onsdag, januari 31, 2007

X2000-misär

Att åka första klass med X2000 innebär lidande i de grövsta av former. Jag är inte direkt mister Hi-Tech som onanerar till pryltidiningen M3, men någonstans drar jag fan gränsen för hur mycket 1800-tal man ska behöva stå ut med.

Inte nog med att SJ vid varje avgång frestar med sin ockerbistro. De har trådlöst internet också. Det senare har jag haft det stora missnöjet att tvingas begagna alldeles för många gånger sista halvåret. Frågan är vad fan det rör sig om egentligen. Det är liksom inte bredaste bandet i stan om jag säger så. Snarare ett sjukt svajigt balt-modem.

Fy fan säger jag bara. Jag hatar u-landsuppkopplingar med passion. Jag får ont i nacken av att surfa så jävla långsamt. Som en inverterad pisknsärtskada. Var tvungen att spontanhandla ett rör Treo omgående efter avstigning. Hur kan någonting vara så dåligt och fortfarande få finnas.

Nästa gång ska jag tigga till mig en andraklassbiljett så jag slipper jobba uppkopplad på tåget. Det är ingen komfortbonus - det är ett straff.

21 kommentarer:

Hanna sa...

Sist jag åkte X2000 (Sthlm-Malmö) funkade det inte ens. Folk var jävligt upprörda (nästan lynch-stämning) och tågvärdarna (eller vad dom kallar sig) blev tvungna att dela ut gratis kvällstidningar och kanelbullar.

Fredskronk sa...

Håller med dig vad gäller hastigheten, eller snarare, bristen på den samma.

Jag var en av de första som testade funktionerna i SJ Internet Ombord. Dels när det var igång på tågen (som gratis prov) och dels innan det hela faktiskt var igång för att kontrollera om man som synskadad kunde logga in.

hastigheten var bättre i början när få personer använde det hela. Man ska tänka på att det rör sig om en stattelituppkoppling på ca 800 k/bit och som backup (i tunnlar, sattelitskugga mm) har man några olika 3G- samt GPRS-länkar.

Ja! Det kommer gå segt.

Lar-san sa...

Mike-Bike, helt off the subject, men ogillar du inte den där fjanten Patrik Isaksson?? Såg du honom på grammisgalan igår, han himlade med ögonen åt andra artister som var lite dragna (och som hade vunnit priser)på scen och höll på. Vad har han nånsin presterat?! Kan du inte skriva nåt om honom, du har ju gåvan...

anki- en av... sa...

vilket otroligt jobbigt i-lands problem. tror du inte att det kan vara en fråga för EU, kan det verkligen vara tillåtet att ett bredband e så långsamt?? Tycker det låter som ett självklart fall..

AC. sa...

Ja vad ska man säga.. kära gamla SJ. Säg någonting de gör rätt.

Kvällstidningar och bullar? Jösses.. som andraklassresenär på vanliga tåg ska man vara glad om man överhuvudtager kommer fram. Sist var det (som vanligt) enorma förseningar med byte till buss osv. Kompensation för det? In your dreams. Är de inte mer än en timme sena så blir det inga pengar tillbaka (det är tydligen en helt ok felmarginal för dem).

Har stört mig som fan på att de bara har internet i 1:a klass X2000. Precis som att internet är någon jävla lyxvara som bara businessmen behöver tillgång till. Fast det var skönt att läsa att det bara funkar sådär. :)

Och anki: Alla mina problem är lyxproblem. Det blir lätt så när man är van att ha basala behov som mat och husrum tillfredställda. Man måste ju gnälla över nåt :)

lisa sa...

det allra bästa med sj är annars bokningsavgiften. typ biljetten är nästan gratis men med en bokningsavgift på en miljard jävla procent som man såklart inte får tillbaka om man tex skulle komma på bättre tankar och välja ett annat transportmedel. sist fick jag tillbaka sexti spänn för tre biljetter. fatta, 60!
TACK sj, det räcker nästan till en kaffe hos er nästa gång jag inte har något val än att åka med.

ac. sa...

lisa: glöm inte att de även tar ut en serviceavgift när man beställer på nätet. Man får alltså betala extra för att göra allt jobb själv..

El_Pedro sa...

åkte monkey class fram o tebax sthlm i veckan och det var helt ok.

ganska svettigt att sitta o jobba när man rör sig anser jag, men det är bara mitt otroligt nedstressade jag som talar :)

Jenny sa...

Ja, det är verkligen s-y-n-d om dig som måste åka första klass! Fy för den lede, säger jag bara. Strejka. Stanna hemma från jobbet, slå sönder en tv och sura tills de ber om ursäkt från firman.

el_pedro: Klart "monkey class" är okej! Trodde du att du bli kissad på och sedan avkastad i Södertälje?

nellie sa...

Det kanske inte hör hit... men Lar-san...! Jag håller med dig!! Jag hatar honom innerligt!!! Vilken tur att jag missade honom på grammisgalan annars hade jag inte haft någon TV kvar. Verkligen ett riksmiffo! Jag håller tummarna för att Mike känner lika dant.

da bomb sa...

