fredag, december 14, 2007

Katthumor suger grisballe!

Vad är dealen med katthumor egentligen?

Jag förstår inte det roliga men det verkar ju minst sagt finnas en hel del människor som tycker att det är värsta skrattfesten att knäppa en bild på sin katt i någon muppig situation och skriva nåt fyndigt i stil med I can haz game? Det är inte kul. Det är skit.

Jag är så jävla trött på katthumor. Jag kan förstå att det var lite kul en gång, max två. Men hallå, det räcker fan nu. Efter att ha tillbringat fem minuter på en sajt som www.lolcats.com drar det inte i smilbanden längre. Allt jag känner är en stark lust att starta en kepsfabrik där vi skulle tillverka sjukt håriga kepsar.Hahaha... titta på katten så rolig den ser ut... det ser ut som han sitter på en osynlig cykel.

Ja, fast det kanske inte är så konstigt att man lyckas få till en "kul" bild om man kastar upp den lille kattrackar'n fem meter i luften och samtidigt fotar honom med sin höghastighetskamera. Vem som helst kan se lite flepp ut under en tiotusendels sekund.

Katthumor är för människor som inte har någon humor på riktigt. De vill ha praktisk humor och mina fördomar projicerar en bild av människor som går runt i sina praktiska crocs och drömmer om att få vara med i ett roligaste-hemvideon-program på tv en vacker dag. Praktiska människor diggar Robert Wells på riktigt och tycker att Dafgårds mikromat är för jävla smart - och gott med. Praktiska människor älskar knullcharter, köper sin konst på IKEA och hatar allt de inte förstår. Katthumor suger tjock grisballe.

Om jag någonsin börjar uppskatta katthumor. Skjut mig då. Rakt av!

37 kommentarer:

adde sa...

Nej, det där var en helt ny grej för mig. Hur f-n hittar du all knäpp skit du skriver om???
Men visst, jag gör slut på lidandet om det spårar ur. Head or guts?

opassande.se sa...

Blev av någon anledning påmind om bonzai-kitten, apropå katthumor. Fast det räknas nog inte -- eftersom humorn blev alla jäkla petitioner som snurrade runt för att få siten stängd...

Bettan sa...

En jag känner växte upp i norrland på 50-talet. Där fick barnen en ny pälsmössa ibland. Lustigt nog sammanföll det ofta med att familjens gamla katt försvann....

Spader Ess sa...

Låt mig gissa, du har aldrig haft en katt, Mike?:-)

Katter kan göra rätt mycket knasigt utan att man behöver regissera dem, men som kattägare kan känna igen med ett leende.

Men humor, det vete fan.

Laser sa...

har fan också stört mig på detta ett bra tag, det samma gäller bilder på bäbisar med roliga solbrillor eller nåt.

jag hade för några år sedan en idé att jag skulle utsätta katter för ovanliga situationer, tex studsa på en studsmatta, filma det och skicka det till dolda kameran för de vinner fanimej alltid
ångrar att jag inte gjorde det

M sa...

Tack för morgonskrattet! För jag tycker det är storartad humor med raseri-utbrott på meningslösa saker. Helt utan ironi. Jag är likadan, retar mig enormt på poänglösa saker jag inte kan påverka.

Alley Cat sa...

Men i grund och botten så gillar du väl katter Mikebike?!?

Ozjeppe sa...

OK Mike, just den sidan du länkade till var ganska vidrig, white trash-representativ med starkt kräkframkallande texter...

Men de tre stora frågorna kvarstår: 1)Är du generell kattogillare? 2) Har du någonsin ägt katt själv? 3) Är hundhumor bättre?

Blancaflor sa...

Jag tycker att Ozjeppe förde fram en del viktiga synpunkter. Är hundhumor bättre? Va? Va?
Utan att riktigt kunna motivera det skulle jag säga att hundhumor är sämre. Hundar är sa...anpassningsbara.

Lore sa...

Katthumor har varit uttjatat ett bra tag egentligen. Det var lite humor de första gångerna man såg eländet, men sedan fick resten av internet upp ögonen för det hela och allt dog (ungefär som istheshit när femtonåringarna fick nys om det). Det blir inte bättre av att kattmänniskor har samma enkelspåriga fanaticism som man vanligtvis förknippar med religioner.

Rens sa...

Katter är grymt överrepresenterade på webben. LoL-cats, infinite cat project, stuff on my cat och grymt många "katter gör roliga saker"-klipp på youtube. Men du din webbarbetare borde ha större koll på webbfenomen, när, varför och hur de uppstår än att avfärda LoL-cats som bara ett dåligt uttryck av humor. :P

Sune Malm sa...

Fy sjutton för vanliga männsikor!

Sune Malm sa...

Hohohohoho ja missade det roligaste head or guts, slå nästan here we comes för att citera Mats Näslund.

Drottningen sa...

det där var ju visst roligt, texterna som någon idiot skriver till bilderna är det däremot inte. de enda som uppskattar såna där bilder är ju folk som har katt själv och vi behöver ingen bildtext.

det roligaste är ju när ens egna katter gör sånt där. jag misstänker att just det är fullt jämförbart med småbarnsföräldrar som ska pracka på andra allt fantastiskt och roligt som deras barn gör

Anonym sa...

