tisdag, april 10, 2007

Paddan III

Idag var det dags för evenemangslunch med jobbet. Vi åkte Paddan. Inte det bastanta och svårt servicefientliga åbäket till kassörska på Hemköp i Majorna utan den platta turistbåten. Trevligt men svinkallt initiativ. Extra kallt för de (jag) som glömt av dagens lunchhändelse och klätt sig i sin fräsigaste vårjacka.

I samlad trupp gled vi runt i kanaler och hamninlopp med en råkäck guide och blev uttittade av folk. Nu vet jag hur varför folk som åker paddan aldrig tar ögonkontakt. De vill inte känna föraktet från standens medborgare.

Med på resan var skepparen "Ingvar", en stor rund man som hade skrattat klart här i livet. Fan vad sur han såg ut. Jag tittade på Ingvar flera gånger för att se om han ändrade sinnesstämning när det stojades och skojades. Det gjorde han inte. Det gick tydligt att känna hur Ingvar hatade oss. Hans sätt signalerade att han fan inte har betalt för att flabba och vara käck. Inte bitter, bara jävligt lack.

Kreddig snubbe den där Ingvar.

Så nu har jag gjort allt man kan göra i Göteborg. Tror jag.

14 kommentarer:

Maria sa...

Ha ha ha ha!
Jag sneglade också på honom ett par gånger för att se hans reaktion!
Fast jag var lite rädd att han skulle slänga av mig om jag tittade en gång för mycket...
Det roligaste var när guiden presenterade honom och G vände sig om och sa "Hej!" samtidigt som han vinkade till honom. Han besvarade hälsningen med att titta surt åt ett annat håll och inte heja tillbaka...

mikebike sa...

hahaha. ja fan han var rätt omunter alltså. troligen var det ändå en rätt bra dag. han kan knappast hunnit tröttna på jobbet ännu eftersom säsongen började i torsdags. ;)

nemo sa...

Inte så konstigt att han är sur som Ph:t i en pisseränna...En gammel beckbyxa, som vart "på sjön" i hela sitt liv... skall ratta en tvålkopp, till stor del full med tyskar i vallgravsdiket och lyssna på en guide som rabblar samma sak på tre språk hela tiden...och detta som en slutpunkt i karriären... änna vesset...eller?

ET sa...

Låter som en trevlig båttur ;-)

Mais oui sa...

Sanslöst.. urgöteborgare och jag har aldrig åkt Paddan. På dig låter det inte som om det är något att stå efter? Eller?

Loppan sa...

Hej

Vilken otrolig bra o rolig bloggsida du har.

Det får mig att inse att min är ännu mer amatörmässig än jag kanske trodde...leer.

Hur som helst, tittar in här igen..vill läsa mer.

Du är välkommen till mig med

Loppans66.spaces.live.com

Här finns en dam som kan blogga

http://empes.spaces.live.com

Besök henne om du har lust

Ha ett bra liv =)

jansson - bitter men inte "Ingvar" sa...

Hehe ja du kan då sälja in din stad. Om det inte finns annat att göra än att åka Paddan och kolla på en grinolle till maskinist, så kan jag lika gärna stanna halvvägs på semestern :)

Dummie sa...

Men du Mike! Har du hört talas om det senaste tillskottet i paddanfamiljen? Drama-paddan! Det är sant. Dom har börjat med tema-åk. Succén verkade inte så vansinnigt stor, ett par tre fyra passagerare satt längst bak och frös och var generade medan en desperat, fd arbetslös skådis jönsade runt i färgglad mundering och tjocka runda glasögon och gapade och sjöng. Det var en genant syn. Det var knappt att jag kunde med att titta från kajkanten. Min slutsats är att jag tror att skitnödiga gubben Ingvar är ett etablerat namn i branchen (paddanbranchen) och du ska nog vara glad att du åkte med honom och inte med det där "nu ska vi anställa arbetslösa skådisar så gör vi samhället en tjänst"- projektet. Detta visste naturligtvis ingvar också, det var därför han hade skrattat klart. Hans färgglada kollegor är en skam för hela paddangruppen, så någon måste ju upprätthålla någon slags pondus.

Rens sa...

En dag gör jag det. Realiserar min take-over-plan. Flyttar över alla Paddanbåtar till andra sidan gegg-bäcken, i skydd av mörkret. Där målar jag ett snett litet streck på alla P:na. Vips har jag en legitim business i Raddan. Var Paddanbåtarna tog vägen? Inte en susning... jag kör bara båt.

Rens sa...

Förresten, på tal om geggbäcken. Varför i helvete väljer alla götlaburgare att inta sin lunch vid denna bruna fåra så fort solen tittar fram? Stillastående vatten, flytande kondomer, flaskor, badande a-lagare och skit. Vafan gör ni där? Njuter av att bo vid en kuststad?

Magnus sa...

Jag var för ett par år sedan på en ambulerande cirkus vid namn Cirkus Skratt! Cirkusdirektören var ett under i torrhet och trots namnet på etablissemanget, så mumlade han entonigt i mikrofonen hela tiden utan att någonsin dra på smilbanden.

Stor humor på hög nivå! Lite som det här klippet från kommande programmet Studio Tore http://youtube.com/watch?v=vfzW1DBD7zk

Luca sa...

Paddan är ett måste för oss utomsocknes. Man åker inte till Paris utan att ha stet Eifeltornet och inte till Göteborg utan att vulgärturista med Paddan.

mikebike sa...

nemo. nä det är klart. kan tänka mig att han inte står lika högt i kurs när han dricker hembränt med de riktiga sjöbusarna nuförtiden;)

et: det var jättetrevligt men svinkallt.

loppan: tackar så mycket. kul att du gillar den. du är välkommen.

janson: hahaha jag skulle kunna ge dig en alternativ turistguide. på riktigt. bra grejer att glo in om ´man vill lära känna gbg. kyrkor, museer, monument och gammal shit och avenyn. fan göteborgs turistinformation borde skämmas. jag har länge velat göra en alternativ turistguide.

mais oui: hehe nä jag vet inte. kul som ett pikant inslag i vardagen men ingen göteborgare får väl ut nåt större kulturvärde av en paddantur. alla vet att det är mongo att åka paddan.

dummie: hahahaha drama-paddan. det skulle vara nåt. "you can't run and you can't hide". igår fick jag nys om att det tydligen finns en party-paddan också. ohh my...

rens: hahaha kul att se till dig igen. ja sök dina drömmars mål. jagf visste att det fanns en skeppare i dig. vaffan ska du på byrå och göra när du kan spendera dagarna på böljorna de blå?

magnus: vad har du för ursäkt till ditt besök på cirkus skratt?

luca: nä det är det faktiskt inte. fan kommer inte du från torslanda?

Magnus sa...

Jag skyller helt och hållet på Barnen! Annars är just Cirkus en av de saker som jag har svårt att Acceptera existensrätten till, gäller även små djävla resande Tivoli.

Tyvärr bor jag precis vid ett sportfält där dylika anrättningar växer upp med jämna mellanrum. Så dom är svåra att hålla hemliga för barnen.