fredag, december 07, 2007

Tickets värdegrund

Jag kom av en slump över Tickets värdegrund. Något man bör stå bakom ifall man vill bli årets anställd skulle jag tro. De har tryckt den på musmattor till sina anställda som en slags härlig motivations-affisch.

Fin förtryckaranda för att inte tala om vilket effektivt sätt att döda individen och skapa en kollektiv zombieatmosfär på. Lydig och robofierad personal.

Attityd
Min attityd betyder allt! Genom min positiva inställning ser jag möjligheter i allt!

Respekt

Jag tar mig tid att lyssna, försöka förstå och visa hänsyn mot mig själv och min omgivning.

Engagemang

Jag brinner för det jag skall utföra och gör och delar gärna med mig av mina kunskaper på ett aktivt och målinriktat sätt.

Ansvar

Jag ansvarar alltid själv för mitt beteende och mina handlingar, samt står för dem.

Glädje
Min glädje skall synas och höras samt spridas till alla i min omgivning. Genom att känna stolthet i det jag gör skapas glädje i omgivningen.

Kul
Jag har kul på jobbet genom att bjuda på mig själv. Jag vågar skämta och ha nära till skratt!Jävligt avslappnat att gå till jobbet med de förväntningarna på sig.

29 kommentarer:

Anonym sa...

De säljer väl bara biljetter på Ticnet? Det bör ju räcka med att vara lite trevlig för det. Det där ser ju ut som något slags Oprah-mall.

mikebike sa...

oprah-mall... mohahahahaha, ja faktiskt!

Andreas sa...

"Nära till skratt" är ett fantastiskt uttryck :) Det ska jag tänka på att ha när jag går till jobbet nästa gång.

Anonym sa...

Well. Än en gång kan jag konstatera varför jag inte har ett seviceyrke...

/mymlan

mymlan sa...

service. fan. serviceyrke skulle det stå.
/mymlan

Laser sa...

herrejävlar
det låter ju nästan som de ska begå kollektivt självmord

danne sa...

jaja mikee, strunt i ticnet. Nu är det viktigare saker som gäller. Har du inte sett att tv1 visar delta force I i kväll och som pricken över i så följer de upp med II:an direkt efter, utan ens en gnutta ICA reklam. Vilken happening. Allvarligt talat, vem kunde tro att det skulle ske. Vem kunde tro att statens kanal 1 skulle sätta hårt mot hårt i ett försök att sno alla tittare från idol på 4:an genom att visa Chuck Norris nostalgi. God damn! I kväll får fulölen stå kvar i kylen för nu åker finspriten fram!!! Äntligen en riktigt inspirerande tv-kväll i början av 2000-talet. Peace mannen!

joppan sa...

Underbart den dagen då allt går åt helvete. Du går upp, inser att du glömt att ställa tillbaka klockan en timma till vintertid och därför vaknar en timma för tidigt. Du ställer sig i duschen men eftersom du delar varmvattensberedare med resten av hyreshuset så finns det inte en droppe varmvatten kvar. Kokar kaffe men av ren tankspriddhet råkar du hälla det i gröten istället för i en kopp. Det var dessutom det sista kaffet du hade kvar i burken, för du naivt tänkte "jag handlar imorgon" när du åkte förbi ICA igår. Inte nog med det. Den sköna höstsolen som tittade fram igår har ersatts med en storm värre än Gudrun, och vinden drar med sig allt i sin väg. Ingen idé att ens tänka på paraply då regnet inte faller neråt idag. Snarare snett uppåt. Du går ut och sätter dig i bilen för att upptäcka att du glömde ljuset på igår och batteriet är tommare än den godispåse du gett till dina barn en vecka tidigare. Att komma till jobbet nu och ha nära till skratt kommer att vara så underbart.

danne sa...

Rättelse: Delta force gick visst på 4:an o inte på ettan.. sorry.

Marcus sa...

bara jag som tycker att det luktar sekt?

Kanalisera sa...

Jag gillar särskilt punkten om att brinna för sitt arbete. Allvarligt talat, jag gissar att de flesta på Ticnet arbetar med att svara i telefon och misslyckas med att ge svar till människor som tilbringat timmar i telefonkö. Om man brinner för nåt sånt ska man läggas in. Inte anställas.

Det borde vara nåt i stil med:

Avtrubbad
Jag är helt socialt avtrubbad och låter mig inte påverkas av arga eller gnälliga människor.

Talfel
Jag låter alltid glad och munter.

Närtidsminne
Jag minns inte längre än fem minuter bakåt i tiden, på så sätt glömmer jag snabbt om jag pratat med någon otrevlig.

Mamselamsen2 sa...

Låter som en ny form av "Tio Guds bud"... och följer du dem inte, så är det ett varmare ställe som gäller.... eller kanske kallare... ute i kylan.

Men jag ska skriva ut dem och ge till min man. Jag skulle fullkomligt älska att sen honom med ett ständigt leende på läpparna.... speciellt när han tömmer kattlådan.

Anonym sa...

