tisdag, juni 16, 2009

Rea på Dregen månne?

Var på NetOnNet i söndags för att köpa en hårddisk. På väg in i butiken möts jag av Dregen. På en av annonstavlorna står han och signerar rubriken "Lite sämre lägen, mycket bättre priser". Jag ryckte till av obehag. Jag trodde att jag hade gått in i någon form av hynotiserat läge och utan att märka det kört mot Kungsbacka och hamnat på Freeport (Dregens andra outlet-gig).

Vad fan är grejen med Dregen och lågprisbutiker? När blev han den varje affärsrörelse ska ha för att vidimera att de kränger busbilliga svenneprylar? Det kanske var rea i Dregenbutiken.

Jag vet inte riktigt hur han tänker. Det kanske går lite knackigt med riffen, jag vet inte, men en sak är säkert. Det är INTE en rock 'n' roll-rebell jag tänker på när jag ser Dregen intyga att det är sjukt bra priser på Peak-slipovers, Henri Lloydjackor eller trekvartsbyxor. Och det kvittar hur mycket piercingskrot och tatueringar han fyller sin snyggt knarksmala turnékropp med, när han dessutom tar på sig rollen som en hemelekronikens fyndpastor. Det är helt enkelt inte särskilt fränt alls när Backyarad Babies frontman plötsligt ska låtsas spela på samma planhalva som alla vita medelsvenssons som vallfärdat från sina radhuslängor med sina herrgårdsvagnar för att göra ett andrasorteringsklipp på ett par G-Star-jeans från 2007. Eller för att få några hundringar bättre pris på en gasolgrill. Det blir bara pinsamt. Det är kanppast någon som tror på honom. De flesta fattar nog att han bara försöker sig på en Dogge. Chinos på köpet.Samtidigt kanske Dregen gör ett smart drag. Jag menar om han verkligen vill maxa och satsa på det här spåret ligger världen öppen och redo att ta emot honom som talesman. Next stop Netto, Lidl och Gekås. Nu kan han lika gärna gå all in och bli vad Bert Karlsson blivit för dansbandssverige.

24 kommentarer:

Burgschki sa...

OJ! detta hade jag helt missat. Varför?

Senast jag såg honom var på BB:s after show party på King Calavera i Hamburg.

A sa...

Känns det inte lite som att Dregen tagit över efter Kurt Olssons (Lasse Brandeby) rabattfyndsreklam?

Det är annars en devis jag tror på; Det Kurt Olsson gör, bör man inte göra. Dregen borde tänkt en gång till. Nu blir han istället inkluderad i mottot.

Ron Obvious sa...

Detta orkar jag inte uppröras över. Man kan inte förvänta sig att råckenrållers ligger med 17-åringar och biter huvudet av kycklingar 24-7. Ibland måste de pensionsspara också.

mikebike sa...

Burgschki: haha ja den frågan ställer sig nog många.

A: haha bra devis. Det kurt olsson gör bör man inte göra. Det stämmer nog till 100% skulle jag tro.

Jag, Mamman sa...

Jadå, minsann - nog får badboyimagen sig en törn i sidan av slikt svenssonbeteende. Som att svära i kyrkan... fast tvärt om. Prisvärda kläder.
Jag trodde mannen köpte sina outfits i värsta nischbutiken på Rocker Street. I fyllan.
Hej.

Anonym sa...

Det kanske inte finns mer hud kvar att tatuera/pierca för att chocka oss svenne-banan-människor som handlar på de där affärerna?

-Luca

mikebike sa...

Ron Obvious: Jo men det finns väl andra sätt? Det måste det.

Anonym sa...

Frågan är väl om dom inte har lyckats med sin reklam om ni ids debattera detta?

mikebike sa...

anonym: hmm. jag vet inte. Inte säljutlösande alls. tvärtom. jag ska ta mig fan aldrig sätta min fot på freeport.

