tisdag, juni 02, 2009

På glassfronten intet nytt

Ligger hemma idag och tycker synd om mig själv. Hela dagen igår vinjetterades av en jävligt segdragen huvudvärk som bara vägrade släppa taget. Och när jag vaknade imorse var den kvar. Den jäveln. Dessutom hade den fått sällskap av krasslighet och till råga på allt en ögoninfektion som gör att jag inte kan se klart. Det gör mig lite småkinkig.

När jag gick till mataffären för att hämta lunch förut såg jag att Ica hade installerat en Ben & Jerry's-kyl. Alltså en hel stor kyl dedikerad till Ben & Jerry's-glass. En bra grej egentligen. För att inte säga briljant. Då ser jag med min dimmiga blick att de verkar ha fått in en splitter ny smak (nåt med pasionsfrukt som jag diggar rätt jävla mycket) och jag kan nästan känna hur det pirrar till i byxan. Blixtsnabbt hinner jag tänka; det är synd om mig, jag ska nog unna mig en tröstförpackning av B&J. Lystet hinner jag öppna kylen och börja rota runt värre än en gammal tysk i porrtidningshyllan på pressbyrån. När jag upphetsat håller upp glassen ser jag att det mycket riktigt är en ny smak. Dock har den inte ett skit med glass att göra. Det är sorbet.

Fy fan säger jag. Jag vissste att de hade lanserat två sorbetsorter. Jag gillar det inte men hade accepterat det. Men aldrig trodde jag att de skulle bromsa all utveckling på glassfronten och satsa fullt krut på en massa mögig sorbet. Jag höll på att ramla i backen. Passionsfruktsorbet. Säkert svingod om man gillar sorbet. Men jag gillar glass och de två är såta fiender.

Jag ställde bryskt tillbaka det förhatliga sorbetpaketet. Jag ville släppa allt och springa hem och snabbt som satan hamra ner ett vulgärt hatbrev till Ben & Jerry's, fråga vaffan det är med dem egentligen. De hade nog tagit skruv... eller också inte. Det enda jag kan göra är att starta en anti-sorbet-kampanj. Snacka skit om sorbet. Försöka påverka den almänna uppfattningen om sorbet negativt. Tänk om man kunde vrida den allmänna uppfattningen till att det är lite småperverst att äta sorbet. Egentligen hatar jag inte sorbet. Alls. Jag gillar bara glass mer. Det är när sorbeten kommer in på marknaden som en ny trendig aktör, på bekostnad av sin dessertbroders anrika popularitet, som det blir konflikt. Jag känner en stark oro över att landets alla glasskylar snart kanske kommer vara fyllda till bredden med såna där frysta löjliga fruktpuréer. Det vore helvetet på jorden. Jävla snobbglass.

35 kommentarer:

Anna sa...

Sorbet är inte bara en snobbglass, det är även den enda "glassen" man som äggallergiker eller laktosintoleranta kan äta. Eftersom jag tillhör båda kategorierna välkomnar jag denna B&J-sorbet. Kanske kan även jag, äntligen få smaka lite B&J. Var du glad över att du kan äta glass öht, yo!

Markystark sa...

tänkte hamra ner en high-five till Mikebike men Annas upplysning får mig att sänka huvudet och ställa mig och skrapa med foten i gruset likt Nadal. Visst ska ni få äta andrahands-glassubstitut, allergics and intolerants.

mikebike sa...

anna: jag är glad för din skull som äntligen kan få lite B&J i dig. Och rationellt sett har du ju helt rätt. det är bara det att min glasstarm inte är mottaglig för rationella argument alls. det är en riktig ego-tarm. :) Du kanske kan berätta för mig när du provat pasionsfruktsorbeten då?

markystark: ja. klart att allergiker och intoleranta människor ska ha rätt att njuta av B&J's fina produkter. fel av mig. som vanligt.

30+ sa...

Jag hörde att din byrå landat ett nytt konto. B&J. Men bara sorbetsortimentet.

Andreas sa...

Nej nej nej.. sorbet is the shit!

Jag, Mamman sa...

Ni har det bra ni, era lyxiga stadsbor.
Här i byn hinner vi bara mest handla familjepackar av den där jävla hemglassbilen som driver en till vanvett, och dessutom vänder på vår gårdsplan varannan torsdag så både ungar och hund får frispel...
När jag får vara bland folk över fem år igen ska jag äta B&J till lunch när jag pausar från mina glassiga inredningsstudier! (...om jag nu föräras med en plats bland de valda)
Men jag håller helt med dig Mike - sorbet är som slush puppy för vuxna - skit...
Jag är lyckligt nog fullständigt gräddtolerant. =)
Ha det.

