fredag, juni 26, 2009

Jacko has left the building

Michael Jackson är död. Det är tragiskt, sorgligt och konstigt på många sätt och vis. Javisst. Gott så. Borde vi inte bara lämna det där? Uppenbarligen inte. Jag kan riktigt känna lukten av en skitvåg blåsa in med full tsunamikraft. Nu ska det minnas, hyllas, älskas och saknas. Kungen av pop. Fy fan vad ovärdigt.

Hysterin kring honom slår nog fan alla rekord i boken. Han har varit superstjärna, freak, peddo, kung, messias, wierdo på löpande band. Hans epitet har avlöst varandra och som han har hatats och älskats och chockat i regnskogsvis av artiklar genom åren. Att ens försöka lista en promille av all skit som fött nyhets- och skvallerbranschen på hans bekostnda skulle nog ta mig resten av veckan. För människor har verkligen levt på och frossat i hans jävligt konstiga liv och leverne.

Ska man se på det jävligt krasst var han en snubbe på 50 bast som hade en megakarriär för längesedan och som gjort ett makalöst avtryck i musikbranschen, men som helt ärligt inte gjort ett vettigt skit på typ 20 år. Media har inte gjort en positiv grej om honom på exakt lika länge och det finns knappt en handfull som velat förknippas med honom sedan sista gången han stod inför rätta för barnkalas. Sedan dog han helt plötsligt.

Nu kommer hyllningskörerna och vittnesmålen om hur fin och go han var. Plötsligt var alla bästis med honom. Alla är chockade. Alla sörjer. ALLA vill ha sin bit av kakan. Svenska artister ställer sig upp och och säger att det banne mig är lika stort som när Elvis dog. Journalister som tidigare förfasat sig över missfostret skriver nu gråtmilt och nostalgiskt om den störste. Det här vill ingen missa. Det är fan öppet hus för varenda jävel att tala ut och berätta att Michael Jackson minsann har betytt så mycket. Jag menar Corey Feldman och MC Hammer. Hallå? Vart fan höll de hus för ett par år sedan? Och Uri Geller, gå och böj en sked eller nåt för helvete. Och håll käft.

Och detta är bara dag ett. Så håll i hatten för snart kommer vansinnet igång också. Jag skulle våga betta rätt mycket på att första ryktet om en scam, att Jacko lever och bara har fejkat sin död. Idioter kommer hävda att de är hans okände son och det kommer säljas historier och bilder "never before seen".

Värst hittills är nog fan Anton jävla Glanzelius ändå. Idag berättar han, ledsen som en hund, för hela svenska folket om hur han sörjer sin vän. Som han träffade två gånger innan han var byxmyndig och sedan aldrig mer. Ärligt talat Anton. Skärp dig nu för fan!

17 kommentarer:

adde sa...

Han var så mycket kung man kan bli, även om det var lääänge sedan. När han premiärkörde sin dans till Billy Jean var ett magiskt ögonblick.

Men visst, nu ska alla sko sig på hans död, på ena eller andra sättet, och det om något är tragiskt.

mikebike sa...

Ja. Han var helt otroligt stor. Men allt kring honom är så tragiskt. Allt rasade samman för honom. och det är det jag menar. nu ska ska det säljas lösnummer och tjänas pengar på allt som har med honom och hans död att göra.

Anonym sa...

Håller helt med. Det har blivit en bisarr mediegrej av det hela, och tyvärr är det ju knappast första (eller sista) gången. Det lämnar en jävligt sur eftersmak i munnen.

Simon sa...

Anton G verkar ju helt sjukt kåt om någon, tänk hur mycket mediatid han kommer få när han får ynka om att förlorat sin käraste vän

B sa...

Well, he has finally caught up to his career..

30+ sa...

En stående ovation. En stående. Just Antons ofräscha utspel och Dan Backmans pekoral till hyllning fick mig idag att få lite lite kräks i munnen.

Who sa...

Som du själv skriver "Borde vi inte bara lämna det där?"

Nej, det ska tydligen förutom allt det där du listade, så ska det tydligen OCKSÅ bloggas om det...

suckar Who

Jigsaw sa...

Klockrent inlägg, som vanligt.

jd sa...

"Svenska artister ställer sig upp och och säger att det banne mig är lika stort som när Elvis dog."

Ligger det ändå inte något i detta, även om storleken på det stora kan diskuteras? Elvis var väl en stadig bit från toppen av sin karriär när han gick bort, eller gömde sig som vissa vill tro.

Anne sa...

Jag har redan hört en kompis säga "jag tror fan att han lever än, det är en bluff", så jag tror du har helt rätt.

Anne sa...

ja, nu ska det spekuleras om:

dödsorsaken, kan ha varit självmord. ett dramatiskt slut för den store legenden

pengarna coh skulderna, sura pajer lär vina...

barnen. Provrörsbarnen. Vem ÄR pappan? KOmmer han att skrida fram nu. Han lär ju bli sugen på cash och skriver en bok.

Kimmi sa...

1000%-ligt as usual. Men inte fan är han död heller. Han sitter på playan, sippar paraplydrinkar och spelar kort med Elvis och Jimmy Hoffa!

mikebike sa...

anonym: sur var ordet.

simon: haha ja fy fan. detta blir ett uppsving för anton.

b: vad?

30+: tack tack. en stående, fan det var inte dåligt. ja visst är det vedervärdigt.

Who: ja jag tänker då varken hylla eller dissa MJ. jag skrev mer om de som faktiskt skriver om honom. på riktigt.

jigsaw: tack hörru. jättetack.

JD: jo klart det ligger något i det. det är bara så jävla typiskt och så löjligt att aftonbladet ringer alla från benny andersson till timbuktu för att få med dem på ett upprop om att det är elvisklass. det fattar väl fan alla.

anne: haha där var den första. många fler kommer skulle jag tro.

anne: haha ja du. det är i full gång. jag ska försöka att inte ta del av det här drevet.

kimmi: hahaha ja klart han gör.

Joe Nice sa...

Varför stavar alla fel på "Weirdo"?

Vet alla andra nåt som jag inte vet?
Weird = konstig
Weirdo= konstig person

Wierd= ?
Wierdo =?

snellie sa...

fyra saker:
* neger får helvita barn?
* vuxen person gillar att skeda barn?
* näsor trillar av
* Bra inlägg.

Lola sa...

Man kan ju dela in folks reaktioner i två grupper, såna som blir berörda, har nostalgiska minnen eller bara sätter sig väldigt mycket in i andras död, och så den gruppen som inte fattar den första gruppens reaktioner.

Jag tycker för det mesta att det är bra att båda sidor diskuteras, men det är rätt trist faktiskt, att läsa om grupp tvås åsikter i såna här situationer.
Jag var likadan när princess Diana dog, bara ett stort "jaha, ojdå". Men jag höll tyst och ställde mig helt utanför diskussionen av respekt för de som sörjde.
Jag tror att sorg kan vara lika verklig oavsett vem man sörjer
och jag reagerar ofta såhär när någon som inte känner nåt alls för en kändis död gör en stor poäng av det.
Samtidigt som man såklart ska få skriva precis vad man vill när man vill =0)

Anna-Christina sa...

Han var ju galet galen och antagligen otroligt intelligent i det han höll på med så låt gråteskorna av båda könen böla ut.

Mycket man inte fattar angående honom...tex det där med barnens mor. För 15 år sedan kunde han ha fått mig tex ... hur lätt som helst...ha ha...