lördag, september 19, 2009

Är man sist på bollen får man sparka hårdast...

Så tänkte jag när jag väl hade tagit mig för att läsa Fru Ankas härliga "debattartikel" på Newsmill igår kväll. Först kände jag att jag behövde ta in det hon skrev och låta det passera maskineriet och komma ut i form av en stor bloggspya toppad med träck. I vanlig jävla ordning. Det var jobbigt för det skulle bli väldigt tröttsamt (inte minst för mig själv) om jag tillät mig själv att öppna hatluckan över en så värdelös människa. Istället har min brist på tid de senaste dagarna bidragit till tid för reflektion och mitt destruktiva spontanförakt för henne har omvandlats till en stor, fin och välpumpad skrattballong. Vilken jävla praktsubba. Jag kan faktiskt helt ärligt bara skratta skratta åt den där tomma plastankan och hela hennes djupt tragiska persona.


Jag älskar hela hennes tag på könsroller och jämställdhet. Ingen normalbegåvad människa tar såklart ens en vokal av hennes stenåldersgaggande på allvar. Tvärtom har hon med sin krönika blivit en vandrande ikon för varför det är så viktigt att satsa pengar på utbildning och allt annat som ger människor en bra grund att kunna bli självständiga och fungera i ett samhälle som är tänkt att bygga på demokrati.

Att lista allt dårsvammel hon skriver skulle ara meningslöst. Då hade jag fått publicera hennes artikel i sin helhet. Men ett stycke bara råälskar jag:

"
Sedan har vi papporna. Svenska pappor är tragiska med sina blöjbyten och sin jämställdhet. En riktig amerikansk man får panik om han är ensam med barnet i mer än 20 minuter. Amerikanska pappor lagar inte mat och stryker inte, de jobbar och försörjer sina familjer."

Hahaha... det är humor, det är humor, det är humor. Och samtidigt närmast ett konststycke i idioti. Anna Anka må vara välbärgad ekonomiskt men det är inget mot det oändliga sparkapital hon har på sitt personkonto i dum-i-huvet-banken. Att lyckas framstå riktigt så rubbad i knoppen är det inte många som har lyckats med hittills. Det ska hon väl ha lite kredd för trots allt?

Bara en riktig jävla gris skulle kunna skriva under på hennes skeva samhällssyn. Om jag skulle bli ens i närheten av en sådan skitpappa som hon förespråkar så skjut mig. Jag menar det. Ladda pickan, tryck den mot min nacke och blås skallen av mig direkt.

Roligast av allt är dock när ankfrun beklagar sig över att svenska folket förfasar sig över att hon är gift med en så "betydligt äldre" man. Då tänkte jag att hon försökte sig på någon form av avancerad ironi. Paul Anka är ju 68 år. Vem skulle förfasas över en åldersskillnad på max tio år när det gäller medlemmar i veteranklubben? Så jag googlade och satte i halsen. Det står att Anna Anka är född 1971. Det kan bara inte vara sant. Hon ser snarare ut att vara runt 55-60 år. Minst. Hon kan träna och spy hur mycket som helst. Det kvittar om hon så skulle köpa ståplatsbiljett vid epicentrum för nedslaget av en botox-komet. Inga dollars i världen rår på en kvinna som Anna Anka.

Därför blir också hennes förakt för fansen till stofilen hon är gift med högkvalitativ och bonusironisk underhållning. Ja, nästan angränsande till den smutsigaste av alla humorformer. Buskis. Men jag njöt. Hon är karvad ur läder och sliten som den klassiska nidbilden av en amerikansk frånskiljd villavagnsmamma, med två fabriksjobb och en stadig alkloholkonsumtion. Det är bara märket på ciggen och mysdressen som skiljer sig. Världsklass. Hur kan man bli förbannad på en sådan... ehhh prototyp.