Jonas sa...

Jag köpte den. Och jag ångrar mig bittert.

f i f f i. sa...

Jag säger bara Chunky Monkey.
Det är glass det.

Anders_ sa...

Så in i satan 'word' (som ju ungdomarne säger numera) Mike!

Ge oss istället tillbaka sorgligt sanlöst saknade Chocolate Therapy, istället för dessa fåniga isglassar med tuttifrutti-geschmäck...

adde sa...

Sorbet blir tebros baklänges, tokigt va? Å ja kom på det bara så där, skulle ju funka på vilket coctailparty som helst.

Who sa...

Vill bara meddela att ditt o mitt förhållande har gått över styr. Drömde om dig idag.
Jo, det var lite "övriga anteckningar" över detta inlägg - kände bara att jag behövde få ur mig det.

Sa Who

R sa...

Såå! Unleash the fucking fury!

Anonym sa...

Sorbet är kanske snäppet aptitligare än gul snö. Nu har jag ju iofs inte smakat på närmare trettio år, men jag antar att det smakar ungefär likadant idag.

With love,
Peter Lemonjello

Mr Elway sa...

"är synd om mig, jag ska nog unna mig en tröstförpackning av B&J"

Unna mig??

Herregud Mike, har du blivit medelålders tant som unnar sig saker hela tiden och inte fattar varför hon går upp i vikt...??

Annars så är Cookie & Dough en helt ok glass. Inte som gamla tiders Americana Pecannöt men ändå. (Fast här är jag övertygad om att minnet förbättrar den smaken med 4-5000%)

Kimmi sa...

Står upp i skrivbordsstolen och applåderar och skuttar snabbt ner när jag ser Annas kommentar...men samtidigt....det finns väl "riktig" glass utan vare sig laktos eller ägg som för den sakens skull inte är frusen saft???

Sorbet är i alla fall inte gott.

Maax500 sa...

Håller med till fullo! B&J ska vara gräddig glass sprängfylld med onyttiga godsaker, om man vill ha isglass kan man gå till ica

Donny Hedlund sa...

Som Bosses kärring.

Anonym sa...

Jag tycker inte ett DUGG synd om lögnare. För det är PRECIS vad denna Anna är. Det existerar faktiskt glass som är BÅDE ägg-, gluten- och laktosfritt! Det kan jag som utpräglad födoämnesallergiker bevisa! Låt mig härmed få presentera: Tofu line glass - en av MÅNGA vegetabiliska glassar som finns på marknaden. Det finns med andra ord mer att välja på än "bara" sorbet. Så försök inte lura oss med ditt "buhu-tyck-synd-om-mig-jag-kan-inte-äta-något-trams", för vet du va, det kan du visst det! Så det så.

Med Bistra Hälsningar / Mormor Britta

Wolfe sa...

Mike om du bävar för att sorben (hur fan stavar man till sorbet i bestämd form?) ska döda glassen så försök rekrytera någon kämpe för upphovsrättsmaffian. Dom brukar alltid motsätta sig saker som utveckling (om nu sorbet är glass 2.0 vet jag iof inte). Radion dödar musikbranschen, bandspelaren dödar musikbranschen, fildelning.. musikbranschen kommer alltid att leva, det är dags att vi värnar om vår glass!

..fast vad jag ville ha sagt med det vetifan.. man ska nog inte kommentera bloginlägg klockan 4 på morronen utan sömn.

Märkerordkaninteslutahjälpmig sa...

brädden

el Guapo sa...

Fan va det skrivs...

Polly Pretty Pants sa...

Du har inte missat B&J :s glassbar på Liseberg va?

Ja sa...

Till: Bistra mormor Britta.
Torka fradgan från munnen ett ögonblick och hör opp för ett ögonblick.

Har du hört talas om sojaallergi?
Finns det nåt bättre alternativ än sorbet för ägg- och sojaallergiker som dessutom är laktosintoleranta? Upplys oss gärna.

Anonym sa...

Fint... har tidigare ondgjort mig om "sorbet" här på bloggen :) Alla restauranger (Kina undantaget) har lyckats dupera sina gäster att ta lika mycket betalt för frost som för härlig gräddglass. Smart, men äntligen börjar fler uppmärksamma bluffen!

mikebike sa...

