fredag, juni 13, 2008

När det knyter sig i magen

Sjung om studentens lyckliga dagar...

För vi har tagit studenten, för vi har tagit studenten, för vi har tagit studenten. Fy fan vad vi är bra! Fy fan vad vi är bra, fy fan vad vi är bra...

Resten är bara så jävla mycket depp och tragik att Björn Runges ångestdrama "Mun mot mun" känns som en Jim Carrey-komedi. Mitt hjärta brister nästan när jag ser bilden. Det knyter sig i magen. Självklart är bilden tagen på Hisingen men inte under mina mest cyniska stunder skulle jag kunna raljera kring det. Vissa saker är bara för ledsamma.Jag får lust att spola tillbaka tiden och betala en helikopterhyra åt stackarn. Ingen människa borde bli hämtad i en superrisigt pyntad och solblekt 740 för att sedan behöva äta ett Whopper Meal på sin studentexamen.

Jävla skitvärld vad du är orättvis ibland.

30 kommentarer:

ILJA sa...

"Vad duktig du varit i skolan i 3 år lilla gumman, nu firar vi! Varför ville inte dina kompisar åka med oss för?"

Nej, det är verkligen inte rättvist. Tragiskt! Tänkte kolla upp reg-skylten på Volvon och ringa BRIS men barnet är väl redan 18 fyllda så BRIS kan bara hjälplösa se på..

Anonym sa...

Aj! där fick man sig ett knytnävsslag i magen också.....

Fortsatt trevlig helg på dig iaf, Miken!

Anonym sa...

oj

mikebike sa...

ilja: japp inget att göra. bara gråta tyst inombords.

anonym1: japp trevlig helg p ådig med! :)

anonym2: oj ja!

Anonym sa...

Är det någon som sett till Danny? Jag skulle överraska honom genom att personligen hämta honom efter ett uppträdande på Hisingen. Jag har lövat min lilla bil lite också.

hojta till om ni sett till pöjken.

//Katie Warren.

Dante sa...

Jag kan fan toppa det där.

En lirare som tjejen blev på speaken tearms med när hon nattvandrade på stan (ja jävlar 30 årskris på att nattvandra, trasigt) tog studenten nu. Ingen i hans familj brydde sig och han hade inga pengar för att köpa studentmössa.

Well han fick ju en mössa av tjejen så han skulle se ut som dom andra kidsen så det blev väl halvra. Men vilka jävla miffon till föräldrar.

Avgå!

/D

Kalle sa...

Fy fan.

Anonym sa...

Möjligen kunde det kunnat toppas av om bilen hade varit s.k. "Gais-bil", tex rostig ford eller fiat i vitt med trasiga stötdämpare (köpt på blå börsen för 4000:-).

Oddjob sa...

aj...som att stöta på en homoavsugning på amateurporn.com.

Anonym sa...

Men ärligt talat!
Var är Netto-inlägget? Jag förlikar mig ICKE vid tanken på att jag aldrig mer får läsa det!

Separationsångest.

StyggaLillaLoppan sa...

du anonyme som suktar efter netto inlägget ; prova att skriva in Netto under "sök i bloggen" längst upp i vänstra hörnet på bloggen...

trasslig sa...

åh herre jesus. jag tror visst att det bara finns ett ord för att beskriva detta:

visset.

Lisa sa...

Och med gaffatejp också

Anonym sa...

Till styggalillaloppan:

Tusen tack!

Till mikebike:

Inser du hur otroligt jäkla underbart rolig du är?

Tusen tack till dig!

Jeanette sa...

Såg nåt liknande för nåt år sen, samma typ av risiga pynt på i prinip samma typ av risig bil. Familjen var också snäll nog att styra mot en av stans sunkigaste kina-ställen för att fira dotterns student. Man verkligen såg hur tjejen strålade av lycka. Puckon.

Perny sa...

Äsch det är väl inte det värsta. Jag blev aldrig körd i nåt fräsigt åk utan åkte i föräldrarnas vanliga bil hem och åt smörgåstårta med släkten. En kille i klassen tog tunnelbanan hem själv och ingen väntade på honom alls.