Nä, jag måste säga att hon är finfin underhållning. Riktigt jävla bra. För att inte tala om vilken bra medicin hon är för människor som när en dröm om omotiverad rikedom. Jag tror ärligt talat att de som ligger sämst till med bostad, jobb och hälsa här i världen får perspektiv av såna som Anna Anka. De lutar sig nog tillbaka och tänker att det kunde varit värre. Det går ju faktiskt inte att sätta en rimlig prislapp på misären att tvingas leva med en spraysolad pensionärsdvärg som promt ska dra med en på sina dassiga casinoframträdanden och andra lessna gig. Det är väl skit samma om han har skrivit 900 låtar och var het i slutet av 50-talet. Morgonavsugningarna låter ju som en jävla paradissemester i sammanhanget. Jag skulle lätt välja både döden och torr gubbkuk före att behöva sitta mitt i en inkontinensdimma och lyssna på de vällustiga tjuten från Pauls seniorpublik. Kväll efter kväll. Året runt. Tänk också hur mycket koncentrerad vrede fru anka måste ha lagrat där hjärnan en gång satt. Någon gång måste väl härdsmältan rimligtvis uppstå. Inte ens en robot skulle orka lyssna på "Diana" och "Earth Angel" en miljon gånger. Sin egen kroppsvikt i diamanter en rätt klen tröst i sammanhanget.

Det måste krävas ett sjukt visset liv och ett självskadebeteende i hästväg för att vilja byta liv med Anna Anka. Men det är utan tvekan underhållning i världsklass hon bjuder på. En människa så befriad från självdistans går ju faktiskt inte att bli förbannad på påriktigt.

Det enda som är riktigt irriterande i hela den äckliga hollywoodfrusmeten är tanken på hur jävla nöjda de som slår mynt av fenoment är med sig själva. Jag får lust att spöa upp de jävla asen på tv3 och Newsmill när jag tänker på alla high give me fives som utdelats i deras kvarter den senaste veckan. De har ju utsatt svenska folket för en hälsofara värre än självaste svininfluensan. Alla tar det ju inte med en sådan ro som jag.

45 kommentarer:

jonas sa...

epicentrum för nedslaget av en botox-komet.... Haha, när kan vi träffas så jag får ge dig pengar!? Hysteriskt!

Irre sa...

Så jäkla bra skrivet.
Det är helt sjukt att en människa vars enda merit är att hon är gift med en gammal avdankad sångare kan få så mycket utrymme i press. Men i en värld som hyllar den vidrigaste av alla, Paris Hilton, som en ikon kan man inte begära så mycket

Molly sa...

Tror nog frun har trixat lite med siffrorna i sitt födelsedatum. Typ ett decenium eller två.
Hrmhm. Med tanke på alla bra plastikkirurger ju.

Vitriol sa...

Undrar om hon ser ut som beef jerky pga överdrivet solande?

Jag är glad att jag är tillräckligt antisocial för att skit som detta skall passera obemärkt förbi.

tessan sa...

jamen det var ju inte fru Anka själv som skrev debattartikeln, det var ju Newsmillfolket. Anna själv bara hasplade ur sig nåt, så där i förbifarten: http://hd.se/noje/2009/09/17/vad-har-jag-staellt-till-med/ och det vet vi ju, hur sådana där journalister kan klippa ihop & hålla på ;-)

Anonym sa...

Hon är ju som en seriefigur, Fru Anka....Kalle Ankas fru skulle man lika gärna kunna säga.
Sjukt det är vad det är.
/Mia

Wolfe sa...

Jag skulle vilja säga som den här mannen:
http://tinyurl.com/ljk6wt
Och samtidigt önska att folk helt enkelt slutade glo på programmet i fråga och läsa tillhörande smörja. Brrrr.

Fiction sa...

"En människa så befriad från självdistans går ju faktiskt inte att bli förbannad på påriktigt."

Nej, man gör sig nog en stor otjänst annars.

Och 38 år my ass. Är så fallet måste man få gratulera till de sämsta "skönhetsoperationerna" sedan Tori Spellings bröstimplantat

Sussi sa...

hahahahaha ... det var längesen jag skrattade så gott :) tack för det...

Jennie sa...

Tack, nu fick jag ro i själen! Reagerade som du när jag hörde om hennes ålder, herregud, var helt inställd på att hon var en superopererad botaxad kärring på 50+. Det är en sak att vara en idiot, men en annan att skylta med det på bästa sändingstid och i andra mediala sammanhang. Jag hör hennes hemska stämma i huvudet hela tiden, en ton och dialekt som är sjukt provocerande..som en riktigt fet tinnitus...hemska människa!

Spader Ess sa...

Mike, Du gör det igen. Pricken över i

Anonym sa...

Fittor. Allihop.

Lida sa...

Jag hoppades och räknade nästan lite med att du skulle ta tag i det här, då jag visste att du skulle göra det med enorm finess.
Där satt den! Tack.

Anonym sa...

