onsdag, juli 01, 2009

Inte för att jag är fascist eller så...

...men jag tror att alla som arbetar på ett svettigt kontor inne i centrum finner den här bilden närmast erotisk:Idag börjar förbudet mot gatumusikanter gälla i Göteborg. Spontant får jag jättedåliga vibbar av den typen av beslut. För vad skulle nästa steg bli? Och nästa och... ja ni fattar.

Men för människor som tvingas höra ledmotivet till Gudfadern, Lambada eller valfritt musikstycke slaktas av någon jävel helt utan musikalsik förmåga. Hundra gånger före lunch. Varje dag. Ja, då blir läget ett helt annat. Jag bejublar förbudet. Det dämpar vansinnet från att få fritt spelutrymme i min hjärna.

Bilden fick jag av min f.d kollega Robert German mot att jag kreddade honom lite.

30 kommentarer:

Fisken sa...

Ha, ha, ha! EXAKT vad jag skrev också.
Jag fick höra att Lasse Kronér klagade över förbudet med motvieringen "att JAG, Håkan Hellström mfl har ju spelat på gator och torg och påbörjat vår karriär som artister".
BRA att de äntligen kväver detta i sin linda!

Robert German sa...

Jag gillar att du finner mina bilder erotiska. Det kan vi göra något på.

Anonym sa...

någonstans borde dessa tjommar kvalitétsäkras innan dom släpps ut på gatorna med sina instrument.

Får tokspel på ex. indiangatumusikanterna som hoppar runt som danssjuka lemurer iklädda sina trasmattsponchos - vore jag inte en sådan sansad och fredlig person hade jag slagit panflöjten ur truten på dom med en reglementsenlig crocketklubba.
Ett dragspel som väser ut vemodiga öststatstoner får mig att vilja ackompanjera musikanten med ett solo från 2 skafthandgranater.

/Wolfram O´boy

Simon sa...

Alltså, först låter det lite sorgligt, det där förbudet. Men efter att ha spenderat förra sommaren på ett kontor vid kungsportsplatsen med gladjazziga black sabbath-covers, indianjävlar, capoiera-trummor och singer songwriters med superslimmad reportoar så kan man ju inte annat än att bejubla beslutet..

mikebike sa...

Fisken: haha... åh nej. världen hade aldrig fått uppleva kronér. buhuuuu

Robert German: haha det gillar du va... ok. låter spännande. vad kan vi göra på det?

wolfram: får jag gissa att du hört en panflöjtston för mycket på arbetstid?

simon: ja precis. exakt. då har vi upplevt exakt samma terror. exakt.

joacim sa...

MikeBike... Tyvärr är jag rädd att detta beslut kommer eventuellt kommer sänka din förmåga att riktigt saftigt slakta saker och ting i bloggen.
Gatumusikanterna har nog, tror jag, varit ett väldigt bra bränsle för dig att elda upp dig och bli sådär kusligt cynisk... Vågar inte veta hur det blivit om Staffan o Stefan stått och spelat gudfadern-introt utanför ditt fönster...
Bloggen hade nog exploderat!

Keep it up, önskar extra slakt av Boråsmongon i kommande bloggar!

Anonym sa...

Mike -
Dana dragomirs version av mio min mio har samma effekt på mig som på Dustin Hoffman när Lawrence Olivier frågar honom "is it safe" i filmen Marathonmannen.

Kristina sa...

Värst är väl ändå tanten på flöjt utanför Nordstan... Hittills har jag inte hört henne spela någon melodi, utan hon växlar mellan de två toner hon kan. TVÅ toner, hela dagen lång. Jag är vääldigt tacksam att jag inte jobbar i närheten. Jag har ofta funderat på om hon slutar för en stund om man ger henne pengar, eller vad är dealen?

egon sa...

Självklart skall förbud gälla, hur ska upphovsmännen till el condor pasa annars kunna få betalt?
Intressant är det förstås att se hur musikerna nu bytt sida och kämpar för gratismusiken.

Anonym sa...

Har aldrig sett så många musikanter ute på stan som idag. Vid kopparmärra o kungsgatan var det fan fullt ju. Kändes som att det var någon from av upprop idag.
"Alla gatumusikanter mot götet typ":(

Allt från ledsna romer från Rumänien till creddiga svååra dreadlocksas.

Gabbe sa...

Det var just ditt lidande över gatumusikanter jag använde i går i diskussionen om att förbjuda gatumusikanter.

"Tänk på alla stackare som jobbar och hör på dessa gatumusikanter, timmar efter timmar. De kan ju inte välja bort det."

