söndag, april 22, 2007

Blixtaktion

Jag har en granntant på 90 sura år.

Först tyckte jag att hon var en käck tant men efter ett halvår börjar jag inse att allt inte står rätt till.

Tanten som vi kan kalla för Ingrid är inofficiell och högst självutnämnd överkucku i fastigheten. Med krum rygg stryker hon runt i lokalerna och ser till att allt går till som det ska. För henne är grannsämjan viktig och det är hon som håller i taktpinnen.

Jag insåg snabbt att jag hade nackdelen att flytta in i den slot hennes favvogranne tidigare bott. En stor kostym att fylla skulle man kunna säga utan att ta i. Ja, nästan omöjlig om det inte vore för att jag i min oskuldsfulla ovetskap om hennes mastermind-later hjälpte henne att byta en glödlampa samma dag jag flyttade in. Sedan dess har jag stått på god fot. En jävla tur måste jag säga efter att jag har hört andra hyresgäster berätta om hennes översittarfasoner. Diktatormaterial skulle man kunna säga.

Hennes lägenhet är ett litet äckligt näste. Ett sånt vem som helst, efter första anblicken, skulle drömma mardrömmar om att vakna fastbunden i. Oräkneliga är gångerna jag slungats ut ur min skönhetssömn av hennes kravallstämma. Det är så att dörren skakar och färgen flagnar när Ingrid tar ton. Jag börjar tycka hon är tjatig nu.

Ingrid består av en mun full av tandkött, vinjetterat av vad jag misstänker är löständer av något slag. Påhängd är en 90-årings kropp. Hon vet allt om alla i huset. Majornas svar på Yoda.

Då och då har jag mött henne i trappen (en mardröm i sig eftersom tid inte verkar existera i hennes begreppsvärld) med en gratängform fylld av en maträtt som ser ut och luktar som någon form av tillredd avföring. Det är ingen lek att hålla tillbaka kräkreflexerna och jag kan inte med ord förklara hur livrädd jag är för att en dag bli tvångsinbjuden på fika. Det skulle knäcka mig totalt.

Insiderkällor har berättat för mig att brännvinsflaskorna jag sett i mangelrummet (obs: udda inslag) är Ingrids och hennes minst lika gamla "knullkompis" Nils som bor ett par uppgångar bort. De brukar mötas där nere för att supa och gud vet vad för oheligheter de gör med varandras kroppar. Jag får pytteskinn på det där dåliga sättet bara min hjärna kommer i närheten av att utforska den mörka sidan av fantasin. En kompis upplyste mig nyligen om termen "pegging" (sexuell aktivitet där kvinnan går loss med strap-on dildo i mannens bak) och jag är rädd att sanningen faktiskt inte ligger särskilt långt ifrån såpass perverterade kvarter i det här fallet.

Nils är en tärd men uppenbarligen stenhård jävel. Jag tänker varje gång jag ser honom hasa sig upp för trappan till Ingrids lya att det blir hans sista natt, men det blir det aldrig. Ingrid låter honom inte "gå vidare" förrän hon är klar med den stackarn. Fy fan vad dominerad han är. Ovärdigt. Han är så fast i hennes nät. Hans obefintliga kroppshydda bär alltid på en Haglöfsrygga och frågan är vad fan för sjukt han egentligen stashar där i.

De få gånger jag stött på dem tillsammans är det Ingrid som fört talan. Nils ser närmast livrädd ut och jag förstår honom. Min själ gråter för Nils och spontant vill jag rädda honom på något sätt.

Idag när jag åt frukost på ett café fastnade min blick på en text som fick mig att hajja till. Det var en annonstext för Amnesty. Den gick ungefär exakt såhär:

"När Amnesty får information om att en människas liv är i fara, när någon riskeras att avrättar, torteras eller försvinna genomförs en blixtaktion. Ett världsomspännnade nätverk protesterar omedelbart via brev, fax e-post och SMS som skickas till berörda regeringar"

Herr Reinfeldt kan nog räkna med en del stök inom kort för jag överväger starkt att höra av mig med ett anonymt tips till Amnesty om vad som försiggår i hjärtat av det idylliska Majorna i Göteborg.

25 kommentarer:

adde sa...

"sexuell aktivitet där kvinnan går loss med strap-on dildo i mannens bak".
Det här låter skruvat, nästan bortom allt jag kan fatta.

Nemo sa...

Pegging i tvättstugan... S/M med pigga 90-åringar... är det inte dags för en anmälan till "Stiftelsen" ?

mikebike sa...

adde: hahahahah... ja jag flabbade nästan ihjäl mig när jag fick höra begreppet... eller jag storyn det var koplat till.

nemo: app app app... styrelsen nemo, styrelsen.

Lauren sa...

Hmm, fick en bild av hyresvärdinnan i King Pin, om man plussar på 40 år...... Tror jag får sjukskriva mig idag...

mikebike sa...

lauren: hahahaha...

Luca sa...

Om Nils njuter av at vampyren sakta tömmer hans kropp på (friskt) blod vad gör det dig?

Men om ni har en schysst matrona/diktator är det väl bara börja lobba mot fioler och folkmusikdrägget dagen lång? Kom igen, en styrelse-wannabe som får matronas onda öga är dömd. Inte nödvändigtvis till det välförtjänta stap-on-staffet men ändå. All förnedring av fienden är god förnedring.

