torsdag, april 12, 2007

Fint ska det va

Ryssarna kan dom.

Alla vet ju att ryssar generellt är kända för sin stil och finess, men också för att ta i lite i överkant så fort det finns möjlighet. De är ena trendkänsliga rackare och i maffiakretsar har fräsiga gravstenar gått och blivit värsta bling-bling-prylen för de döda. Ju mer överdådig produktion desto fetare kreddbonus.

Jag förstår dem. Hur råmäktigt är det inte att fläka upp ett högblankt svart stenblock med ett maffigt utfräst foto på hårdingen som ligger och ruttnar under. Jag finner inga ord.

På en kyrkogård i staden Yekaterinburg duggar vulgogravarna extra tätt, eftersom staden på 90-talet var känd som “crime capital of Russia”, då ett stort antal ryska maffialedare bodde och chefade här. Gängkrig och andra våldsrelaterade roligheter resulterade givetvis i att många hårdnackade svin ligger i jord på just denna kyrkogård.

Klicka här för bella in några av dem.

Jag utlovar massor av gravstenar pimpade med ärrade och lönnfeta snubbar i bombarjacka, balkanmönstrade skjortor och chinos. Eller varför inte en tribaltatuerad förbrytare med en cigg ledigt i näven, det skulle vara nåt att pryda sin runa med.Mest av allt gillar jag nog ändå en grav (se ovan) där två gangsterledare valt att sätta pricken över i med en bonussten där bilden är en Volvo 850 eller liknande. Vaffan skulle det vara bra för undrar jag? Vad ville de visa med den?

Världens hårdaste maffialedare som troligen använde den ryska statskassan som fickpengar går och fräser upp en bil som osar så mycket medelsvensson att man blir illamående över sin sista viloplats. Fy fan.

Det skulle vara svintöntigt med en Ferrari. Men en Volvo. Det känns bara för deppigt.

Undrar ifall de har begravt själva biljävlen också.

11 kommentarer:

jansson - bitter och osöt sa...

Hehe det kanske är tack vare volvon de är begravda...

Anonym sa...

Bevare mig väl. Man slås ju direkt av att det verkar som att man får ta ett foto som ska fräsas in på stenen så fort man joinar maffian också. Välkommen - här är ditt järn och din ride, imorgon tar vi en bild till stenen.

//petra

Luca sa...

Sedan åker grabbarna, stupfulla som vanligt, och bölar lite vid Juris grav och blir snea på Ivan och pker dit och fixar honom. Ny gravsten för Ivan etc.

Om jag garanterades en sådan gravsten på ett jobb skulel jag helt klart ha lägre lönekrav. De har samma fula kläder som folk hade på 1980talet. Läskigt.

mikebike sa...

janson: hahaha japp "volvo for safety"

petra: ja visst är det fränt. jag skulle ha en riktigt skön vulgokloss prytt med ett kollage. typ ett sånt man kunde se på t-shirts med indianmotiv i hobbexkatalogen när man var liten. med på bilden skulle det för utom ansikte på mig vara en solnedgångshorizont, kanske en varg och en fet jävla winnebago. sedan skulle ett koolt typsnitt basunera R.I.P mikael, the winnebago warrior.

luca: ja det är klart en löneförmån. viist är det kool med chinos och cigg på sin gravsten:)

Magnus sa...

Inte ens Scarface hade så mycket credd!!!:-) Skulle kanske vidareutveckla idén och ha små bilder infällda på dem man offat.

Anonym sa...

Det är ju otroligt skönt att de i alla fall har fattat att man måste välja tidlösa kläder på bilden som pryder den slutgiltiga sovplatsen.

Finbrallor och hawaiiskjorta, blir inte bättre än så.

//Almao

mikebike sa...

almao: hahahaha nä det är förevigat kan man säga. tänk vilken runa att hitta om 2000 år. vaffan ska de tro. framtidsmänniskorna.

Biskopsgården sa...

Tja, visar ju bara att Hisingen har credd i vissa kretsar. Alltså, Mercedes och Rolls i all ära, men bland de tunga boysen är det bilar tillverkade på, just det, Hisingen, som gäller. Dags att uppvärdera Hisingen.......

Blygisens betraktelser sa...

..hahahah...aj aj aj min mage!

Cliff Hanger sa...

Jag hoppas att Volvon är begraven bredvid. Det vore så vikinga-aktigt, precis som vikingahövdingarna som blev begravda med sina skepp.

Anonym sa...

Vit volvo är en klassisk rysk maffiabil, vet ni inte det?