torsdag, april 19, 2007

Shake lick dip & flip...

Så lyder mantrat.

Ja, jag vet, jag är en klassisk beroendetyp. Jag provar en produkt, hookar upp på den nåt galet och börjar punda den. Jag har ingen som helst kraft att stå emot hjärnans abstinenssignaler. Det är alltid samma sak. Inget naturligt förhållande till "normal" konsumtionsmängd alls.

Jag minns första gången jag fyllehungrig meckade till mig själv en toast med ost, skinka och johnnys senap. Det klickade och min hjärna sa: Mikael, det här var smarrigt hörru, från och med nu gifter du dina smaklökar med den gyllengula såsen från "druvan". inget jidder - så är det bara.

Samma var det med min första närkontakt av Ben & Jerrys. Min hjärna hotade mig med kniv.

Jag köper en produkt, älskar den och bränner ut den tills jag inte kan se åt den igen. Så funkar det. När jag var fem knarkade jag messmör. Nu skulle jag hellre äta bajs.

Hursomhelst. Senast i craving-ledet är "Crazy Dips". Det säljs i påsar inklusive klubba. Jordgubb är grejen. På baksidan finns en väldigt tydlig manual (nåt alla jävla möbeltillverkare kan lära av) som förklarar hur det går till. Shake, lick dip & flip.

Jag gillar flip-momentet bäst för det är när man har det sprakande godispulvret på tungan. Mäktigt. Jag blir som ett barn. Det smäller och låter fräsigt från munnen om man gapar. Lyckan är total.

När jag var pojkvasker så fanns en liknande produkt. Den innehöll bara pulvret och hette "Snap n' crackle". Crazy Dips är samma sak fast pimpad med en jordgubbsklubba formad som en fot.

Kranen är videobutiken i Masthugget som jag inte kan passera längre utan att tvångsmässigt behöva gå in och köpa på mig ett par påsar. Men jag har även en pusher (J) som noga ser till att det inte hinner gå ur systemet. Det är en djävulsk drog.

Så om ni hör människor gå runt och hjärntvättat mumla Shake, lick, dip & flip, då vet ni vad det beror på.

21 kommentarer:

Kalla Kåre sa...

Du kommer få alla munsårs moder av det där... Doppa klubban i Jonnys istället.

Anonym sa...

Bahahahahahaaa!! Själv är jag hookad på Rocky Road för tillfället. Det håller väl tills nästa vecka eller nåt, då kanske man skulle jaga lite Shake lick dip & flip som nästa "knark"?!

Elin sa...

Du är som mig! Fastar och ger inte upp före något nytt tagit sin plats i smekmånadens begärs period. Jag var inne på Skippers Pipe´s. du vet sånna laktrits pipor med rosa strössel längst ut. Jag köpe en kartong på macken med 200st i och efter det så fick jag ont i magen och kunde överge dessa. Nu är jag inne på Brieost och rödlök på kex, hyffsat fettigt, men gudagott. :)

mikebike sa...

kalla kåre: nej magsår möjligtvis. men man e väl ingen mes;)

anonym: javisst är det nästa knarkgrej. det är rena grejer;)

elin: åhhh jag älskar skippers pipe men det låter helt galet att köpa en kartong. vad kostade den? en femhundring?

Ylva sa...

I USA säger ryktet att att man exploderar om man blandar det där "sprakiga" med Cola....

mikebike sa...

ylva: ja men i usa är ju 80% av befolkningen nästan efterbliven.

Fredo sa...

Pop Rocks hette det när jag var liten. Och antagligen var jag för liten för det godiset eftersom det var lite farligt och small i munnen. Man skulle kunna fylla en ballong med sånt där pulver och svälja hela med en liter cola. Så får man se vart i kroppen skiten går sönder.

Melanie sa...

Jag kan varmt rekommendera sånt där sprakande godis tilsammans med vodka! Först pulver, sen en snabb shot vodka och jisses vad skoj man får i munnen!

Och Mike, du har rätt, du ska absolut inte prova på TimTams, du kommer falla ner i träsket direkt...

Keke sa...

Mikebike the sanctuary. Här får man vara "normal". Med normal syftar jag på att det är fler som pundar olika prylar. Jag har naturligtvis trillat ned i Johnnys träsket efter att ha läst här i bloggen. Ben & Jerrys har jag lyckats få till min hemstad efter diverse krav och hot. Vågar fan inte testa den där jordgubbsdojan alltså. För att beskriva beroende-typen jag är så kan jag ju säga att jag även "pundat" dart. Jag provade kasta dart en gång och kastar numera dart ett par gånger i veckan. Kan fan inte sluta. Helt sjukt, finns det nån hjälp?

Alexander sa...

Du fick mig att knarka lönnsirap.

Och det är värt varenda njutningssekund.

En annan Ylva sa...

Jag vill också!! Måste bara komma förbi april som av ngn anledning skulle vara en hälsosam månad...

mikebike sa...

fredo: låter otäckt det där.

melanie: fan jag har inte plats för en craving till nu. får hoppa det så länge.

keke jag är mallig att jag lyckats få dig att punda johnnys. och B&J strongt jobbat där. du kommer snart ligga risigt till med crazy dips med som det verkar;) säg till mig då;)

alexander: ja det är fan heeeeelt sjukt gott vid rätt tillfälle.

en annan ylva: är du en annan ylva som jag känner? haha, berätta mer om din hälsosamma månad. du fastar inte va?

Petra sa...

Så som du har höjt Ben & Jerrys till skyarna var jag också tvungen att smaka härom veckan. Men jag har nog dålig fallenhet för knarkande av annat än Treo och nässpray, för jag blev inte alls imponerad. Tacka vet jag Söderköpings Rådhuskällares hemgjorda glass. Kommer du någonsin dit, köp INTE glass är mitt råd! ;-D

mikebike sa...

petra: då undrar jag om du valde caramel chew chew? om inte, gör om gör rätt ;)

Anonym sa...

Är det bara jag som får ekivoka associationer av den här shake, dip, lick & flip-grejen?

Luca sa...

Vad skulle hända om du inte gav efter?

Maria, Barcelona sa...

Ja å.

Klart man ska ha när man vill ha.

Kexchoklad åt jag varje dag i typ två år - tills det inte var gott längre.

Därför jag inte röker eller kör några drogen.

Skulle fastna direkt.

Är det kul - så varför sluta? Man äter/kör ju tills man tröttnar.

mikebike sa...

anonym: ja!

luca: det vet ingen.

maria-barca: ja det är ju så. man blir hookad och kör järnet tills man inte pallar mer;)

Petra sa...

Mike: Jag är TROR det var Caramel Chew Chew och New York Super Fudge Funk vi köpte. New York.glassen var alldeles för stabbig för min smak. Den andra var rätt god med kaffe till. Men jag skulle helst velat prova Dublin Mudslide, men den verkar inte finnas i Norrköpingssortimentet.

hypsilophodon sa...

en vuxen människa som älskar crazy dips? fan vilken jävulsk respekt. jag måste hitta nåt som bräcker det.

Kalle sa...

Jag har alltid också varit tokpundare på olika saker, korta perioder med extrem konsumtion. Detta tills jag kom till the mother-land av tokpundande, B&J. Detta måste ha varit när jag bodde utomlands för sex år sedan, och jag tror att jag snittat två-tre bunkar i veckan sen dess.
Jag är äcklig, men jag kan inte sluta. och inte vill jag det heller.

P.S. Mike, har du en bild på din Tippet, jag skulle så gärna vilja veta hur den ser ut.