Varför fantiserar du om 90åringars S/M-lekar? Mike testa INTE det här. Inte ens lite!!!! Du vet att du alltid överdoserar... Det får finnas skit du inte prövat.

Kalle sa...

And. ingenting. Du har ju varit på jakt efter schyssta sereimördarbrillor (vanliga glasögon). Om du inte knäckt detta än har jag ett tips. Contacta har ett par som får mig att associera till tokfräschaste jag lever i min skåpbilspersonlighet. Klassiskt pilotformade men bara bågar på ovansidan.
Try it.

mikebike sa...

luca: nu är det ju så att just de två du nämner är rätt tajta och tanten i fråga är DÖV som få, så att få med sig henne i ett posse mot fiolspelar'n är inte att tänka på. nej jag ska inte prova pegging - jag lovar.

kalle: tack för det tipset. jag har dock gett upp hoppet. mitt grava synfel gör att det ser mer utvecklingsstört ut med glas i såna brillor än fränt. jag lovar det är inte ens kul.

arwen sa...

Ha ha du är grym!

oscar sa...

Haha, även jag är på god fot med henne efter ett byte av dammsugarpåse. Men sen gick det fan inte att bli av med henne, så nu får jag ta hunden och springa förbi varenda jävla dag när hon öppnar sitt fönster för att skaka ur dammet ur damtröserna i strl 198 extra bred.

En annan rätt välkänd bloggare här i huset blev utskälld efter noter efter att ha råkat missa att stänga tvättstugedörren, det förekom ord som Ingrid måste sett på annat än Åsa-Nisse för att snappa upp.

Ring Amnesty, jag är fan rädd!

Kalla Kåre sa...

Eulalia peggade nog aldrig Nesse... Vi har en likadan tant i vårt hus som ligger mer centralt i Gbg. Hon ger ett oerhört läskigt intryck, kanske är Ingrid och hon syskon. Husets äldre gentlemen har dock mulat allihop så nu är det bara gamla elefanthonor kvar. Fan tar den som ställer till oreda i mangelrummet.

Thérèse sa...

Jävlar , jag saknar ord , tipsa Amnesty med en gång!

Anonym sa...

Och jag som lyckats förtränga Viola i trappen där jag bodde förr... Låghalt, 80+ i svarta blanka cykelbyxor. Raggade på alla karlar i trappen, behövde alltid hjälp med nåt. Elak som f-n var hon, skrek och gormade. Efter en tid flyttade pojkvännen in, 40+ A-lagare. Jag tror han tänkte sol-och-våra henne, men han stod väl inte ut att vänta på att tanten skulle dö, för han flyttade efter ett par år.

Niklas sa...

Jag har kollat efter henne varje gång jag varit i tvättstugan men hon verkar hålla sig borta på helgerna. Spriten står dock där, som ett bevis på de snuskigheter som pågår därnere när ingen ser..

Janet sa...

Hahaha. Du är allt bra rolig du. :)

Jasmin sa...

Det lustiga är att även om hon är högljudd som en jäkla mistlur... så har hon en märklig förmåga att smyga sig på.
Jag tror hon vadderar sina rullatorhjul. Och drar maskeringsstreck över kindbenen. I tvättstugegrått.

mikebike sa...

arwen: tackar så mycket hörru.

oscar: hahaha ja shit då bor du mitt i korselden. jag vet exakt vad du menar. har man hjälpt henne en gång är man fast. det är inte lätt att smyga från henne.

kalla kåre: nä du har nog rätt men frågan är om inte nisse peggadde klabbarparn.

therese: japp jag får göra't

anonym: hahaha fy fan vad kul om han var en toyboy för att solochvåra och sedan inte orkar hålla ut.

niklas: hahaha så du har aldrig träffat underverket? skilled. jag lyckas aldrig missa henne.

janet: tack det var snällt sagt. eller?

jasmin: hahahaha ja precis. plötsligt står hon bara där. brrrr...

Jenny sa...

Det var länge sedan jag skrattade så här mycket. Hela tiden, en längre stund. Tack! Tusen tack, idag behövde jag det VERKLIGEN.

Anonym sa...

Men är det bara jag och dina grannar som läser din blogg??

Bruce Banner sa...

Jag har inga problem med vad Ingrid och Nils gör nere i mangelrummet när brännvinet börjar verka.

Känner mig mer besvärad över att Patrik Ekwall har ett sexliv.

Anonym sa...

Anonym: Nej, jag läser den också.

Alexander sa...

Jag skrattade så jag grät.

Det vore intressant med en lista på dina bloggande grannar, hur sjukt stort bor du egentligen? Eller bloggar alla förutom Ingrid?

Anonym sa...

http://www.aftonbladet.se/vss/nyheter/story/0,2789,1054165,00.html

Lina sa...

Hahhaaa! Du är en ta mig 17 en master i bloggeri! Skrattade så jag grät!

E sa...

Blogröjning 2000. Alla i huset har tydligen en blog förutom jag.

Att läsa om mina grannar i bloggar av mina grannar känns väldigt truman show. Typ.

För övrigt är jag övertygad om att herr M. kommer påträffas vilken dag som helst sittandes mumifierad i bastun. Svagt hjärta och hög värme funkar sådär bra tillsammans om jag fattat saken rätt.