Anonym sa...

mikebike, tror du inte att det sätter sig i det undermedvetna? Dom har via sin värdelösa reklam planterat sitt varumärke i din skalle? Just nu är inte köpsugen men rätt vad det är så svänger du in där.
JAg kan inte finna någon annan anledning till alla dessa värdelösa reklamfilmer mm.

AnnaPanna sa...

Dregen...?

redbanner sa...

Vad är det med den där karln? Jag har varit mkt förtjust i Dregen de sista 12 åren eller så men nu börjar han balla ur på riktigt. Han måste ju kunna pensionsspara som vi andra istället för att hora runt som han gör?

malla sa...

Han är ju smålänning... vi gör allt för pengar och bra deals! :) Han får säkert gratissaker utöver gaget också!

Jigsaw sa...

Haha...

Money talks. Tydligen även för en rocker som Dregen.

Ull sa...

Vill minnas att Dregen även var "gästdesigner" i Room Service tidigare i våras. Vilket kanske inte är så farligt i sig, men tillsammans med reklam-scheisset så..

Bo sa...

Hur ligger det till med statusen på Markoolio, han har ju gjort ett antal reklam-gig i sina dar. Nu senast hörde jag honom för en McD reklam på radio.

Hoppas innerligt att ni är upplusta nogf att inte lyssna på raklamradio, fy tusan vad enerverande det är.

Du lyssnar på BANDIT, bla bla bla du kan vinna en BANDIT-bok bla bla BANDIT bla BANDIT bla bla BANDIT här på BANDIT.

Anonym sa...

Jag vill se Thåström och Winnerbäck i en McD reklam. Då blir jag nöjd.

Säckpojken sa...

@ Ull >>> Ja, det stämmer att han var med i Room Service, såg det programmet också.

@ Mike >>> Du missade väl inte att Peter Siepen varit och gjort samma reklam för ett tag sedan? Brydde mig iof. inte så väldigt mycket då, men när man såg Dregen dyka upp så...mja, man började ju fundera.

kalle sa...

Är det inte så att NetOnNet försökt få sig en alldeles egen Iggy. Han gjorde ju reklam för en försäkringsfirma i England för ett tag sen, som var tvungen att tas bort när någon påpekat att Iggy själv var för gammal för att ens kunna försäkra sig i samma bolag han gjort reklam för.

Men det är å andra sidan en jävla skillnad på Iggy och Dregen. Men det säljer nog jävligt bra i Växjö i alla fall.

Alla har sin scen.

Caravaggio sa...

Jag har lite dåliga vibbar om att han kommer bli skjuten i uppgörelse med Dogge om vem som tar sig an det stundande Toys R Us-giget.

Fast det lär bli med nån form av vattengevär så det gör väl ingen större åverkan på honom.

Vet du förresten om ryktena att han ska släppa en soloskiva på svenska stämmer? Jag vill ha en Dregen-måne ska den enligt obekräftade uppgifter heta.

adde sa...

Saxat från Wikipedia:
"Integritet är ett komplext begrepp som på ett personligt plan är förknippat med människovärde, stolthet och självkänsla. Den kan återspeglas i två olika kategorier; som egenskap och som rättighet. Integritet som egenskap syftar på hur väl integrerat och motsägelsefritt någonting är.

Daniel sa...

Ha må göra som han vill och göra bort sig och blir en ny rabatt Bert.

Men skulle knulla honom ANYTIME. Därför ser jag mellan fingrarna!

Anonym sa...

Tänkte bara upplysa om att Marcus Birro inte slutar att förneka sig.... tänkte bara tt du kanske var intresserad ;-)) (med tanke på tidigare inlägg om honom).

http://www.aftonbladet.se/nojesbladet/tv/article5399319.ab

Ha en skön Midsommar.

Johan I Majorna

The Girls Of Florida sa...

vad jag inte fattar är om det nu går dåligt för Dregen, arför kan han inte ta ett helt vanligt jobb istället för att hora runt då där?
Eller åtminstone bara välja uppdrag med relevans och med ett bra utförande.
Vad är det för fel att jobba på gatukontoret ett tag?