onsdag, juni 25, 2008

Drömrubrik

Som andranyhet på Aftonbladets nätlöp ligger just nu en larmrapport av episk magnitud. Krigsrubriken som lyder "KORVBLUFFEN", har till och med pimpats upp med ett grafiskt inslag. Det handlar om grävande journalistik och en hårdgranskning av 15 olika sorters grillkorv.

Hur kan en nyhet med sådan dignitet få stå tillbaka för en massuppsägning på Volvo. Det är ju bara 1200 personer och deras närmsta anhöriga som drabbas. En korvbluff drabbar ju ett helt folk. När ska de lära sig att prioritera egentligen?

Vilken dröm att få sätta en sådan rubrik. Korvbluff. Jag tror att jag älskar det ordet. Det kommer bli en modern klassiker.

13 kommentarer:

Anonym sa...

Hejsan. Efter en dryg vecka med fullkomligt löjligt mkt arbetsrelaterat vid händerna så fann jag mig helt apatisk framför datorn googlandes först på "biss i kyxan" och senare, när jag insett att jag stavat fel, på "kiss i byxan". Jag har ingen aning om varför jag gjorde det men till slut så hamnade jag i alla fall på din text om Netto. Den livade upp något alldeles fantastiskt, så jag tänkte bara tacka för det. Tack. /Klas

Anonym sa...

Jag trodde du skulle skriva om den fantastiska rubriken DN fick till igår: "Reinfeldt lämnar moderaterna!"

Bara att det var en kommunpolitiker från Vetlanda som stavade Reinfeldt, inte Reinfelt.
De måste haft roligt på redaktionen i alla fall, första gången en tjokkholmsblaska skriver om händelser i Småland.

mikebike sa...

klas: hahaha tack själv för att du tog dig tid att meddela mig om dina google-vanor. Det är lustigt hur obskyra företeelser du kan googla på och hamna här. Prova analfanfar tex ;)

anonym: haha ok. och så var det bara korvbluffen jag skrev om... eller bara och bara :)

Cliff Hanger sa...

...och massuppsägningen på Volvo är nog inte heller det största som hänt i världen idag.

Om det finns korvbluffar borde det också finnas korvbluffare - det är också ett rätt roligt ord tycker jag.

samson sa...

det känns som all korv är en bluff,efter att ha dräpt och malt ner djuret,stoppar man kvarlevorna upp i ändtarmen på den stackarn.ljuvligt om du frågar mig. Och andra sidan så har väll journalisterna semester, så det sitter en jävligt ambisiös student på redaktionen och tar ut det bästa i nyhetsflödet..

Mr K sa...

Nyhetsvärdering är ordet.

Anonym sa...

det där med korv är ju heligt t.ex. i tyskland. köp därför er korv på lidl i stället, inte scan o.dyl där allt som inte är styckbart går ner i kvarnen och ut kommer hot dogs osv. det är väl en sak om man deklarerar att korven är gjord på inälvor, typ en del franska, men att kalla öron, kukar, diverse brosk för "kött" nja, inte så bra.

Fredo sa...

Röstboskap är också kul. Och valfläsk.

Caravaggio sa...

Jag trodde korvbluff innebördsmässigt skulle nära besläktat med det vedertagna begreppet korvfest men detta är ännu bättre. Vad hade förresten journalisten ifråga väntat sig när han skulle prova femton olika sorters korvar? Vilka krav kan man egentligen ställa på Dennis Hot Dogs eller Eldorados egna?

mikebike sa...

caravaggio: det vedertagna begreppet korvfest... hahahaha fan vad du är rolig.

Lore sa...

Mike: Jag tycker att artikeln om de tonårstjejerna som i samlad tropp bestämt sig för att bli gravida slog allt:

' Av allt att döma har de gått ihop i vad som närmast kan beskrivas som en ”gravidpakt” '

Allvarligt? Var "gravidpakt" verkligen ordet som dök upp i din skalle? Skall fan starta ett behandlingshem för journalister. Visa dem nyhetsklipp och ge dem en elstöt när de utbrister saker i stil med "nakenchock".

Bo sa...

Tror jag diggar "smaltjock" som jag läste på Aftonbladet häromdan mer.

mikebike sa...

bo: smaltjock är ett fint ord!