Va fan åker du tåg för!? Det är ju bara en förlängning av spårvagn a.k.a. "sossesnöret", a.k.a. "sjukstugan".

mikebike sa...

hanna: ahh jag säger ju det. tack, ja aftonbladet funkar noig bra som muta. wtf!!!

fredskronk: men alltså, uppkopplingen är slöare än att vara helt offline. det är galet.

larsan: jag är inget fan av pattan. han är nästa ledin. men jag orkar bara inte ta ituy med honom... inte nu iaf;)

anki: hahaha ja det skulle förbjudas. fan vad sweet det hade varit.

ac. det finns i andraklass med men då måste man betala extra för det vilket är helt jävla stört. tänk vad pissed man skulle vara om man dessutom betalar för att inte kunna använda internet. jag besparar mig det lidandet.

lisa: haha ja och där är de inte ensamma. det är genialt. skjut över allt jobb. låt klonsumenten göra det lättare för en men se till att straffa dem som tack:) damn, jag gillar det nästan.

pedro: japp monkeyklass är prima. mindre business. mindre stress. men när man MÅSTE jobba på tåget blir det trångt.

Jenny: hahahahaha.... ja det gör de. nio av tio ggr. i know!

nellie: av någon underlig anledning så väcker han inga känslor alls;) kanske det kommer. hela jorden är täckt av tunn is vettö.

lisa sa...

Åh, vad skönt. Nu slipper jag vara avundsjuk på alla som surfar rumpan av sig på tåget när jag själv bara har en gammal knögglig pocketbok att roa mig med.

Lore sa...

Mikebike: Jag känner likadant inför smalsnöre, men pröva att åka swebus djurtransporter ett par ggr så känns problemet med X-2000 mindre.

Säljare sa...

1) ha egen uppkoppling....
2) Något som inte har med just detta att göra men som direkt fick mig att tänka på dig var när jag igår kväll 5 min innan stängnings stod i och kassan och plockade i påsarna efter betalning i den lokala ICA-affären. Mannen efter mig skulle köpa 2 (Två) rullar skithuspapper. Killen försöker göra det så diskret som det någonsin är möjligt, men DÅ klämmer den käcka kassörskan ur sig (mycket högt) ”AHA DET ÄR PANIK HEMMA, TOAPAPPRET ÄR SLUT!” killen svara tyst ”ja” och då fortsätter hon ”I VÄRSTA FALL FÅR MAN SÄTTA SIG I DUSCHEN”……

Den tjocke konsulten sa...

Enl. en kompis som åker Sthlm <=> Gbg varje vecka funkar det numera bättre att köra med egen 3G uppkoppling än SJ lösningen då näten byggts ut rätt bra senaste året. Tre äger!

Den stora fördelen med att åka 1.a klass är att man i allmänhet slipper kravallande barn på tåget, det är värt varenda krona.

Rens sa...

Vafan tåget... de få gånger jag åkte skiten i tjänsten, gjorde mig många år äldre varje gång. Hade också mobilen full av kompensationskoder jag fått av ledsen support då jag ringt och bitchat över deras kassa uppkoppling. "Här, du får surfa lika kasst nästa gång, fast gratis. Nått annat kan vi inte göra." var parollen.

Här är mitt avskedstips till dig.

1. Skaffa Malmö Aviationkort.
2. Flyg med dem istället för att sitta som ett mongo på ett tåg. Bromma lär ju vara ditt resmål ändå framöver, vad jag förstått.
3. Se till så M bokar biljetter som ger tillträde till deras lounge.
4. Njut av bredband, kaffe och wasabinötter.
5. Som alltid, sluta lipa.

Ser du inte det i någon logg, finner jag det av vikt att informera dig att klockan är 07:58 när jag skriver det här. Om du tänker efter förstår du hur anmärkningsvärt det är.

Anonym sa...

SJ, SJ gamle vän... Jag åkte igår (i sämsta klass) och hade inget att klaga på faktiskt. Det kan i och för sig ha att göra med att jag hade med mig eget käk och sov 2 av 3 timmar :)Till och med toaletten var ok trots att jag besökte den på den senare delen av resan.
Det jag dock hade kunnat vara utan var tjejen på andra sidan gången som lyssnade på Basshunter på sin mp3. Hon hade frikostigt nog valt "spela för alla"-volymknappen. Som tur var var jag på gott humör och tänkte att Gud älskar alla sina lamm.
Hälsn.
/annica på utpost

Anonym sa...

Död åt tengil/ diger

Elisabeth sa...

Det är karaktärsdanande. Tålamodsprövande.

Själv sitter jag och fulsurfar hemma (på andras uppkopplingar) och där kan man tala om wobbel. Alternativet är att stå ut med modem. Och då jobbar jag ändå som webbredaktör!
Så är det att vara snål...

Elisabeth sa...

Vänta hallå, har du börjat jobba i Sveriges Tjusigaste Framstjärt? Välkommen till huvudstaden i så fall! :))