tisdag, april 17, 2007

Skumt påläggsnamn

Ibland undrar jag hur saker och ting funkar. Egentligen.

Jag var på Hemköp "Stigis" härom dagen och spankulerade förbi charkdisken när mina ögon fastnade på en skylt där de ville puffa lite för en ny salamismak. Jesussalami. Kom igen?

Jag har tidigare ätit pepparsalami, vitlökssalami och fransk salami (anspelat på smak av franska örter är min vilda gissning) etc. Ganska tydlig beskivning av produkten via dess namn kan man tycka. Jesussalami däremot, det är nytt för mig.

Hur tänkte de? Tänkte de? Jag skulle väldigt gärna se en repris på det spånmötet.

25 kommentarer:

Maria sa...

Där ser man! Ett kristet pålägg, minsann.
Snart kommer Judasskinka, Mosespastej och Josefmedwurst...

Helena sa...

Jag köpte en gång parmesansalami... inget konstigt med det förutom att det på förpackningen stod att den innehöll 129% kött. Jaha det var ju intressant tyckte jag och skickade ett mail till deras kundkontakt. Damen som svarde ville inte alls kännas vid att salamin knappast kunde innehålla över 100% av nångonting.. hon hävdade bestämt att 129% var korrekt...

Ivana sa...

Vill man verkligen äta något som har Jesus i sig? Nä fan, nu försvann aptiten.

undibundi sa...

helena: har läst nånstans om det där. det går typ åt 129 gram kött för att få 100 gram korv (vattnet försvinner). fast det är ju fel med procent för det är det ju inte 129 % kött i 100 g korv.

ang jesuskorven tror jag på maria: de tänkte säkert "men kristna är ju ett jättestort kundsegment, vi gör jesuskorv!".

Maria sa...

Ha ha ha! Jag kan se det framför mig "Meat Jesus - Pålägg på the Christian way"

CliffBarnes sa...

Jag tror att det är ungefär som Michael Jacksons "Jesusjuice"...

AnnaPanna sa...

Blasfemi på min ära !
Kan vi inte låta nå´t vá ifré för typ "Galen kommersialisering" ?
Jag vet ju redan svaret men ändå...
Håhåjaja. MAn får i alla fall hoppas att salamin inte varit begraven o är återuppstånden så här efter Påsk. Det vore nog inte nyttigt....

el guapo sa...

Kristna människor äter och dricker Jesus varje söndag. Inget nytt. Det är ju jävligt gött att man kan få syndernas förlåtelse via den godaste av maträtter nu i och för sig. Kommersialiering Schkommersialisering. Allt är bara påhittat ändå. SATANSALAMI kommer snart med dunder o brak ska ni se. "I kamp mot Hvite Krist". Och så vidare va. Den som vill utsätta sig för suspekt korv, eller livsmedelshandel överhuvudtaget, behöver bara handla på 7eleven Järntorget. Ja om man nu lyckas ta sig in, förbi den kedjerökande personalen som blockerar ingången. Nä, men allvarligt: Är inte Jesus de Lyon ett franskt salamivarumärke som sedan blivit en egen kategori eller liknande? Men varför rota i det. Ja, den är fransk och Nej, dom har fan ingen koll på korv i det landet.

Los Angeles sa...

Baby Jesus är en välkänd korv från Lyon, men jag tror inte att Fransmännen skulle ta ordet salami i sin mun för att beskriva den. Om det är den som Hemköp säljer så är det en väldigt god korv, oavsett att Hemköp använder ett felaktigt namn (jag erkänner, jag är lite av en matnörd och petig med namnen).

el guapo, Satansalami låter jättegott, det skulle jag köpa direkt. En salami kryddad med Chipotle och Habanero kanske? Spicy!!!

shatner sa...

När det gäller andra bryderier.

Skulle vara intressant att veta hur många som vill skicka stadens fiskemåsar åt helvete.

Mais oui sa...

Kan vi skicka duvorna åt helvete samtidigt?

Kalla Kåre sa...

Vi kan göra salami på fiskmås och duva! Sen kallar vi det för Majorna-salami och säljer in det till Hemköp. MikeBike får i uppdrag att leda kampanjen.

Annie sa...

haha, det har jag aldrig hört talas om förut! men det ska jag spana efter i affärn. himla kul, måste jag säga.

Bruce Banner sa...

Så går det när man inte varumärkesskyddar. Men hur uppfuckat jesussalamin är (hur smakade den?), så finns det ett pålägg som är värre vad gäller tanke och innehåll.

Kalles randiga med ägg och kaviar. Jag menar. Vem fan i helvete köper ägg på tub?

Kom förresten på att jesusalami inte är så jävla illa. Man tar nattvarden till frukost. Uppfinn lite jesusjuice av blodgrape och druvor, så kan vi lägga ner kyrkorna helt.

Kalla Kåre sa...

Bruce Banner: Jag vet från säker källa att när Abba utvecklade "produkten" Kalles randiga med ägg så hade dom även en på gång med banan! Tydligen är kaviar och banan på mackan en lumparklassiker i vissa generationer (inte min). Men den kom bara till prototypstadiet. Undrar vad den skulle hetat? "Kalles äckliga"?

Kalla Kåre sa...

Pitch för Majorna-salami som bonus:

Pressis som Kålle vill ha den. Lagom salt med stor smak. Endast naturliga köttråvaror från lokal vildfågel. Krôddad med stôlen gräslök från Slottskogskolonien samt det kralliga ogräset från vagnspåren vid Mariaplan. Sug på den du! - Majorna-salami.

jansson sa...

Maria: "Meat Jesus"... HAHAHA den gjorde min dag...

Salami gjord på återuppståndet kött...

Maria sa...

Jansson: Kul att roa någon i alla fall ;)

"Stigis" kommer att bli den nya vallfärdsorten för pilgrimer! De kommer att ligga och kräla utanför affären och kyssa personalens fötter. Helt besatta kommer de att vara! Vid köttdisken kommer det att krylla av militanta kristna som slåss om korven!

Chris De Kök sa...

Jesussalami. En skiva räcker till 3000 pers... ?!

anna sa...

du är ju typ som linda skugge fast dum.

mikebike sa...

anna: jaha. dum i huvudet fast dum alltså?

Kanalisera sa...

Haha! Kristi kropp, för dig utgjuten. Lägg den på ett mariekex och svälj ner med en klunk rödtjut. Gör-det-själv-nattvard i en handvändning. Tipsa IKEA för bövelen!

Anonym sa...

Jag vet hur det mötet gick till! Nytt pålägg... pålägg... handpåläggning... JESUS!!! // Jenny

kanina sa...

Nä, det mötet ville du nog inte vara med på!

Anonym sa...

Företaget som importerar denna korv har även andra goingar i sortimentet, vad sägs om
Golfetta.
Prova och säg det med lite västgöta dialekt.