Fantastiskt bra skrivet inlägg! /Katta

snellie sa...

trycker på gillaknappen.

Ida sa...

Haha! Jag har väntat hela veckan på det här på din blogg. Underbart! Jag tycker allt att det syns ju bakom hennes skeva stackars ögon att hon har hål i huvet. Stackarn.

Lo. sa...

Är hon inte lite lik Laila Bagge?

Hälsporren sa...

"Spraysolad pensionärsdvärg"... Hahaha. mikebike, jag håller med Ida: jag har väntat på detta inlägg i veckan. Och det var så jävla bra! Faktiskt, tyvärr, en av de första männen jag läst som tar avstånd från - eller ser den tragikomiska humorn - angående Anna Anka.

mikebike sa...

jonas: haha. ja när du säger så så kan vi vält styra upp nåt redan idag :) vad säger du kaffe och kuvertöverlämning på biscotti i majorna?

irre: haha tack. nä jag förvånas inte.

molly: javisst måste hon det? men man blir som man umgås och det är ju klart. paul är ju inte purung längre :)

vitriol: ja stå på dig. jag är redan förlorad.

tessan: haha nä men det är nästan ännu bättre när hon själv kommenterar. Då framstår det som att de censurerat artikeln på newsmill.

Mia: sjukt sa bull.

wolfe: varför. det är ju tv som får en själv att känna sig bättre. positiv tv:)

fiction: ja om hon sparkar mexarna för att de inte vattnar tillräckligt på hennes grässmatta så borde hon fan avrätta sin plastdoktor.

sussi: vassego och tack själv.

jennie: haha ja när hon pratar kliar det på trumhinnorna.

spader ess: tack tack tack!

lida: haha lustigt att flera tänker så. den här gången blev jag ju inte ens arg :) tack som fan iallafall.

katta: tack hörru.

snellie: och det gillar jag! :)

ida: är jag så jävla förutsägbar? haha ja det är jag :) kul att se att du fortfarande läser här.

mikebike sa...

Lo: jo banne mig.

hälsporren: Det kan du inte mena.

Fredrik sa...

http://www.dn.se/livsstil/intervjuer/det-ar-lojligt-att-man-ska-vara-pappalediga-1.956489

Påfyllning på idiotkontot

Alexander sa...

Ja den där Anna Anka skulle man inte sakna direkt. Tänkte mest kommentera på din blogg i stort. Gillar verkligen det du skriver om och hur du skriver det. Gå gärna in på min blogg så tror jag du uppskattar mitt sätt att se på saker och ting också alexanderhvass.blogg.se

Johnny Rio sa...

Haha! Sjukt bra, Mike! Kan inte annat än instämma med allt..

Ann-Katrin sa...

Ja, vad kan man säga? Jag tror att det är något skumt med det hela för jag säger som du, inte en chans att hon är född -71. Eller? De ser verkligen ut att vara ungefär jämngamla. Kanske vill den verkliga Annica Anka inte skylta med sitt ansikte och så har de tagit in en bluffigur för att spela henne? Eller så är det något fel i födelseattesten...

Molly sa...

Man kan som alla vet gå in och skriva/ändra vad som helst på wikipedia. Det krävs absolut inget födelsebevis :)
Säger fru Anka att hon är född 71 så 'är' hon det. Stackarn.

Jag, Mamman sa...

Så härligt när du pyser av äkta irritation över samhällets allra mest variga kvisslor. Det är då ditt ordmaskineri till synes drar igång på alla cylindrar! Tack och bock för ännu ett personligt engagemang av rena rama världsklass!
=)

joacim sa...

Jag är alltid sugen på dina målande historer och Anna Anka var väl inte fråga om utan när du skulle hissa flåt dissa.

Du borde ha en omröstning om vilket av dina inlägg som är bäst. Jimmy Nordin, dotter och lodisen på spårvagnen, Boråsmongona...

Keep it up, it's a sunny blog!

Anette sa...

Du skulle behöva jobba med din syn på åldrandet.......det går fortare än du tror. Snart är också du där, i "inkontinensdimman". Välkommen!

Douglas Hitchcock sa...

Då är vi två om saken:

http://husmartin.blogspot.com

mikebike sa...

fredrik: ja vad ska man säga.

alexander: tack, ska kolla din blogg.

johnny rio: åh, vilken kul blogg du har.

ann-katrin: javisst ser de ut att vara jämngamla.

Molly: ja så måste det vara. hon har gått in och redigerat själv.

