onsdag, juni 18, 2008

Rabalder

Igår sågade Hans Wiklund Sex and the city-filmen. Oboj, det har rört upp känslor må jag säga.

Wiklund hävdade att kvinnor som gillar filmen förtjänar max hälften av männens lön. Brrr... det må jag säga, det är till att sticka ut hakan herr Wiklund. Nu blir han såklart masskastrerad i bloggar över hela landet. Folk rasar i klasar, för att använda kvällspresslingo.

Jag vet inte. Jag har svårt att förstå de som upprörs fullt ut. För mig är det ganska uppenbart ett jävligt överdrivet uttalande för att utrycka sitt missnöje inför en film som han anser är bakåtsträvande. Jag är tämligen säker på att det inte ska tolkas särskilt bokstavligt. Och om man bara försöker att läsa lite mellan raderna istället så har han väl ändå en liten poäng någonstans. Cut him some slack.

Det roliga är väl egentligen att sågningen spelar så ruggigt dåligt med det faktum att hans egen livspartner inte känns så vansinnigt främmande i kretsar där brasilianska vaxningar, analblekning och LV-accessoarer är lika vanligt som dagishämtning, mellanmjölk, och sopsortering i svenska medelklasshem.

Det och att han ser väldigt rolig ut. På det där konstiga sönderblonderade botoxsättet ni vet.


Etiketter: ,

19 kommentarer:

Anonym sa...

Hahahaha "Rasar i klasar"...Fy fan, I love yoy.

Det finns bara en filmkritiker i Sverige, enligt vad han själv är övertygad om, tror jag.

"och när JAG säger något dylikt, då är det ALLVAR, vill jag lova. Det säger jag SÄLLAN..."
Jävla tomte han är.

Spader Ess sa...

En annan liten rolig detalj i detta är att man kan tänka sig att det är ett något äldre klientel som upprörts i detta fallet och ändå blir nivån lite som mot din Idol-Danny sågning, där man åtminstone antar att medelåldern på de upprörda är 12-14 år vilket på något sätt ändå förlåter dem lite.

Bitten sa...

Ah, "läsa mellan raderna". Vad är det för skitsnack? Om man börjar läsa mellan raderna kan man ju snart inte bli upprörd på nåt längre. Då skulle du få börja modeblogga istället.

mikebike sa...

Bitten: hahaha... men vaffan. äh, skitsamma.

Doktoranden sa...

Jag tycker snarare fotot ser ut som en manlig version av Charlotte Perreli. Inte nu för att det är i någon större positiv bemärkelse det heller, men ändå.

Anonym sa...

HAhahaha. jadu, det spelar ruggigt dåligt, det håller jag med dig om. särskilt när det enda hans fru gjorde senast de var i N.Y. var att s-h-o-p-p-a, enligt honom själv. Men han är ju en sån himla tönt. OCH. Kaka söker maka. tack för mig.

Elin sa...

Jag tror till och med att det kanske är han som spelar Samantha i filmen...

adde sa...

Jag har nog aldrig sett någon ha någon av dom extrema känsloyttringar som dagligen beskrivs i kvällspressen. Folk i största allmänhet är väl lite lätt lobotomerade. Och det är jag glad för, kanske jag ska poängtera.
Fy fan om man hela tiden skulle leva med sådana starka känsloyttringar som barn har. Eller, ännu värre, tänk om alla i ens omgivning skulle bete sig så.
Det är nog sällan det går att se på t.ex en bloggare vad det är den skriver om.
Ser man skillnad på dig, Mike, ifall du skriver om tokskallar på spårvagnen eller om godaste glassmaken (stavas det med tre s?)?

Anonym sa...

Får man välja 50% av valfri mans lön?

Den rödhåra psykoadvokaten med kontrollbehovet kan jag leva med för "bara" 50% av någon annans lön.

-Luca

Anonym sa...

Det här var det roligaste på länge. Klockrent! Men vafan,hur ser karln (Wiklund) ut egentligen? En korsning mellan en blond djävul och drottning Kristina? Hur som helst, han får mig i alla fall att tänka på 1600-talet. Hans puckade, egotrippade fru skulle nog kunna få ett eget blogg-inlägg eller? Tack i alla fall mike-bike, fortsätt bloggandet!
/Filippa

Anonym sa...

Men va' fan Micke! Du kan ju inte stava Oboy med "j" på slutet.

Kalle A.

Micaela sa...

Åh, så bra att jag slapp skriva mina tankar själv, att du formulerat dem så klockrent redan...

Tänkte höra om det är ok att länka till dig från min lilla "familjeblogg". Som den korrekta moder jag är så frågar jag artigt först (och förväntar mig naturligtvis inget svar...)

Micaela sa...

Förresten, är du säker på att tjejen i MC-donalds-kassan inte var Hans Wiklund på prao?? Eller kanske har de samma tycke när det gäller markerade ögonbryn bara...

Anonym sa...

Tycker Hans Wiklund är en rätt så skön prick. Och han har väl inte helt fel när han påstår att Sex and the City är bakåtsträvande? Ska inte säga för mkt., har varken sett filmen eller allt för många avsnitt men det känns inte helt poänglöst även om halv lön kanske är att ta i. 75% lön är rätt rimligt.

Anonym sa...

Jamen din trötte anonyme tönt! Klart Hans Wiklund har en poäng, det ä ju för h-e INTE det som är grejen! Det är ju hur han försöker fiska coolhets-poäng, plus att han målar in sig i ett hörn. Blablalbalbalba....

Anonym sa...

Vad surrar du om? Jag uttryckte min åsikt, om det inte är grejen enligt dig så skitsamma. Big deal. Låter som du har en hel del grus i fittan dock så jag tror ajg gör bäst i att strunta i dig. Bai!

Cecilia sa...

Till Anonym 5.14 och 6.55. En person som dissar ngn genom att påstå att denne har grus i fittan håller givetvis med Hans Wiklund. Och antagligen alla andra som på något sätt uttrycker sig nedsättande mot kvinnor.

Anonym sa...

Minimjölk om ja får be...

Anonym sa...

Tips: www.metrobloggen.se/STHLMstreetstyle