söndag, juni 01, 2008

Före solnedgången

Jag har köpt dvd-utgåvan av den odödliga klassikern Death Wish. Förlagan för alla hämndfilmer, med den sexiga och mäktiga Charles Bronson i huvudrollen. Den har legat och värkt i hyllan sedan i vintras. Velat bli sedd. För ett par dagar sedan såg vi den.

Den var som jag mindes den. No more no less (och det är ett jävligt bra betyg). Men det var en replik jag fastnade extra mycket för: "Hälsa att han ska lämna staden innan solnedgången". Fy fan vad tufft. Man fattar att det är allvar. Så säger man sällan nu för tiden. Inte mycket mäter sig med det.

Tänk om någon skulle säga det till en idag. Vad skulle man göra då? Fan, det skulle bli rätt mycket att rodda med. Jag menar, bara att säga upp sin telefoni och bredband för att inte tala om el och prenumerationer. Det skulle vara ett jävla meck helt enkelt.

8 kommentarer:

Anonym sa...

Menar du...
"Hälsa att han ska lämna detta blogghotell innan solnedgången"
Fy tusan så grymt!

Zoft sa...

Det mesta löser ju sig om man bor norr om polcirkeln (iallafall vissa delar under året.) Med midnattssol eller ständigt mörker hinner man lösa många praktiska saker (såvida man inte har Bredbandsbolaget)

grovt initiativ sa...

vid sådana hårda hot skiter jag helst i att jag får betala nån månad extra för bredband. jag vill ha varje lem intakt.

Spader Ess sa...

För att inte snacka om alla bindnings och uppsägningstider. Och att sitta och köa i kundsupportsköer och lyssna på hissmusik genom en apparatur som ger helt nya dimensioner till begreppet Lo-Fi.

Tror att det är lättare att ta en kula....:-)

Johnny sa...

haha, ett jävla meck är helt rätt ordval. tänk om nästa truckerchaffis säger det efter att du lämnat över din Metro. "Tack, och nu tar du och lämnar Majorna innan solnedgången".

Ninja sa...

Internet är inte stort nog för oss båda...

Fegon sa...

Jag blev hittipsad av http://joannam.blogg.se/ och kände att jag kunde ge dig en chans. Mitt första intryck var senaste inlägget och det gjorde att jag satte mig ner med grillchipspåsen och betade av en handfull inlägg.

Så, förutom att det här inlägget var klockrent så vill jag slå ihop en bunt med kommentarer i en och samma... Du har en oerhört läsvärd blogg. !

Sandra sa...

Jag har varit inne och läst på din blogg x antal gånger, skrattar och flinar nöjd varje gång. Ibland kommer det faktiskt tårar! Kanske inte är så ovanligt hos dina läsare men jag ville bara säga att din blogg kan lyfta även de mest värdelösa av dagar för mig, allt är sjukt elakt rått kallt såå sant komiskt verkligt och alldeles alldeles underbart, tack!
//Sandra