Fy fan, jag blev nästan illamående av det där.
Vi har säkert någon liknande skit där jag jobbar, men det bryr jag mig inte om.
"sprida sin glädje" usch jag känner mig smutsig:(

Nemo sa...

Det är när företag börjar med sånt här som du förstår att det ligger nån sur mögeldeg i väggarna och gror. En annan bra signal är när nån mellanchef eller högre säger; Ja, på det här stället har vi minsann högt i tak." Då misstänker iaf jag att det ligger en kennel begraven på mossen...

Anonym sa...

Såg ett program som heter Stå Upp alldeles nyss (repris, går på SVT). Riktigt pinsamt, när Svenssons ska berätta "roliga historier".
Ett tv-tips:)

Lintin sa...

Bah! Det där var väl ingenting! Du skulle se vad de tutar i sina anställda på Liseberg. Där får man en hel BOK med instruktioner om hur man bör och inte bör känna inför sitt arbete. Dessutom sitter det hjärntvättnings-affischer över hela personalområdet med hot förklädda till glada uppmaningar. Vidrigt!

A L V A S - P A P P A ! sa...

intressant! det finns fler exempel men "Jag vågar skämta och ha nära till skratt" - jaja men om det inte stämmer då? -In o operera lämplig del av personligheten så att jag får nära till skratt!

Ganska otäckt!

buken sa...

jag tror att det är Carola som har skrivit det...

nämenvafan sa...

men var det inte ticket mike?

Spader Ess sa...

All denna munterhet och professionalism för att kränga lite biljetter? Och då i första hand på nätet.:-)

Nästa gång jag behöver biljetter skall jag banne mig ringa in och sätta dem på prov.:-)

CresceNet sa...

Oi, achei seu blog pelo google está bem interessante gostei desse post. Gostaria de falar sobre o CresceNet. O CresceNet é um provedor de internet discada que remunera seus usuários pelo tempo conectado. Exatamente isso que você leu, estão pagando para você conectar. O provedor paga 20 centavos por hora de conexão discada com ligação local para mais de 2100 cidades do Brasil. O CresceNet tem um acelerador de conexão, que deixa sua conexão até 10 vezes mais rápida. Quem utiliza banda larga pode lucrar também, basta se cadastrar no CresceNet e quando for dormir conectar por discada, é possível pagar a ADSL só com o dinheiro da discada. Nos horários de minuto único o gasto com telefone é mínimo e a remuneração do CresceNet generosa. Se você quiser linkar o Cresce.Net(www.provedorcrescenet.com) no seu blog eu ficaria agradecido, até mais e sucesso. If is possible add the CresceNet(www.provedorcrescenet.com) in your blogroll, I thank. Good bye friend.

adde sa...

Det konstiga är att ju större företaget är desto troligare är det att man har en jävligt skruvad lista. Den enda person som med hedern i behåll kommer att tillämpa punkterna på en sådan lista är enmansföretagaren, och en sån behöver väl ingen lista för att hitta motivationen?

Robbelibobban sa...

Kanske inte spelar så stor roll i sammanhanget, men menar du Ticket eller Ticnet? Lite luddigt men jag tycker om din blogg ändå...

Anonym sa...

Haha, på tal om finnar och Finland så gör ni det alltför lätt för oss icke-svenskar att skämta om er svenskar och er härliga svenska mentalitet! En likadan musmatta är inte otänkbar i Finland, men som ett ironiskt skämt..
Julhälsningar
/Annica

nollkoll sa...

skulle tro att sådana listor finns på alla stora företag faktiskt..

MissKeepYourDistance sa...

Jag ska göra en informationsbroschyr där jag ska lista ett företags (vi kan kalla detta företag Orvar & Co) kärnvärden. För skojs skulle googlade jag "kärnvärden". Varenda jävla företag har ju samma. Driv. Engagemang. Bla. Bla. Bla. Jag ska därför gå mot strömmen och skriva att Orvar & Co är slappa, skitnödiga, opålitliga samt skiter i kunden. Jag är säker på att det går hem vid presentationen.

Caravaggio sa...

Undra hur många av deras anställda som lever upp till detta kravet "Glädje
Min glädje skall synas och höras samt spridas till alla i min omgivning. Genom att känna stolthet i det jag gör skapas glädje i omgivningen."
när det ringer 5000 Springsteen-fans och vill ha biljetter till Ullevi-konserterna i sommar.

reuser sa...

Jävla skitföretag, men det är ju VD:n själv som skriver all text på hemsidan, se bara på avsnittet om svarta-börshandel.
Har skrivit tre gånger till dem och bett de fixa fel på sidan, inte så mkt som ett mottagningsbevis av något slag har jag sett till.

Sofia sa...

hahaha, men vet du, jag tror faktist att det fungerar, iallafall för att "svetsa samman gruppen" som ju ocksâ ska vara sâ bra. Enligt principen "inget är sâ bra för att svetsa samman som en gemensam fiende" (dvs chefen/företaget). Kommer att skapa mââânga chanser till skitsnack om jobbet den där musplattan :)