måndag, april 16, 2007

Det var det värt

Idag berättar Anders Kvarby malligt för Resumé att gratistidningen City för första gången sedan starten 2002 gått med vinst. Just när jag började tro att det var över. Det har varit lite glest mellan de käcka utdelarna på sistone. På järntorget har det den senaste månadnen varit fler resenärer än tidningsnasare.

Hittills har de annars losat ca en halv "mille" som i MILJARD. Det var det värt.

Trägen vinner får man väl säga då. Tack vare alla jävla as till gratistidningsutdelares ihärdiga trakasserier och totala brist på respekt för allt vad personlig sfär innebär, visade mars månad svarta siffror. Grattis, då funkar det ju. Vad kul!

Som jag älskar entreprenörskap. Hoppas verkligen vi får se en massa nya gratistidningssatsningar nu framöver. Jag kan knappt bärga mig. Fint att få springa gatlopp till jobbet varje dag.

20 kommentarer:

Fredo sa...

Nu när du för det på tal igen kan jag verkligen säga att jag hatar gratistidningsutdelare. Och det står jag för. Antagligen lika mycket som du står för att du hatar Skugge. : ) Blir det för många i Götet får du skicka hit dem med DHL så gör jag marmelad av dem.

mikebike sa...

fredo: taget! var bor du?

Kalla Kåre sa...

den marmeladen blir nog besk, brunaktig och smakar fimp...

Jenny sa...

kalla kåre: Den marmeladen tycker jag vi matar de mest idoga utdelarna med. Eller ja, de som kommer och erbjuder mig skiten för tredje, femte och åttonde gången inom loppet av femton.

Väl skrivet, mike. Du får vara vår ledare. =)

shatner sa...

Någon borde lägga sig på järntorget med ett krypskyttsgevär.

Per sa...

är det tidningsutdelare? Jag trodde det var duvor. periodvis avkjutning eller fågelskrämma av nåt slag kanske skulle funka? Varför är det ingen tåga i ungdommen längre? När jag var yngre dumpade man skiten som man skulle dela ut i skogen eller i nån älv.

adde sa...

Där jag bor finns inga såna. Antingen hittar dom inte hit, eller så har min granne hittat dom först. Han är rätt lik Adolf Hitler, fast lite smalare tror jag.

Fröken Lund sa...

Ha ha. Schysst liknelse. Instämmer i att gratistidningsutdelarna är värre än värst.

Anonym sa...
Den här kommentaren har tagits bort av bloggadministratören.
mikebike sa...

tinsel: gratistidningsfria zoner. det låter ju helt underbart. då skulle jag vilja att mellan majorna och centrum blev en sådan zon.

Puman sa...

gratistidningsfria zoner?
jaaaaaaaaa Tack!

oscar sa...

Haha....jaså du vet vart jag bor...

Har jag helt fel om du bor i samma område?, för isf vet jag fan vart du bor också

be afraid, be very afraid....hehe

nemo sa...

..det är som det mesta - om du utsätter dig tillräckligt ofta så går det över... eller så lär du dig... anpassning liksom... då jag ständigt rör mig i navet Vasaplatsen - Valand har utdelarna blivit till trafikskyltar o fasta installationer som jag bara noterar.. jaha, rött, gult, orange... så var det med det.. även mitt kroppsspråk måste ha blivit sådant att jag signalerar ovilja till mottagning... det är som om jag inte riktigt finns... likt en odöd i kolportörens ögen... rätt gött, faktiskt

fiskhandlarn sa...

WTF, maken till arbetarförakt har jag inte sett på länge! Tror ni tidningsutdelarna trivs med att behöva pracka på folk skittidningar? För er som inte visste det så får de alltså sparken om de inte delar ut tillräckligt (orimligt) många tidningar per timme.
Skjut arbetsköparna och annonsörerna om ni ska skjuta nån.

Peder B sa...

Kroppspråk funkar jävligt bra. Stirrar man rakt fram med ihålig blick och ser riktigt jävla bitter ut så låter de en vara.
Problemet jag har nu är att lyckas kombinera detta samtidigt som man spanar i det fina vårvädret. Ser ut som man har någon lätt form av schizofreni.

shatner sa...

adde: jag förstår, snubben ser ut som adolf hitler. fan vad coolt sagt...

mikebike sa...

puman: ja det är inte en dum idé alls.

oscar: jag är fan livrädd ;)

feskhandlarn: mmm du har såklart rätt. problemen börjar inte underifrån, men håll med om att det inte känns så jävla soft att bli tillfrågad (viftad i ansiktet med) om gratistidning 50 ggr per dag. då tenderar man att skjuta budbäraren iaf;)

peder: kul att se dig här. premiär va? jess funkar ok. inte bra tycker jag. kanske har jag inte kopplat på min värsta psyk-look. får hem och öva;)

shatner: ja jag fattade inte helelr den kommentaren

fiskhandlarn sa...

mike:
Jag håller med, det är inte speciellt roligt, och jag hatar gratistidningar jag med. Men jag låter inte det gå ut över de som tvingas arbeta med skiten, eftersom det inte är deras fel, något de flesta som har testat ett service-yrke borde fatta.

Anonym sa...

Fiskhandlarn:

Mike klagar på alla fast med kärlek.

Smila istället.

Anonym sa...

faktum är att "running the gauntlet" är från svenskans "springa gatlopp", engelsmännen blev tydligen impade av Gustav II Adolfs diciplin i 30-åriga kriget...