onsdag, december 12, 2007

Glimmis

Äntligen har den kommit!

Det är så smidigt och bra med en reflex som man fäster på barnvagnen som tydligt deklarerar ifall det är en pojke eller flicka i vagnen. Jättebra. När man är ute på baby-plundrar-turné och är lite kinkig med kön.

Annars kan jag inte riktigt hitta en bra motivering till den här produktens existens. För SÅ JÄVLA jobbigt är det inte att allt löst folk på stan famlar i ovetskap.

22 kommentarer:

Fredrik sa...

Undrar mer vad frågetecknet gör efter meningen "Reflexen visar..."

Ulrika sa...

Och skillnade är: EN hårtofs = kille? TVÅ hårtofsar = tjej?
Undra på att dom fick sätta dit ett frågetecken efteråt.

http://sandrafackel.blogg.se sa...

Haha men gud vilken tragisk pryl...

Spader Ess sa...

Ungefär lika motiverande som när man hänger på små putslustig registreringsskyltar på barnvagnen med barnets namn på.

Snacka om att förbereda ungarna för ett jobb på Mcdonalds. Skyltad från dag 1.

Petra sa...

Som jag har längtat efter den här reflexen.

SE sa...

Vad är syftet med att signalera åt andra vilket kön det är på bäbisen? Som att signalera vilken färg man har på sina strumpor.

flisa sa...

Jag tycker det är en strålande idé. Innan man ens tittat ner i vagnen vet man i vilket röstläge man ska tilltala barnet, och man kan prata ledigt och obesvärta med föräldrarna om barnets framtida sysselsättningar utan att behöva trampa i klaveret som alltför lätt gör när man inte vet könet på barnet.
Tänk om dom bara hade tänkt på det här lite tidigare ändå.

KALLE sa...

Frågetecknet efter meningen får mig att undra om det inte är så att den som skrev skylten också frågar sig vad fan produkten har för mening...

eva sa...

Men AARRGHHHH jävla heteronormativa cp-samhälle!!!
Första gången jag skulle köpa kläder till min unge (som då fortf låg i min mage) började jag gråta inne på HM. Det var rosa tyll eller grå/blå monstertrucksmotiv som stod till buds...
Fuckers säger jag bara.

Anonym sa...

Finns det reflexer som visar ålder? Om det gör det vill jag ha en sådan. Jag har visat leg på Systemet två gånger i år..........jag är 31.....och man ....eller pojk då.

http://guapo.blogg.se sa...

Haha då slipper man stå med dröjande ton på:
-Ähhhhhhhhhh vad heter denna lilla skönhet ;)

Kapybaran sa...

mike, nu blir jag lite kär i dig!

såg de där märkliga glimmisarna igår på leksaksaffären och häpnade. tänkte faktiskt skriva ett inlägg själv om det, men så har du redan gjort det.
you're the man!

& flisa är på helt rätt spår!

SE sa...

Flisa är inte alls inne på rätt spår! Om du inte har fått reda på könet på dina bekantas ungar så vill dom antagligen inte samtala med dig till att börja med.

alley cat sa...

Personligen vore jag överlycklig om folk överlag faktiskt använde reflexer när det är mörkt ute! De får ha vilken form och färg som helst bara de fungerar.

Hade tom gärna sett att man kunde bli bötfälld för att inte använda reflex i mörkret, på samma sätt som man kan bli det om man cyklar utan.

För helt ärligt så är jag förbaskat trött på att varje dag tvingas panikbromsa och få hjärtat i halsgropen. Varför ska jag riskera liv och lem bara för att ni inte är intelligenta nog att förstå att ni inte syns i mörkret på vägar utan gatlyktor...

hypsilophodon sa...

alley cat kommer med ny twist. ganska fly faktiskt. anyhoo, kan de inte göra reflexer med kuk eller fitta också?

M sa...

Jag blir så matt. Först de käcka fula registreringsskyltarna med namn - nu detta.
Står det 129 kronor på den lilla prislappen i hörnet?

Nemo sa...

Jag gissar på att en reflexfabrikör låter; Mouahahahahahha....hela vägen till bakomaten

http://nonsensakuten.blogg.se sa...

Ja vilket underbart pris. 129 kr för en ful, jävla reflex.
"Ja...priset är inget som jag reflekterar över" säger den uppjagade villamamman samtidigt som hon snyter en unge med en gammal Metro och kastar i sig sin caffe latte.

mymlan sa...

Jag tror jag ska skaffa en åt mig själv. Folk i min blogg verkar ju tro att jag är en han.

Blancaflor sa...

Well, min kära svägerska fick en gang fragan om könet pa hennes barn, min brorson. Hon svarade:
- Det är en flicka...nej, jag menar en pojke.

Kanske hade en Glimmis hjälpt henne i den situationen.

Tove sa...

Jag läser bloggfrossan hela tiden men kommenterar ju aldrig... men när jag såg den där glimmisen blev jag så sjukt jävla förbannad att jag var tvungen att skriva ett litet inlägg på min egen blogg. jag snodde bilden, hoppas det är ok. tovestrosor.blogspot.com

Nina sa...

Jag stötte på de där inne på en fancy barnaffär häromdagen. De var ju SVINDYRA! Vem fan betalar 150 spänn bara för att de håller på att krypa ur skinnet på tanken att någon skulle se fel på deras lilla gris i vagnen?

Nu kan vi ju sätta igång hela genusdebatten och huruvida det är samhället eller föräldrarna som "hjälper" barnen in i ett visst fack. En hårtofsfacket eller två hårtofsarfacket.

Hrm.
Nina