torsdag, januari 04, 2007

Grislunch

Idag gjorde jag något helt stört på lunchen. Jag beställde Wienerschnizel med pommes på en sunkig kinakrog som heter Sun Wall. Galet. Att beställa klassisk truckermiddag på kinarestaurang. Närmre rysk roulette än så kommer man fanimej inte. Det är som att tigga om en session akutdiarré.

Mitt namn är mister Risky Business. Men jag klarade mig (tror jag). Tack till Doktor direkt får jag väl säga.

Det som landade på en tallrik framför mig skulle fått alternativet "föda" på kanske först tionde gissningen. Det är nog inte ofta nån idiot beställer in det. Frågan är varför de erbjuder det ens. Det såg ut som nåt de fick damma och av ordentligt innan de serverade. Troligen har de legat längst ner i frysen sedan kineserna tog över lokalen för kanske 30 årsedan. Köttet var läckert grått som självdöd grisvävnad och hade torrsprickor rakt igenom ströbrödskalet.

Shit, jag känner hur min gomspene kittlar upp kräkreflexerna i brygga nu. Jag bryter här. Klart slut.

13 kommentarer:

Fredo sa...

Åt själv wokad gris med cashewnötter idag. Håller andan fortfarande att magen ska hålla.

Jag kan rekommendera Vindaloo på Indisk restaurang som är det starkaste de har. Dagen efter får man en känsla av hur det är att vara en startande Discoveryfärja. Testa. Det är skitkul.

Anonym sa...

Ajaj, gör inte det stora misstaget som jag gjorde efter mitt senaste kinakrogsbesök. Känn inte efter hur magen känns, ska du skita, så skit, men gå inte o fundera på hur skiten kommer vara innan, man blir alltid besviken. :O

Melinda sa...

Jag åt Ben&Jerrys idag. Första gången. För att fira min C-uppsats. Phish food. Och ja, det var den godaste glass jag ätit i hela mitt liv, punkt.

Anonym sa...

Det är vackert, vackert så det förslår, vad är det som får en förhoppningsvis rationell människa att göra en sån beställning, dödslängtan eller nåt ännu värre? Jag vet inte, men du leker med fysikens lagar grabben, såna beställningar gör man bara inte ostraffat.

da bomb sa...

Haha, varför? Schnitzel smakar ju skit rent allmänt så varför beställa sån grisföda på ett kinahak? Hoppas för din egen skull att du inte drack mjölk till för den är ALLLTID var på kinarestauranger.

mikebike sa...

melinda: hate to say it men, vad var det jag sa! ;)

fabbe: vad har du fått den idén ifrån att jag skulle vara rationell;)

dabomb: nej ingen mjölk. fy fan, riktigt så sjuk är jag inte. att det kom en sådan beställning kan ju bero på att deras vanliga meny tilltalar än mindre. fattar inte att jag gick med på att gå dit (igen).

Blygisens betraktelser sa...

Hahahahaha! I die! Var tvungen att ringa upp min syster och läsa upp för henne, då påminde hon mig om sist vi var på kinarestaurant. Hon satt och bläddrade förhoppningsfull i menyn, men hittade inget som tilltalade henne."Har ni ngn god köttbit?" frågade hon. Kinesen svarade: JA...vi har göööööööööööös osså. Jaja......vi fick vänta en timma, sen fick vi inga bestick heller.

Anonym sa...

tja va vet jag, du käkar ju B&Js till att börja med, borde räknas tycker jag

Anonym sa...

måste veta: did you blow chunks?

Caravaggio sa...

Ett besök på SunWall i sig är väl att tänja lite på gränserna men det var det värsta jag hört. Kom du undan med hälsan i behåll eller tar du in föda via dropp nu?

Nemo sa...

Föreslår att du sonderar Bombay ordentligt... i GP stod att läsa häromdagen att råttor setts rännande i skyltfönstret. Du har tidigare haft en ekonomisk tagg i sidan - men nu är det maten som gäller. Woman of my life med syster var där kring nyår... och fick vidbränd urkmoja - auberginelåda i rök o aska - och ett Naanbröd i form av en degig pannkaka indräkt i flottig palmolja, typ.

Oreda sa...

På väg till en turnering stannade vi till i Skara för att käka lunch. Vi kände att vi behövde göra något seriöst och beslöt oss för att leta efter någon form av pasta för att kompensera vår bristande kondition.
En kort sondering av utbudet ledde oss till en kinakrog som serverade klassikern Spaghetti Bolognese. Efter en lång väntan, där vi övervägde flera olika alternativ till varför det dröjde, kom maten och då var det genast glasklart. Spaghettin var kokt till glasnudelnivå och de stackars små bitarna färs simmade i ett hav av sötsur sås. Som det har sags ovan, sånt beställer man inte ostraffat...

70-tals Per sa...

Det är vanligt med denna bizzarra blandning, Kina-Svensk Mat finns ett ställe som heter vid Bellevue tex. Naturligtvis tillhåll för gamla alkon. Mjölk, I fast form? Tacka vet ja "En STOL STALK?" Har också ätit schnitzel på kinakrog, fast den var oväntat god.