torsdag, april 12, 2007

Bageltrubbel

Hej, jag jobbar på hemköp. Jag är cepe!!

Så borde de presentera sig, de som jobbar på Hemköp på Stigbergstorget.

Jag var på Hemköp och plockade på mig ett på mig ett par finfina bagels med sesamfrön. När jag kommer fram till kassan så säger hon i kassan att hon inte hart nåt styckpris på dem. Det är fem stycken för tjugo bagare som gäller. Jag ljuger och säger att det var de sista två men jag får ändå inte köpa dem. Kassamuppen dubbelkollar med sin kollega och säger sedan muntert att det antingen är fem eller inga och stoppar undan påsen.

Det finns ingen möjlighet att sälja bagels styckvis. Då slänger de dem hellre. Alltså, det är bara så jävla dumt.

Snopen som fan säger jag att det kan vara det dummaste jag varit med om. Kassörskan flinar. Hon verkar helt oförstående till att hon just gjort sig ansvarig till kraftiga nedskärningar i mitt bagelflöde. Jag får lust att klyva huvudet på henne, men låter bli.

Det hela är mycket provocerande. Snudd på barockt.

På hemköp kan man alltså inte köpa bagels styckvis. Bara i gross. Lustigt eftersom bagels är hyfsat mycket färskvara. Ingen äter väl fem bagels själv. Ska man verkligen bli tvungen att gå ihop ett gäng för att få stilla sitt bagel-sug? Det är sannerligen en galen värld vi lever i.

26 kommentarer:

Nemo sa...

Med det svaret skall du inte låta dig nöja... förslag: Vit van, baseballträ och pilotbågar.. snyggt parkerad och lömskt spanandes in i affären från lastzonen på Bangatan utanför ingången.

Har vart med om liknande på Domus Avenyn 1990 där jag skulle köpa 10 st CD för 69:- st. Då - om jag gjorde det - skulle dom endast ta betalt för 8 st. Hittade just 8 st för 69:- st som föll mig i smaken... attans, två fattas... droppade ner 2 st för 89:- st och gick till kassan för att betala... och tänkte då; 8 st och så lägger jag på 40:- för dom där lull-lull vaxen som kostade 89:- styck...

Hur gick det? Ungefär som med dina bagels Mike... ända till jag "sverkade" fram chefen ur ett gömsle. Det slutade med att jag inte ens behövde lägga på dom där 40:- som jag tänkt. Gött!

mikebike sa...

nemo: hahahahah. fantastiskt att du kan droppa årtal 17 år bak i tiden. hoppas att jag minns bagelincidenten om 17 bast.

Maria sa...

Va?!? Så du gick därifrån tomhänt? Ligger de styckvis, så är det väl meningen att de även ska gå att köpas styckvis? Verkar helt koko. Jag menar, det var ju inte så att du öppnade en färdigpackad påse och slet till dig två skivor Lingongrova och travade iväg till kassan...Stod det "prao" eller "ny på jobbet" på namnbrickan?
Löjligt!

mikebike sa...

maria: nej det gjorde det inte, hon diskuterade med en kollega osm sa samma sak. jävla puckoregler. odynamiskt värre

Caravaggio sa...

Hahaha. Det var utan tvekan det dummaste jag hort i hela mitt liv som konsument.

Min personliga favorit var nar jag behovde pengar till parkering sa jag gill in pa pressbyran och kopte nan grej for 5 kronor, betalade med en tjuga och fick en femma och en tia tillbaka. Kan jag fa fem enkronor istallet fragade jag kassorskan valdigt timidt. -Nej, vi vaxlar inte, fick jag till svar. Jag forsokte forklara henne att jag ju faktiskt inte vaxlade utan handlade. Men trots upprepade forsok sa slutade det hela med att jag kopte ett tuggummi for 50 ore och tvingade till mig vaxeln.

Kunden har alltid ratt ar tydligen utdaterat.

Bengans är granne med gud sa...

Det säger en del om vår kära kvartersbutik hela inställning till mat. Länge levde jag på hoppet att Göteborgspostens matpatrull skulle ge dem vad de tålde... ...tills jag såg ett stolt uppklistrat urklipp, ironiskt nog vid den oinspirerade delikatessdisken, med fyra fyrar från just nämda matpatrull.

Christian sa...

Du skulle satt tänderna i båda två. Lagt dem på bandet och sedan gått därifrån.

Jasmin sa...

Fantastiska talanger de har där!

Själv var jag där och skulle hämta ut ett paket vid postdisken.
När jag står och väntar ser jag världens största lapp klistrad på deras datorskärm, där alla söder om Uddevalla kunde se login och lösenord.

Jag påpekade lite snällt att de kanske, k a n s k e, skulle se över säkerheten en aning.

- Öh va? sa den finniga valpen bakom disken.
- Ja, du ser lappen där. Med typsnitt 68.
- Jaa..... sa den finniga valpen och stirrade blint.
- Ja. Såå..
-. ...
- Ja, så det kanske inte är så bra. Säkerhetsmässigt.
- Nähä? Nä.. kanske inte, jag vet inte... sa han och slutade prata.

Sen mumlade han något om tredje paragrafen i bagelbalken ...

Skumt ställe det där.

Kalla Kåre sa...

GP och Hemköp....

Bra blogginlägg dock. Nu är det sluthandlat på Hemköp överlag för mig. Det i Majorna har jag dock aldrig satt min fot på.