Lär er mer om lolkattornas historia på http://www.break.com/index/the-history-of-lol-cats.html

mikebike sa...

adde: tack!

opassande: bonzai-kitten var ju kul just därför att det retade upp alla som envisas med att gilla lol-cats.

bettan: how witty!!

spader ess: jag har aldrig ägt en katt men är inte främmande för katter. många nära och kära har katt.

laser: hahaha. ja du hade kunnat vara miljonär :)

m: vassego!

alley cat: nej, jag har inget otalt med katter :)

ozjeppe: nej jag har ingen beef med katter. det är inte samma sak. katter och katthumor. Jag är tämligen säker på att katterna inte när katthumor som sitt största intresse.

Blanca: haha nej jag föredrar inte hundhumor. tycker djurhumor (djur i kul situationer) generellt är en debil humorform.

lore: säger du att kattmänniskor generellt är enkelspåriga? :)

rens: jajaja... men detta är ingen webbyrå. det är en blogg ;) och ja fan vad överrepresenterade kattena är.

Alley Cat sa...

Tur för dig! Annars hade jag blivit besviken...;-)

el guapo sa...

Det här va fan det sämsta blogginlägget jag läst på din blogg på jävligt länge. Det känns som en sugig vänsterhandsversion av nåt kvalitativt blogginlägg som figurerade på den här bloggen för nåt år sedan. "Fan vad jag stör mig på" hit och dit. Det gör du inte alls. Du hittar på. Åk till hisingen och stör dig IRL. Häng med alkisar, bli hotad, få stryk och skriv om det. Eller nån sån surfittkärring eller boffare som ni har där i majorna. Va, jävla kattbilder. Pfff!!

rens sa...

el guapo: HAHAHAHAHAHAHAAAA!!! Händerna utmed hölstret nästa gång vi ses bara...

Inkognito sa...

Fågelhumor?

http://www.youtube.com/watch?v=0b4TU_R7J3c

Mara sa...

HAhah, skrattade både åt ditt inlägg OCH att katten var lite skoj. /Maraja (sjukt trött till mitt försvar, liten bebis vill inte sova på natten)

Fritz the cat sa...

komodovaranhumor?

Andreas sa...

I get your point.. Menjag måste nog säga att katter-i-roliga-situationer är bra mycket roligare än barn-i-roliga-situtaioner. Fast det kanske beror på att jag tycker om katter medan jag inte är så förtjust i ungar..

Ivana sa...

Jag skjuter nog inte dig men jag har seriösa planer på att ställa upp alla dessa kattägare & skjuta av. Jag & mina katter tar avstånd ifrån allt som har med kattplågande att göra. Fattar inte folk att det är hundar man ska skratta åt & fota en jävla massa?

Kapybaran sa...

garvar som fan.
schysst spaning!

S. sa...

jag gillar katter och bilderna kan vara roliga så länge katterna inte är utklädda eller sådär. däremot så är jag allergisk mot det där jävla bäbisspråket som finns på alla bilder på t.ex. icanhazcheeseburger eller vad sajten nu heter. katter är smarta djur för fan! texterna är ibland fyndiga, men språååket! ibland är det så bäbisifierat att det fan inte går att läsa.

Pippilin sa...

HAHAA! Så underbar du är! En helt annan sak..du gjorde mig för ett bra tag sedan medveten om att det finns människor med gemensam mailadress. Jag har nu sett en fortsättning på detta "problem" (de borde utrotas..) Och det är par med gemensam Facebook!! (folk som verkligen itne verkar ha några egna liv!)

http://nonsensakuten.blogg.se sa...

Så här i jultid kan man ju inte neka dig glädjen att titta på detta
http://www.youtube.com/watch?v=OgLRHTYVlnc
apropå usel katthumor.

Drt är lågt.

Nemo sa...

Alltså, "hatar allt de inte förstår"... blir inte det lite meta-hat? ;-)

Katsajter och annat skit... nåväl..

Den här kissen är kanske inte rolig, men imponerande

http://www.youtube.com/watch?v=GVzJj9Bio5g

tycker Nemo - praktisch as hell

adde sa...

Jo, nemo, det där var faktiskt väldigt roligt. Tycker jag, kanske bör tilläggas.

Anki sa...

Haha.. Kul katt ;)

www.markman.be

K sa...

Nu får du för helvete skärpa dig och skriva ett nytt inlägg! Jag blir så jävla förbannad när jag öppnar din sida och möts av kattskrället!

flisa sa...

Nu är du bara grinig ju. Det var ju en skitrolig bild ju. Jag skrattar fortfarande.

tesse sa...

mike - jag håller med dig i huvudsak. men det finns faktiskt undantag där ute. http://www.catsthatlooklikehitler.com

Kanalisera sa...

Word!

Upp till kamp!

S. sa...

http://img.photobucket.com/albums/v718/karuna1978/inurforum.jpg

Anonym sa...

tyvärr. spontant gapskratt över din cyklande katt. jag kapitulerar för katthumorn. länkades btw hit från en katthumortråd :P