onsdag, april 11, 2007

Jag vill ha Lemsip

Min kollega R läskade mig idag med ett skönt prepp mot förkylning och alla andra sorters smärta. Lemsip hette det och är en smärtstillande produkt på pulver som inte får säljas i Sverige. Aldrig får man vara glad. Men det är tydligen hot shit i UK.

Eftersom R själv är så nedpundad på det redan vill han ogärna dela med sig. Inte ens till ockerpris. Då måste det vara bra och därför anropar jag londonkontakter.

R recenserade själv preppet med ord som tar du en om dagen när du är sjuk känner du inte att du är sjuk. Så vill jag ha det. Han meckade sig själv en liten drink och jag måste tillstå att det luktade spännande. Fräscht och piffigt. Lite som en ammoniak-käftsmäll fast behaglig.

Måste ha.

31 kommentarer:

el guapo sa...

Fuck Lemsip. Har två oöppnade askar Tylenol hemma. Pang! så är du frisk. Ring mig så löser vi en bra dealio tunnis.

who sa...

Vill stebämt minnas att jag drack Lemsip när jag bodde i England sisådär för en 15år sedan och att det inte var något speciellt alls (med Lemsip alltså).

Kanske de har preppat receptet sedan dess?

tänkte who

/dab sa...

LemZip är grymt! Passar alltid på att köpa hem en stash när man varit i London/Skottland/UK. Finns i många smaker (och konkurrrerande fabrikat) och bubblar friskt = smaksatt Treo helt enkelt. Du får jaga på svarta marknade alternativt vänta på Apotekets avmonopolisering?

Los Angeles sa...

Är det ungefär som Theraflu i USA måntro? Enligt Wikipedia innehåller Lemsip paracetamol också, vilket finns i Alvedon (eller el guapos älskade Tylenol...)

Vill du sova gott trots förkylning rekommenderar jag Theraflu Nighttime. Rena knarket. Det finns också en Daytime variant om du inte vill ragla omkring som en zombie på dagen. När man bara får 6 sjukdagar per år (vilket är hyffsat många, på mitt förra jobb fick jag bara 2) behöver man rejäla mediciner när ungarna drar hem världens alla virus från dagis...

Vi kommer till Göteborg en vecka i slutet av Augusti, behöver du en drogleverans från Staterna får du säga till.

karinafmalmoe sa...

Åh ge mig! Jag dör här.. det känns så. Min hals dör.

kusin A-vitamin sa...

Treo® comp är det enda raka. Utöver att det är en fantastiskt läskande och god dryck för alla tillfällen så hjälper den också mot precis allt. Har du ont, är bakis eller bara lite uttråkad så är det bara att suga i dig en Treo® comp så är problemen ur världen. kodeinfosfathemihydrat is the shit.

Jenny sa...

Haha, jag associerade till "Torsk på Tallinn" när jag läste rubriken. Men han heter Lembit, va? Oh, lycka via sökmotor: http://www.manchild.net/tpt/

Anonym sa...

LemZip är grymt. Har kört med det i 3 år nu. Bra med kominationen paracemol+luftrörsvidgande+serverat i en varm blandning. Man mår ju toppen..

/Katta

Rens sa...

Jävla veklingar. Ni har hela 70+-åldern på er att jämföra medicinburkar och krämpor. Ni känns som ett elallergiskt foliehattsgäng från Outsiders. Lipsillar.

Alley Cat sa...

Jag har självklart ett gäng om du vill ha... Bara att höra av sig vart det skall skickas!

Krya på dig!

Petra sa...

Lemsip är jag inte så impad av. Ge mig däremot Theraflu Night (finns (fanns?) bara i USA). DET är effektiva grejer det! Lemsip har jag liggande i en låda här hemma, men tycker det är lika effektivt med en c-brus, en Rinexin och en värktablett. Theraflu däremot hjälper verkligen när man är tvärförkyld och hostig! ;-)

Luca sa...

Om du vill ha olagliga substanser varför fråga prettopopkulturträsket, dvs vi som knarkar din blogg?

Ge mig ett bud på lemsip.

jonna sa...

oh, lemsip. jag tog det en gång när jag var i england och sedan dess drömmer jag om det varje gång jag är sjuk. inte nog med att det är dunder - det är gott också!

DrWho sa...

Alltså, alla beståndsdelar i Lemsip, tylenol osv. finns i läkemedel tillgängliga i Sverige. Skillnaden är att de gjort en tablett med allt i så man slipper ta flera. Att man sen inte behöver gå till apoteket är en annan sak.
Anglosaxerna är väldigt förtjusta i att ta phenylephrine hcl som avsvällande istället för näsdroppar. Det är just den ingrediensen , pseudoefedrin, som man ser folk koka metamfetamin på i diverse filmer. Läs Rourke i Spun.

mikebike sa...

el guapo: tylenol är väl inbgen dunderkur direkt. men visst hooka upp mig med ett par pack så bjuder jag på en rulle;)

who: troligen har de piffat upp den;)

dab: jag vill med ha en stash.

los angeles: låter som en sjysst deal. jag lovar att hojta om jag vill ha drogleverans från US and A;)

karinafmalmoe: hehe jag är inte ens förkyld. blev bara sugen för att det ska vara så fett bra.

kusinavitamin: hehe jag har hoppat av treo comp repan. vill inte tillbaks... inte än;)

jenny: hahaha jag vill inte ha lembit! inte lembits fru heller.

katta: och du borde ju veta:)

rens: haha sur som ingvar. det är gött. köpte skepparmössa till raddan än?

alleycat: jag tar dig på orden. om jag blir desperat så säger jag till. deal?

mikebike sa...

petra: ja då står matchen mellan theraflu och lemsip... kanske ska prova båda när det är dags;)

luca: ge mig ett pris.

jonna: jag vill med ha...

drwho: du verkar ha koll på prepp du;)

AnnaPanna sa...

