onsdag, april 25, 2007

2:a klass på tåg

Det är ingen klass. En slags samhällsillustration av ett stjärthål. Trångt och rikt på odör.

Sitter just och skrattar skadeglatt åt min kollega R som just blivit man-handlad av en vinalkad frigångarsnubbe, som med siffror försöker med siffror bevisa nåt gravitativt helt galet i ett exceldokument. Han har ett glänsande årskort i andraklass och lyckas alltid bli resekamrat (säteskompis) med helt vansinniga människor. Underhållning.

Någon har fisit i min vagn nu. Det är inget soft alls. Tanten bredvid mig humar i ett. Inte heller soft. En man utbrast nyss "think outside the box" på direktörs svengelska. Gör man sånt i andra klass?

Nu frågade R vad man gör när en 70-årig galen man kommer över en. Kommer, frågade jag. Han syftade inte på ejakulation utan mer fysiskt kommer över. Ramlar, snubblar, nuddar och hamnar i knät. Jag svarade att man antingen boxar honom hårt på njurarna eller biter ihop och glömmer.

R valde att bita ihop och minnas.

15 kommentarer:

Ivana sa...

Jag tycker det där låter mysigt. Det kan bero på att jag varken litar på flyg eller bilar & tåg blir det enda sättet för mig att färdas på. Förnekelse är en gåva människor borde vårda bättre

da bomb sa...

är du på lyran eller? :)

Rens sa...

Ni får ju börja jobba på riktig byrå nu... jävla snik.

Thérèse sa...

Ha ha när jag åkte andra klass i Indien kom en militär in i våran kupé viftade med en k-pist och krävde att han sulle få smeka mina fötter och få en kyss. Det fick han inte. Då srang han ut och jagade ungdomar på perrongen.

SJs toaletter är bra läskiga men jag tror dom indiska var snäppet värre. Jag var dessutom grymt bakis på en inisk tågresa och tillbringade en hel hel tid där. Stanken, tanken på alla bakterier och dom stora kackelackorna förflyttade min baksmälla till oanade höjder. Hu vad sjuk jag var.

En indisk alkad kuf visad förresten nåt med siffror på ett papper för min kompis ockå

mikebike sa...

ivana: hmmm hur menar du?

da bomb: ja på x2000 blir kaffe till alkohol.

rens: hahahaha, vaddå låter det bittert?

therese: alltså indien. jag gissar att vi snackar en helt annan liga;)

stina sa...

Åker 1a klass för att jag vill vara ifred, ha lugn och ro och greja med mitt. Funkar bra på udda tider men inte annars. Många av slipsarna gör faktiskt väldigt mkt väsen av sig när dom ska planera sina möten, summera sina möten, "göra affärer", spela alfahannar i störst allmänhet. Vet faktiskt inte vad jag tycker längre - kanske skrikande ungar o konstiga filurer är att föredra. Mer underhållningsvärde i alla fall. Åkte 1634 från Syd men då var du nog inte med...kortismöte idag.

Snuslars sa...

SJ är en sjuk pesthärd. En bakterieodling från högstadiets biologilektioner som blev kvar och har fått välla ut över alla breddar, befolkad av lunsar, halvalkade "affärsmän" och diverse förvirrat löst pack sociolaliker allihop. Mitt förslag: Linda in hela kupén, med människor och allt, i gladpack, innan du sätter dig. Alternativt, dra i dig tre Postafen en timme innan avresa och sov som ett barn, låt pensionärerna falla, likt övermogna frukter i ditt knä, barnen kleta av choklad på dina byxor och skrika likt sälar som bits itu av vithajar, låt "affärsmännen" vråla att de sålt för tio miljoner i sina NMT-Motorola tegelstenar, låt fisdoften mullra fram likt en snöstorm från vagn till vagn. Vad gör det dig? Du sover som ett barn.

Luca sa...

Vad hände med att åka i tredje klass? Andra klass förlorar sin charm när man inte har någon att se ned på!

DDR-man sa...

Tåg, fy fan vad jag hatar det.
Men de där jävla morgonflygen till huvudstaden är inte så mycket bättre. Jävla slipsnissar som alltid måste knö sig in först, sitta mot gången, för att sedan stå och vänta vid bagagebandet.

SVIN!!!

Kalla Kåre sa...

ddr-man: va, checkar dom in sin skit. När jag flyger ska die slipsenbösen alltid prompt hala in sina jävla kabinväskor och skada knän samt ta upp min dyrbara tid. Sen lackar plötsligt värdinnorna ur och då ska väskorna ner på plattan. Mer tid går.... I det fallet föredrar jag tåg till Tjockhult. Jag är inte luktkänslig som Mike och sedan jag investerade i ljudutestängande Sennheiser-lurar kan jag glatt åse kalabaliken till mitt eget soundtrack.

mikebike sa...

stina: haha tänkas sig att det gjorde jag med. satt i vagn fem där det osade fis och annat mög. var du också och hälsade på en motorjätte månne? världen är bra liten.

snuslars: mohahahahah vilken exakt beskrivning. satt du ockå i samma kupé eller är du bara jävligt van;) ingen dum ide alls med postafen..

luca: ja det undrar jag med.

ddr-man: skön vrede du ligger på. grymt. hahahaha.

kalla kåre: kanske kan funka om man inte är just jävligt luktkänslig.

stina sa...

He he...näe jag satt i vagn 2 men det var nåt fel på den, skakade som fanken, så jag tog tillfället i akt och strosade runt lite. Fy fanken vad trångt det var och vad det luktade. Trasiga toaletter o det vanliga ölandet i bistron blev jag inte så förvånad över. Kom precis på att på morgonen satt ett hippt par alt jobbarkompisar i 27-årsåldern o delade en flaska vitt i vagn 1. DET var däremot lite strange kl 1030 men det kanske kändes glamouröst..vad vet jag.

Nä jag var inte hos motorjätten - för grabbigt för mig. Jag var på det andra stället i S-tälje - det med läkemedel.

Anonym sa...

Mmm, som en troget pendlande SJ-hora känner jag igen allt det där. En del kör morgon-möken på tåget och det är inte en doft av hallonbåtar inte.

Sen ska det målas naglar så man får astma-anfall, fällas ner stolar så man fina märken på knäna eller kaffe i skrevet, syjuntor ska bort på weekend-sköj i Sthlm o börjar titta djupt i flaskan innan vi passerat postterminalen. Risktillägg nu! Både för mig och mina "medpassagerare".

Ullis sa...

Hehe, roligt skrivet och väldigt talande! Vem känner inte igen sig, instängd i en vagn from hell?

Anonym sa...

Klev på ett europatåg en gång i malmö, det skulle till norge. fullt med backpackers. (detta är på 80-talet) lukten minns jag än. när man levt i sista kläderna minst en vecka, svettats, supit, pippat, rökat. klökat, mökat, vandrat, u name it. den sura, bakteriebemängda luften fick färgen att krackelera från väggarna. meeeuhhgögiggg. (ryser än)