lördag, maj 17, 2008

Brun början på en lördag

Idag gick vi med ganska raska steg ner till Musikens hus för att inmundiga våran nya favvomacka Baguette med "äggmajja". Stämningen var på topp och vi var ute i ovanligt god tid. Sedan började eländet. När vi var nästan ända framme utbrister J plötsligt: Akta dig, akta Mikael – BAJS!

Vid första ordet började jag vackla till och blöev helt paralyserad trots att jag var mitt i en rörelse, jag försökte akta mig för något men jag visste inte vad förrän sista ordet liksom satte punkt. Precis när mitt hörselcentrum registrerade ordet bajs kände jag det där mjuka och extremt förhatliga halket under sulan. Det var som en när en trummis avslutar ett solo med att puckla på cymbalen med ett stängt rapp. Kadisch!

Min första reaktion var irritation. Men det byttes direkt ut och istället infann sig den där uppgivenheten. Skorna känns förstörda för alltid, man känner sig smutsig över hela kroppen och man man hade lika gärna ha satt handen i brunhögen. Jag kved och försökte utan större framgång skrapa bort det värsta i en grushög och mot några tuvor maskrosor. Frukostsuget hade decimerats något. Jävla skit (bokstavligt talat).

Juniorette tyckte att det bästa var att tala ut om det hela och började ropa till J att jag hade trampat i bajs och konstaterade att det var konstigt gjort. Hon tyckte det var heldumt och undrade varför jag gjorde det. Pappa - varför trampade du i bajset? Jag svarade inte.

När vi kom fram till Cafe Hängmattan kom nästa käftsmäll. Det var Evert Taube-extravaganza. En skylt utanför utlovade "Årets längsta konsert!?"

Alla Evert Taubes sånger på ett bräde
– från Ack, annorlunda var det i Paris till Änglamark.
Förra årets dundersuccé åter på Hängmattan - Lördag 17/5 kl 10-24
Inträde 100 kr (3 timmar) el. 200 kr (hela dagen)

Hur är det möjligt?

För det första. Hur i helvete kommer någon på idén att sätta upp ett program där en massa hjon ska tolka Evert Taube under
fjorton timmar? På ett bräde. Det är ju rent vansinne. Men inte nog med det. En exakt likadan pryl hade gått ner förra året och dessutom funkat till mer än brelåtenhet. Nä mina damer och herrar. Världen är ur fas.

När baguetten med äggmajja gick om intet tappade J också humöret och vi vände om. Juniorette ville såklart veta varför fikat blev inställt och J svarade pedagogiskt att det var för att de spelade en massa skitmusik där inne. Ett par som såg ruggigt Taubesugna ut kom gående och precis när de är i höjd med oss passar Juniorette på att fördjupa sig i ämnet.

VARFÖR SPELAR DOM SKITMUSIK DÄRINNE?

Ja, vad ska man säga... Too much shit will kill you.

Typ.

16 kommentarer:

Buteo Buteo sa...

Evert Taube; klapp, klapp, klapp...

Anonym sa...

Sicken lördag... Jag förstår att du är en hårt prövad man.
// Flundran

Andreas sa...

Haha.lysande.
Smart sätt för ett cafe att förlora vanliga kunder på; att sätta in heldagskonserter med svindyrt inträde. Hur tänker man då?

Anonym sa...

då kan jag strunta i att rekommendera Taubeland på Liseberg för dig och din familj :)

Johnny sa...

För ett tag sen gled jag in hos min handledare för ett timslångt samtal. När jag som vanligt lägger upp det ena benet över det andra slår den till: bajslukten. "Känner du att det luktar säger jag"? "Ja, nu när du säger det så..."svarar hon. Under min sula satt svaret. Tjockt med hundbajs. Så j-la vidrigt.

mikebike sa...

bueto: oh jess...

flundran: japp life is a bitch sometimes.

andreas: jag vete fan det såg ut som det var helt jävla fullt redan vid halv elvasnåret.

el pedro: haha ja jag vetefan. innan hade jag nog inte dissat det. men nu är jag osugen på taube.

johnny: hahaha fy fan vad vidrigt. det sätter sig så jävligt i sulmönstret så man blir ju inte av med det hur som helst heller ;)

Anna sa...

Tycker det har varit för lite bajs här på bloggfrossa den senaste tiden, så jag välkomnar ett gammalt kärt ämne!

SakerJagAldrigGjort sa...

Jojo. Vissa av oss har ju trampat i bajs utanför musikens hus på väg till en dejt. Det tycker jag trumfar ut din bajs-incident + taube-incident med stadig marginal. Tycker jag. :)

Oskar... sa...

Inte ofta man garvar åt bloggar.. Dagens!
Du skriver bra.

mikebike sa...

anna: ja jag tyckte allt det var dags! ;)

sakerjag...: haha nej det låter ju inte som den perfekta starten. shit. jobbigt.

oskar: tackar.

Laser sa...

bajsmacka

Caravaggio sa...

Jesus vilken mardröm. Senast jag själv var med om den här känslan av att bli antastad av hundbajs gick jag helt sonika fram till första bästa papperskorg och dumpade av mina pjucks där. Hur skulle jag någonsin igen kunna se med respekt på ett par ljusa tygskor med bajsfläckar på sidorna?

Angående Taube-grejen så känns den nästan för bisarr för att börja bena i. Det hade dock varit intressant att få en blick av någon som köpt en heldagsbiljett.

Har din dotter upptäckt Hjärnkontoret än?

Drannika sa...

Som en äkta Stalker återkommer jag alltid till din blogg för att få min dagliga dos av sarkasm, cynism och asgarv. Ibland stöter jag på bloggar som jag genast refererar till som MikeBike-potetial-bloggar. Dvs sådana som är så urbota skitfula och dumma att du skulle såga dem på mindre än 2 millisekunder.

Dagens lilla tips från den svenska utvandraren är denna blogg: http://katastrofalaomslag.blogspot.com/. Om inte bloggen i sig får dig att överväga censur så borde innehållet ge dig lite vatten på din kvarn för iallafall några finfina blogginlägg :)

/annika

TheUltimateTysk sa...

En kompis visade din text om skalman nyss.

DU ÄR MIN IDOL!

Eller?

Fredric sa...

Du Mike, jag tycker du ska se det såhär; det kunde ha varit värre - du kunde ha varit ute och promenerat i dina nyinköpta "Fivefinger"-skor när du traskade i bajset:
http://www.vibramfivefingers.com/

mikebike sa...

caravaggio: haha njae inte än.

drannika: tackar. det får jag kolla.

ultimatetysk: skalman? när var det? eller? det kan jag omöjligt svara på men det tror jag är lite väl stora ord ;)

fredric: mohahahah ett par såna ska jag skaffa.