30+: och mina ideal och principer hade fått stå tillbaks. Det är viktigt att ha kul.

andreas: du vet inte vad du pratar om ;)

jag mamman: haha ja B&J till lunch låter jävligt nice.

jonas: ja jag tänkte nästan det. hur bra kan sorbet bli liksom?

fiffi: ja det är den enda bananglass som smakar banan.

anders_: ja varför försvann den?

adde: hmm ja det var ju intressant. :)

who: haha... sorry. inte meningen att hemsöka dina drömmar :)

R: hahaha

peter lemonjello: Hahaha men sorbe kan väl vara sorbet på riktigt?

elway: hahaha ja fast jag vet varför jag är tjock. du pecannötglassen finns ju kvar. håller med den var god men inte så god :) du har helt rätt om smakförbättringen i minnet.

kimmi: tack tack. fick först en släng samvete med det gick över. vaffan man måste ju inte ha b&J om man ärallergisk mot det deras skit bygger på. låt någon annan göra sorbeten.

maax500: haha... nu giock jag iofs till ica.... ;)

donny: ??

mormor britta: så så det var ju inte så att tanekn vara tt två världar skulle ställas mot varandra. jag ville bara sätta ner foten och ta parti för glass :)

wolfe: hahahah

märkaord: haha lustigt för när jag skrev bredden funderade jag på varför man säger så :) tack nu har jag lärt mig nåt nytt idag med :)

el guapo: ja fan va :)

polly: ehhh va? jooooo??? har de en glassbar. då känns det plötsligt lönt att köpa årskort för första gången på tio år.

ja: ja oj. hur kan det bli infektion i en diskussion om för eller mot sorbet?

sara sa...

kimmi: herregud riktig glass = grädde, ägg, frukt, socker. + kyla och lite omrörning. riktig sorbet, det är sockerlag, citronsaft och fruktsaft. eventuellt lite marängsmet om man vill va' sån.

men det finns fanemej ingen riktig glass som inte innehåller mjölk och ägg!!!

(och jo, bitterheten kommer från intolerans. förvånansvärt få glassfabrikanter gör glass på laktosfri mjölk. faktiskt ingen utom pappa.)

Fisken sa...

Allvarligt? Sorbet är ju i princip 4 dl fruset strösocker? Hur kan det vara fel? Det känns lika rätt som att ta extra ost på en flottig pizza en bakfyllesöndag.

Anonym sa...

Till: Ja sa.

Hehe... Jadå, fradgan är borttagen och flinet är påklistrat. =)Självklart finns det sådan glass. Oatlys glass är GARANTERAT utan mjölk, soja och ägg. De finns i både vanilj, choklad- och jordgubbssmak! Ät, njut och va gla ty det kunde vara värre!

Med Liiite Vänligare Hälsningar / Mormor Britta (som har sovit på saken)

Anonym sa...

Man måste vara markandsförare för att gå på B & J konceptet. Glass i fula förpackningar med några slackers som frontfigurer. Äkta Silicon Valley Sorbet???

-Luca

kevlargirl sa...

Sorbet är surt. Hör man ju bara på ordet. Sorbeeet. Nä, riktigt fet glass ska det vara.

mikebike sa...

fisken: haha ja det är precis vad det är. jag tycker inte B&J ska besudla sitt sortiment med slush puppy till samma pris som sin fantatiska glass.

luca: nej. man måste bara ha smakat på deras grymma produkt. för min del skulle glassen gärna få kosta en hundring. jag hade ändå köpt. för att den är så jävla bra.

kevlargirl: ja damn it!!

Kimmi sa...

Till Sara: Jag skrev "riktig" inte riktig.
Nu drar jag....tjata om glass och sorbet... Och vad som är riktigt eller ej.

Tänk på dem som inte tål nötter. Ska vi odla fram nötfria nöt då eller?

Bah...

Johan sa...

Åhus Glass kunde göra glass en gång i tiden. Oj oj oj. Men det var innan det via omvägar hamnade i Nestles ägo och typ försvann :-(

Trevlig helg!

Dummie sa...

Men nej! Sorbet är way godare än glass! SÄRSKILT Ben & Jerrys. Hatar Ben & Jerrys! Så mastiga och tunga och sjuuukt överskattade, och cookie & dough? Med kakdeg? Kom igen, var får dom alla idiotiska idéer ifrån? Kaksmulor hade jag kunnat acceptera, men degen, nej där går dom bara för långt.
Hade det funnits en hel B&J-frys på mitt Ica så hade jag bara fnyst och ignorerat den, men nu bara för att de lanserar sorbet så kanske jag kan överväga att köpa ett paket. Kanske.

Klas sa...

BJ-sorbet! yum!