Hehe, jag vann diskussionen. Helt rätt med förbud eller åtminstone något tillstånd där man visat att man kan mer än tre låtar och att man inte får stå på samma ställe längre än en timma. Oh well, förbud är lättare att administrera.

Kevlargirl sa...

Jag beljublar också, som attan. De jäklarna invaderar Stockholm också, likt förbannat. Det räcker ju med att få en shoppingrunda/lunch besudlad till sprickningsgränsen med Lambada. Eller Dancing Queen. Tack säger jag. Tack.

Jag, Mamman sa...

Jag är otroooligt glad att vara en mammaledig lantsortsbo i dessa tider så att jag slipper höra på skiten. Själv lyssnar jag på P1 som sänder högläsning med PO Enkvist... Lugnt, sansat och lärorikt - och inte behöver man gå ut och slå ihjäl någon efteråt heller. Man vill bara gå och ta en eftermiddagslur...
=)

Martin sa...

alltså, det här var ju skitjobbigt. Fick tipset om din blogg igår och hade tänkt att se färdigt en film idag men jag sitter bara och läser din gamla inlägg och garvar högt, det gör jag aldrig nånsin...bara åt 2½ Men

Daniel sa...

Jag som tycker att gitarrkillar på gatan när jag trippar fram piggar upp.

Man får drömma sig bort till en sexig gitarrist som finkänsligt sjunger så nätt i min bädd.

Erik Toresson sa...

Det är väl bara att ta på sig ett par hörlurar ifall man störs av det? Det offentliga rummet är till för alla.

Hälsporren sa...

Nja... Även om gatumusikanter kan vara jääävligt irriterande (eller varför inte t-banemusikanter i vagnen!) så är förbud ... ja, du sa det själv, fascistiskt.

FlexHäxan sa...

Näe, man behöver faan inte vara faschist för att börja väsa "Viva Pinochet!!" heller, när man går förbi dom där tomtiga panflöjtsspelarna.
Jag vill lyssna på musik när jag vill. INTE klockan sju på morgonen bara för att tunneln under vår tågstation gör sig så bra.... Suck...

Den tjocke konsulten sa...

De ändrade reglerna är årets bästa beslut i Gbg så här långt, panflöjtsindianerna kan med lätthet driva i övrigt lugna och stabila personer till att planera massmord.

Anonym sa...

Problemet med panflöjtsindianerna är ju att dom finns på varenda öppenplats i hela världen...

Men dom är väl inte riktigt problemet även om dom nu är irriterande med sin val/delfinsång på flöjt. Problemet är tvåtons kvinnorna på gitarr med två strängar samt blockflöjt.

Julia sa...

Alla dragspelare spelar Besame mucho och inte mycket annat. Om och om och om igen. Man kan gå genom hela stan och få som en trettiominuters extended remix, någorlunda i takt och ganska i ton.

(Trumpetarna spelar gärna Gudfadern-temat.)

Goran van Den Buske sa...

Jag tycker man kan förbjuda telefonabonnemangsförsäljarna i min mataffär.Det var jag som uppfann attackförsäljningsmetoden på 80-talet. Det ångrar jag nu.

Anonym sa...

Lasse Kronér och dom där engelska killarna han spelade med på gatan på 80-talet var riktigt bra.

Joppe sa...

Sluta gnäll för fan. Lite får man fan tåla om man ska bo i städer. Passar det inte finns det gott om avbefolkad glesbygd i detta avlånga land. Det är tydligen glasvirke i göteborgarna...

Vilse på Värnhem/Anders sa...

Min före detta hemstad gör sig till åtlöje för hela Sverige.
Vem fan måste jobba eller bo i centrala stan?
Korkade brats och deras fans kan ju börja jobba i nån jävla skog eller bosätta sig i en förort.
Tack gode gud att jag bor i en stad som satsar på spontankultur.

Anonym sa...

Jag vet inte varför jag vill veta det,men är bilden tagen på kungsgatan mot domkyrkan? undrar samson (utflyttad gammal göteborgare) av nostalgiska själ!!

Robert German sa...

Fan vad jag hoppas att du är DEN Samson... Mr Biceps himself... Ja, bilden är tagen från Kungsgatan, riktning Domkyrkan.

Klaus sa...

Du gillar ju bacon. Kunde inte undgå att tänka på dig när jag såg detta:

http://awkwardfamilyphotos.com/wp-content/uploads/2009/06/bacon-tuxedos-lr.jpg

/Klaus

Mr Elway sa...

Det finns faktiskt rättvisa Mike:

http://www.aftonbladet.se/nojesbladet/article5484906.ab

Anonym sa...

Sexcams

private amateure

Nackte Amateure