Mamman: tack själv :)

joacim: haha... äh, vissa inlägg är bra andra inte. gott så :)

anette: jag kommer säkerligen njuta av pensionärsanpassad underhållning när jag väl är där. jag vet att tåget dit går rasande snabbt. låt mig slippa gilla det nu tack.

fisken sa...

Jag beundrar dig för att du ens orkar ta i skiten.

mikebike sa...

fisken: gött! tack :)

Anonym sa...

Säga vad man vill om Fru Anka men hon vågar sticka ut hackan och ha en åsikt (om en jag inte delar) och stå för den, vilket onäkligen är en bristvara nu för tiden.

Sedan en liten lagom semitrött reflektion kring detta debackel kring en lyxhustru till en fd. smörsångare som kan vinna en berlusconi lookalike tävling närsom - Säga vad man vill om sveriges samlade journalistkör - Kul att se att dom kan enas och lägga ner så mycket tid o kraft på en sådan intressant och världsförbättrande person som Anna Anka....

Hatten av för Anna!

/Wolfram O´boy

Lina sa...

praktsubba it is!

Bella sa...

Fan-fu**ing-tastic inlägg!! SÅååå mycket bättre än det jag skrivit om fru Anka på min blogg...
Tyvärr har den här idioten lyckats med att göra mig sååå förbannad. Men efter ditt inlägg känner jag frid. Hon kommer inte åt mig längre :-)
Kolla gärna ett av mina inlägg om henne: http://www.metrobloggen.se/jsp/public/permalink.jsp?article=19.11926195

mikebike sa...

wolfram: underhållande är hon. det kan ingen ta ifrån henne.

lina: jess!

bella: tack tack hörru :)

Anonym sa...

Jag älskar henne.

Frågan är bara varför jag skulle köpa ett dumt spån om jag hade 100 miljoner dollar och ville köpa en ung blond fru.

-Luca

Johnny Rio sa...

@mikebike: Tackar.. Kan tänka mig att den faller dig på läppen.

Bätty sa...

Gud vad skönt att läsa ditt inlägg. Du tacklar allt helt korrekt. Man blir mest förbannad på dessa high-fivande-tv 3 folk som tycker livet är toppen. Det bästa är egentligen att inte ens ta upp dessa idioter i en debatt - då har de ju liksom vunnit. De visste direkt vilken guldgruva denna Fru Anka (från Ankeborg skulle utgöra). Det är fantastiskt att de inte har självdistans till sig själva, dessa puckon. Hon ska nu även få gästa SVT och Skavlan. Pust! Du skriver kanon, Mikebike!

Fröken H sa...

Helt fucking lovely man! Du sätter ord på all ilska jag inte orkar sätta på pränt, knappt ens yttra verbalt. Och att häckla ankan är ju ungefär som att bli upprörd över att folk är idioter på forum :D men du gör det ändock med BRAVUR!

Mathias sa...

Hohohoh, född -71??? Även om hon hade gått på plattan sen hon var 18 tvivlar jag på att hon skulle se så där härjad ut. Fast de knarkar säkert en del i hennes vänskapskretsar också. Har inte orkat läsa nåt om henne, kvällspress+tv är inte värt att lägga tid på men jag har sett löpsedlarna och placerat henne i det där facket - och när jag läser vad du skrivit ser jag ju att mina fördomar var korrekta! Så kul!! ;-D

Mycket bra skrivet!

Anonym sa...

Återupptäckte just din blogg idag efter typ två års frånvaro. Du håller fanan högt fortfarande! Kom till din blogg genom att googla "analmigrän". Lite roligt faktiskt.

Charoline sa...

haha. så jävla bra, du skriver. har aldrig tänkt på ankan som underhållning, men det är hon ju. egentligen. för på allvar kan det väl ändå inte vara någon som tar henne..

EvaP sa...

Det som är värst i mina ögon (öron) är att Anna Anka tycks tro på fullaste allvar att det hon säger stämmer med verkligheten och det är hon som dragit högvinsten.

Var är hennes stolthet?
Hur ska hon göra när Herr Anka byter ut henne om tio år?

Trulsan sa...

Hitslussad av Joacim och bara måste lämna ett avtryck.

Riktigt riktigt nöjsamt att läsa, meningsfulla ord om en fullkomligt meningslös människa som gör allt hon kan för att undvika just detta faktum. Är hon ett ideal för någon - so help them...

Återkommer =)