tisdag, juni 24, 2008

Trolla med mike

Jag har precis upptäckt "trolling". Det är ungefär som busringning fast i textform. Och det är skitkul. Enligt wikipedia är definitionen av ett internettroll "en användare som skriver artiklar eller debattinlägg på Internet med huvudsyfte att reta upp övriga användare".

En kollega ställde för några dagar sedan en seriös fråga på ett forum för hembioentusiaster. Han ville ha ett tips på en tv med snygg baksida. Tillbaka fick han spydiga och dumma svar utan relevans. Så föddes idén.

Jag skapade en användare och började ställa frågor. Idiotfrågor. Och jag kunde riktigt se hur de som spenderar hela sina dagar på forumet; de som äter, sover och skiter allt som har med hemmabio att göra, ramlade i backen när ett sådant okunnigt hjon kom in och försökte spela på deras planhalva.

Alltså, i torsdags åkte jag till Siba och köpte mig en smäcker 37" Samsung platt-tv. På en dekal i butiken, men även i instruktionsboken står det att den är HD-ready, vilket var precis vad jag ville ha. När jag packat upp den och installerat alla kanaler så börjar jag leta efter vart jag ska placera min hårddisk för att kunna spela in. Men det finns inget uttag och jag hittar inte ett enda ställe i manualen där de förklarar vart den ska sitta.

Till slut så skruvar jag isär tv:n för att se om det kanske är så att man ska placera hårddisken där men hittar ingen logisk plats där den skulle kunna sitta. Jag trodde sån här var plug-and-play nuförtiden. Och nu kan jag inte lämna tillbaka tv:n heller för att jag skruvat isär den säger de på Siba.

Usch. Jag är så besviken. Köp aldrig Samsung säger jag bara. Om man köper något som ska vara HD-ready så förväntar man ju sig att den ska vara det också.

Kan man gå runt detta på nåt sätt?
Hur gör jag för att tv:n ska bli kompatibel med min hårddisk?

Givetvis dröjde det inte länge förrän bluffen (jag) uppdagades och jag blev utslängd. Men jag hade kul på vägen dit. Min humor föll uppenbarligen inte moderatorerna på läppen och jag kan hålla med om att det var pajigt. Men jag kommer tillbaka och nästa gång blir det spektakulärt. Sanna mina ord.

Jag kommer här att publicera mina bästa lur.

15 kommentarer:

RuggigHund sa...

Vill ju läsa svaren, det är ju dom som är det roliga. Men dom kanske redan är bortplockade?

mikebike sa...

japp bortplockade. synd. ja det var roligt

AC. sa...

Fast ett troll är väl mer någon som provocerar bara för att? Detta var ju inte så provocerande, bara lite fejkskoj.

mikebike sa...

ac: ja detta är väl mer trolling light. jag tänker provocera genom att spela "efter". Du skulle bara veta hur irriterande en del verkar tycka att blotta exstensen av amatörer är.

Alexander sa...

Banna de som trollar istället!

Spader Ess sa...

Trolling kan vara vansinnigt skoj, men tyvärr är risken att det gör så att folk drar sig för att svara på frågor på nätet.

mikebike sa...

alexander: suris!

spader ess: men man ska bara trolla för att ruska om de där riktiga elit-forumsvinen

Anonym sa...

Ett forums livscykel, eller snarare dess medlemmars utveckling under en tid är ju material för minst en D-uppsats, kanske till och med en doktorshatt i psykologi som jag skulle kunna spinna vidare om länge, länge.

MEN det ska jag inte göra utan istället tipsa om forum att trolla i. Testa att skriva lite dumma, mansgrisiga eller politisk inkorrekta saker i ett föräldraforum, typ Vi Förädrars forum eller Familjeliv. Typ "är det verkligen fel med lättaga, typ knäppa ungen på näsan vid matbordet?" osv, det kommer att med din förmåga till ett rikt skriftspråk att bli nästan outhärdligt roligt.

Det finns garanterat INGA som är lika lätta att trigga som mammalediga trebarnsmorsor, gärna i någon småstad på landet som dyrkar Anna Wahlgren och som själva är världsmästare på att uppfostra barn och gärna berättar för andra hur det gör.

Ser fram emot fler trollningar!

//Jonas

Kristina af Knusselbo sa...

*hahahaha* Skrattar mig harmynt.. :D

Lore sa...

Mikebike: Detta var glasklar trolling. Dumhet är något alla internets semi-joel's hugger direkt på. Det blir all-caps och nerd-rage hela vägen lång. Trolling är bara att spela på folks nerver och inget får folk upp i farten som dumma frågor.

Caps-lock: Are you ready to release the fury?

adde sa...

Här på bloggen får du ju nästan uteslutande medhåll, Mike, så vad sägs om att testa din idé här?
För länge sedan var jag i London och såg en skön kille i en blå overall som var dekorerad med glödlampor stå och mässa i Speakers Corner. Lagom mycket folk. Han gick på stenhårt och hävdade att kvinnorna är roten till allt ont. Han hade många välgenomtänkta exempel. Till sist ledsnade han på att ingen tjafsade emot och frågade folket i publiken om de alltid är så veka att de inte vågar säga emot någon med konstiga åsikter.
Lite oväntad vändning.

Sandra sa...

Haha! Det var kul!

A.J. sa...

Ja! du är så himla rolig. längtar till fler lur!

Fredric sa...

Tråden på minhembio.se är bortplockad, men google har den cachad så man kan läsa den här:

http://64.233.183.104/search?q=cache:IbEAKbZeOYIJ:www.minhembio.com/forum/index.php%3Fshowtopic%3D200604%26view%3Dfindpost%26p%3D1956737+P%C3%A5+en+dekal+i+butiken,+men+%C3%A4ven+i+instruktionsboken&hl=sv&ct=clnk&cd=2&gl=se

Anonym sa...

fredric: din länk funkar inte för mig. är den rätt? vore helt underbart att läsa va experterna sa