Skicka en länk på din blogg till deras marknadsführer vetja, då lär du nog få ett lass baglar hem till hemmet. Be om lite B&J när du ändå är igång.

jonna sa...

bengans är granne med gud: ooh, den gör ont.
jag gick för något år sedan och hoppades att min lokala mögel-ica (där man inte ens kan handla konserver utan att dubbelchecka datumet) skulle få ett oväntat besök av nämnda patrull. och vad händer?
jo, helt out of the blue är plötsligt hela butiken tapetserad med a2-kopior av en gp-recension med fyra fläskiga fyrar! jag blev så upprörd att tinningarna började bulta varje gång jag passerade butiken i flera år efteråt.
jag skulle vilja veta hur de här testerna går till (det gäller för övrigt även uteätarna) om de ens existerar. mest troligt finns det en mall på gp.se där man bara behöver fylla i namnet på sin butik och ladda upp ett foto så får man till ett överkomligt pris en fyra-fyrars-recension hemskickad.

diana sa...

Moahaha. Vet inte vilket som är roligast, bloggen eller kommentarena.
Har endast varit i nämnda butik en gång, så jag har inget kul att komma med.

Lost In Deutschland sa...

I Tyskland så har kunden alltid fel. I ditt fall skulle jag ha slängt 20 bagare på bruden och betalat för fem bagels och tagit hem de två i påsen - det hade drivit dem vansinniga. Ha!

Magnus sa...

Skulle ha köpt 5 Bagels och kastat 3 på Kassamongot och hennes lipsill till chef.

Anonym sa...

fast nu är det ju så att riktiga människor inte skall döda budbäraren - kassörskan gör ju inget fel direkt eftersom hennes arbete tvingar henne att bara sälja dom i packvis.

Bra sågning men synd att poängen riktas mot kassörskan och inte enbart till hennes säf, som bär hela det korkade ansvaret att nasa dessa i i fempack enbart.

att dom rättar sig efter deras arbetsplats regler gör ju dom inte automtiskt till korkade eller dumma.

så, nu tar jag av mig etik och moralhatten och låter er alla njuta av denna helg :)

mikebike sa...

caravaggio: hahaha ja det var fan rubbat. usch vad jag hade kokat då.

bengansärgranne: ja fy fan. det är en deppich chark med deppig personal. fyra fyrar fuck you!

christian: tanken att göra en installation i könskonstens tecken kom upp vill jag lova... men det stannade vid en tanke... som tur var;)

jasmin: ahhh mystiken tätnar. du bor alltså i närheten också... men inte länge till. synd, du är bra för gbg... hahahaha "den finniga valpen" mycket beskrivande.

kalla kåre: njae, hemköp viker sig inte för någon.

jonna: hahahah fan vilken bra idé om inte annat.

diana: kommentarerna skulle jag säga. mycket roligt det här.

lost in D: hahaha jag gillar konceptet nästan "Kunden har ALLTID fel" så skulle jag driva en business. lagom rik skulle jag bli;)

magnus: mmm fattar inte varför jag inte bara betalade 20 och gick.. jag blev väl paff

mikebike sa...

el pedro: du har rätt i stort om man nu ska bli allvarlig. samtidigt så borde en anställning i ett serviceinriktat yrke även innebära att man kan fixa och trixa lite utanför regler och arbetsplatslagar. jag är nästan helt säker på att chefen inte hade dräpt henne för att hon sålde två bagels till mig. för två var allt jag ville ha.

tiggerrr sa...

el pedro har rätt i att det är lite illa att grina på kassörskan eftersom det förmodligen inte är hennes påhitt...har själv jobbat som det (och i flera andra lägst-i-ledet-positioner) så vet hur det är när man får ta skit man eg. inte borde ha. däremot är det ju så att hon, liksom jag när sånt hände, borde inse vilken otrolig miffo-regel det är och knacka in två bagels för 8kr eller nåt sånt i kassaapparaten (för ja, sånt lär man kunna göra på hemköp också, även om det inte var där jag jobbade). skulle chefen då bitcha om det, dvs att han/hon faktiskt får sälja saker, så är det ju bara überkorkat.

Anonym sa...

jag vet, lite sunt förnuft skadar ju inte.
hemköps ekonomi skulle ju inte skadas om hon sålde dom till dig.

det var dom flesta kommentarerna som följde där det gick ut över kassörskan som fick mig att ta på allvarsminen :)

Blygisens betraktelser sa...

Skärpning, El Pedro! man kan väl tänka och ha lite humor även om det inte ingår i ens jobb?

Anonym sa...

blygisen:
njae, _alla_ har inte det. Bara att inse och slappna av.

hypsilophodon sa...

jag föreställer mig att man kan ordna nån slags stående bagelpool, precis som en sån där bilpool till jobbet alltså. man kanske kan kombinera dessa pooler till och med.

Johan sa...
Den här kommentaren har tagits bort av skribenten.
Andrea sa...

Jag har funderat på varför alla som jobbar på Hemköp på Stigbergstorget är så korta.

Kajsa sa...

Det är ju bara att frysa in. Jag BAKADE bagels idag =D Det blev 12, o de ska jag frysa in.

AKri sa...

Mouhahahahahaa.. Hemköp är en kedja för sig med extremt konstiga regler.. Jobbar själv där och säger mer än gärna välkomna till vasagatan där den übertrevliga tjejen från värmland jobbar.. och den längsta av damerna ska kanske tilläggas då de andra når mig till hakan.. ingen regel utan undantag.. man knappar glatt in 701 eller ler frågande vad kunden vill betala för varans som inte ligger inlagd.. tror knappast denna skvallrar till chefen att den fick varan meget billigare.. Jag får ju lön ändå oavsett.. ;-)

Anonym sa...

Jag jobbar faktiskt i nämnda butik. Tack och lov inte i kassan dock. Är inte ett dugg förvånad över det bemötande du fick då det finns en del stolpskott i kassan. Ont om flexibilitet är det gott om. Kan bara beklaga, om dock liiite sent?