Studenten kanske inte var lika häftigt och coolt på min skola 1994. Mitt liv har i alla fall blivit helt ok utan vrålåk, han som tog tunnelbanan har lyckats väldigt bra här i livet och verkar inte ha några men heller.

Kanalisera sa...

Det andas väldigt mycket "Mig äger ingen" (av Åsa Linderborg) i det här. Det finns en fara också i att sätta sig över och bedöma andras lycka efter materiella ting. När jag jobbade som lärare var det tjejen med rika läkarföräldrar i Bromma som fick minst kärlek och stöd hemifrån. I stället fick hon en häst.

Men visst hugger det till i rättvisehjärtat, det gör det.

Sven Svensson sa...

Misär.

mikebike sa...

kanalisera: ja jag håller med. man ska inte bedöma andras lycka. självklart har jag ingen aning. det är ju hos mig ångesten ligger när jag ser bilden. men det är ju det... jag ser ingen lycka i den bilden. men jag hoppas att det är en lycklig familj. av hela mitt hjärta. for real.

Johan sa...

Jag tycker det ser rätt punkigt ut.

JAC sa...

Påminner mig om när jag och en kompis satt och käkade på max och in kommer en tjej klädd i balklänning tillsammans med något som ser ut att vara hennes bröder... Kändes också sådär lagom kul, men det här toppar nog det mesta... Stackarn...

Anonym sa...

Eller så är dom bara inne på expertbutiken som ligger brevid för att köpa något till sin kamera när dom ska fota sin fina student. Men det var ingen vidare dekoration på bilen det håller jag med om.

mikebike sa...

anonym: ja, jag hoppas verkligen att du har rätt.

adde sa...

Vänd på det; dom har ju en bil och någon kommer faktiskt och möter upp.

Flisa sa...

En gång skulle jag på en fest där man skulle klä ut sig och sin bil efter ett tema. Vårt lag klädde ut sig till studenter i en lövad bil. Såg ungefär ut som den där bilen... Och på vägen hem från festen så var vi sugna på lite fet-mat och rullade in på nån sån där restaurang utmed motorvägen. Bara lyckliga festfirare bakom den bilen alltså... Lyckan sitter alltså inte i betraktaren som flera påpekat. Även om normen såklart är att man ska klä upp sig till tänderna, ha en apsnygg nyputsad bränsletörstig bil och hela tjocka släkten kramades utanför skolan. Men förstår känslan mikebike och oron över att någon ev far illa. Det vill man ju inte. oj. Nu blev det lite långt. Kanske borde gjort ett eget blogg-inlägg istället.

Språkpolisen sa...

Det heter "sjungom" inte "sjung om", samma verbform som "låtom" i nästa textrad. Men det gör ju inte bilen mindre ledsam...

Anonym sa...

Jag tog studenten tre gånger... Första gången fick min kompis stryk så jag fick ta honom till sjukan.
andra gången fick jag stryk så jag fick åka ammbulans.
Tredje gången hände ingenting. Kändes så meningslöst.

Men jag hade nog hellre åkt ambulans igen än åkt i den där hisingslimon...

Anonym sa...

Jag tycker som någon tidigare att det ser rätt "punkigt" ut, om jag förstod det rätt. Det är inte alla som gillar traditionerna kring studenten (eller som vill ha en gräddbakelse på sig på studentbalen för den delen). Nä, min första reaktion när jag såg bilden var att jag log och mindes hur jag själv blev hämtad (inte helt olikt bilden;), då bar det visserligen av hemåt till mysig fest med väntande släkt och vänner. Jag hade faktiskt inte valt helikopter eller liknande framför min gamla, rostiga bil med lite pynt!

Lasse sa...

Jag hoppas att det är polarna som har hämtat honom, gjort en kul (nåja) grej och jävlas lite.
"Nu jävlar slår vi på stort grabben. Gaffatejp och hamburgare, det är grejer det."

Men risken är att det är som du skriver.
Ett par idiotföräldrar, som gaffatejpar visset björkris på en lika vissen volvo och bjuder på en hamburgare.

Snacka om att det knyter sig i magen.

Anonym sa...

Jag undrar inte så mycket över bilen, utan mer över vad sjutton du gjorde på The Hisingen island??

Är det så att du kanske har en hemlig förälskelse här på Hisingen?