DELA MED DIG AV DE TIPS DU FÅR IN OM VAR MAN FÅR TAG I LEMSIP !!!!
Det är ett krav från UNICEF, nästan...
Åtminstone borde det vara det.
Det är MITT krav i alla fall. Låter PRECIS som nåt man ska ha hemma när smygsnuvan slår till.

M&M sa...

oooh lemsip, det funkar hur bra som helsst, plus att det är som att dricka the med citronsmak :D hur gott som helst

Luca sa...

Man kan ju beställa bara från England?

annie c sa...

Alltså, don't believe the hype Mike! Lemsip smakar som varm lightsaft med nedsmulad panodil. Och hjälper ungefär lika bra. Slängde nyss ett gammalt paket jag haft stående i över åtta år.

Din vän är bara en tease som vill vara märkvärdig. Det är min gissning.

Hej, förresten!

mikebike sa...

annapanna: ebay.co.uk

annie c: det verkar finnas två läger. de som älksar det och de som inte alls diggar det... vi får väl se;)

hej hej förresten. kul att se dig. hur är läget?

annie c sa...

Ja, det bästa är väl att du bildar dig en egen uppfattning, antar jag :) Med mig är allt bra! Solen lyser ute och jag sitter inne och okynnessurfar. Bara för att jag kan. Och får.

Ha det bra!
/AC

Anonym sa...

Tja. Jag är läkare. Jag kan skriva ut till er om ni vill!

Ni kan få. Just det ni kan få, öööh, Pamol, starka grejer vet ni popsnören. Ni kan ta 2 tabletter samtidigt till och med.

Lemsip, Tylenol, varför ska ni smuggla sån skit, dessutom olagligt. Pamol duger bra.

wee1 sa...

Lemsip och Beecham's är precis som någon sa alvedon och rinexin i en praktisk påse. Personligen föredrar jag Beecham's som kommer i diverse smaker, den minst motbjudande av vilka är berries och som i familjen går under namnet "morotsmint" (efter Pirinen).

De funkar bra om man hör till dem vars bihålor brukar ta största smällen vid förkylning, men den största effekten är garanterat psykologisk. Man tycker att man tar hand om sig när man dricker något varmt och relativt välsmakande istället för att svälja två tabletter - varav den ena naturligtvis är receptbelagd i Sverige.

Vi brukar ha ett lager hemma under infektionstider,för de funkar som sagt hyggligt, beroende på hur infektionen yttrar sig, och vi har ett par vänner som har dem som stapelvara på shoppinglistan när de hälsar på. Lemsip botar dock inget, de är ren kosmetika utan på ens lidande för att man ska orka bita ihop och gå och jobba. Reklamen på teve tar fasta i detta och slogan för produkten är "For people who just get on with it".

Själv föredrar jag dem före alvedon och nässpray - oavsett skäl så känner jag mig bättre på dem när jag är förkyld.

En annan sak som lär göra er pillertrillare därhemma en gnutta avis är att kodein-variainter, som tex motsvarigheten till TreoComp inte heller är receptbelagd här, utan säljs över disk så många man vill ha. (Med reservation för att Comp kanske blivit receptfritt medan jag varit borta, man vet aldrit)

Jag har dessutom hittat en receptfri migräntablett, Migralieve, som inte bara biter på min migrän, vilket bara Immigran gjort förut (och Immigran gjorde mig så zonkad att jag slutade ta dem)utan också tar bort illamåendet och inte däckar mig för resten av dagen.

Däremot finns här ingen receptfri variant av Cyklo-F, så jag brukar byta Lemsip mot Cyklo när vänner hälsar på.

Anonym sa...

Hur får man tag i Treo Comp smidigt då? Vad heter motsvarigheten i England tex. Eller Spanien för den delen. Varit där mkt men vet inte vad jag skall fråga efter.

Må gott med er

Benny B

Anonym sa...

äh va fan, smacka i er 2 st dexofen å ett glas vatten, sen märker ni inte ens att ni sjuka, sover gott gör ni me om ni tar en innan ni går å lägger er :)

Nina sa...

Lemsip är bäst. Det hjälper mot allt ifrån navel ludd till huvudvärk (:

Synd att man inte kan köpa det i svea rike.. MÅSTE till england!

Anonym sa...

hittade en sida som både har Lemsip och Theraflu. Kostade runt 150kr vardera och då ingick frakten.

www.24apoteket.com

Sanna sa...

Beställ inte från 24apoteket.com. Dom är ruskigt oseriösa.

dr graf sa...

tycker 24apoteket är helt ok.
det enda negativa är att läkemedlen inte har svensk bipacksedel men det är bara att leva med (för den låga summan jag betalar )

Jovan R sa...

Slog till med afobazol(24apoteket) och en förpackning noopept. Förkylningen gick över på nolltid.