm träningslokal är att alla kan känna den, men endast en vet med säkerhet vem som gjort det. Det skapar ett stort obehag eftersom alla känner sig uttittade och skyldiga och inget hellre önskar än att den ansvarige ska steppa upp och ta kulan. Men det händer givetvis inte. Inte ens bajsmannen skulle vara bekväm med det. Det i sin tur skapar ett hat i lokalen. Alla tittar sig omkring för att utvärdera vem som mest troligt kan ha utfört gasattacken. Fan, jag har aldrig känt mig så oskyldigt dömd förut. Klart alla trodde det var mitt nidingsverk, som jag frustade och hade mig. Så var det dags att lägga sig ner på stepbrädan och då kände jag hur en pust drog över mig direkt från källan. Fy fan. Jag kände hur luktpartiklarna hamrade på min gomspene som vore den en jävla päronboll. Det var kritisk spyvarning. Det var tjejen framför mig som hade diffat. Egentligen ville jag inget hellre än röja hennes hemlighet, men hur fan gör man sånt? Och vem skulle tro mig. Skulle den lilla späda tjejen ha... Knappast. Det var bara att bita ihop och låta det otäcka försvinna.

Nu ska jag lägga mig och invänta straffet. So long.

17 kommentarer:

Singel i storstan sa...

Och straff lär det bli! Jag kunde inte röra mig normalt på över en vecka efter mitt första BodyPump-pass.

Hur jag gjorde mina behov är en gåta. Förmodligen ståkissade jag... Det är ganska precis ett år sen så jag har glömt.

Ewa sa...

Haha! Förlåt, men jag kan inte låta bli.

Tycker du inte att det är lite skönt att ha träningsvärk förresten? Man får liksom bekräftelse på att man jobbat som fan. Jag blir alltid lite besviken när jag är såpass vältränad att jag inte känner av det på samma sätt längre.

Andreas sa...

Det jobbiga med träningsanläggningar generellt är att det alltid luktar så jävla illa på olika sätt.

Sedan är det alltid någon som nyss bajsat på toaletten. Alltid. Det verkar vara kutym bland träningsmänniskor att spara sina behov tills det är dags att träna..

adde sa...

Nej, om du hade avslöjat henne är det lika säkert som fisk på Hönö att folk tolkat det som ett tafatt försök att skylla ifrån dig.
Du får nog nöja dig med att ha koll på vem du inte ska stå nära nästa gång. Alternativt dra i dig ett ihopkok på bönor, lök och mer bönor i god tid och ställa dig framför henne som tack för senast.

Hälsporren sa...

Haha, hoppas idag blir en bra dag.

mikebike sa...

Singel i storstan: Japp. jag känner det nu. Det har börjat nu men jag känner att det finns mycket smärta to come så att säga :)

Ewa: Hej ewa. NEJ, jag tycker inte det är det minsta gött med träningsvärk. eller ja normal sådan kanske. men det här. det är atomiskt. fan et är som att någon har samlat alla min muskler och lagt dem i en flismaskin.

Andreas: ja så brukar det vara. Därför har jag köpt kort på sportlife exclusive för där är det helt luktbefriat (ja förutom när någon fiser då) och faktiskt fräscht. jag gillar det.

adde: jag minns knappt hur hon ser ut ens.

hälsporren: haha du idag är ingen bra dag det kan jag säga.

Madde sa...

Spot on ang. bajslukt i träningslokaler! Hahahaha....

mia sa...

Men då har du och jag samma gångstil idag :D
Jag tränar kickboxning och min tränare körde hårt benpass igår.
Det gav resultat i rejäl träningsvärk.

ulsak sa...

hmm, det finns ett flertal anledningar varför jag inte vill träna med en hjord. Inte bara för att jag är individualist. Emissionsincidenten talar sitt tydliga luktstråk..

Robbelibobban sa...

Inget fredagsmys för dig idag då Mr Zeb Macahan?

mikebike sa...

Madde: jamen visst är det så? ett gissel. Min kollega S hade också känt det så det var ett stort spridningsområde också :)

Ulsak: well, gruppträning är ett bra sätt att tvinga sig till träning. min träning har misslyckats alla andra gånger hittills.

Robbleibobban: Nej. Fredagsgny möjligtvis :)

mikebike sa...

Mia: haha ja jag kan tänka mig att du går som jagf då. Det är fan hemskt. inga snabba rörelser.

Anonym sa...

minns den dallrande väntan på smärtan som alltid kom efter ett 120 minuters järngympapass på fysiken. det var länge sen men då sållades verkligen agnarna från vetet. att bete sig som en "bitch-slapped-ho" efter ett litet BP-pass...jag säger bara att att Omar inte hade lipat officiellt. Get a grip Mike!/Mvh och lägg på mycket liniment, exilväschötten.

dyslektiskairrfarder sa...

Ja förstår vad du menar, jag kommer beklaga mig lika dant på måndag kväll, eller ja jag kommer inte orka skriva något då så det blir väll på tisdag. fy fan, känner redan nu hur musklerna kommer att skrika i förtvivlan på många natt, om man överlever!

Hugo sa...

tack för garvet

MissKeepYourDistance sa...

Det är därför jag inte tränar Pump lägre. Jag klarar inte av fislukten. Det, plus att jag är lat.

Huskatt sa...

ha ha ha, bodypump är inte att leka med :)