onsdag, januari 03, 2007

Euroshopper is not the shit

Jag gjorde bort mig härom dagen. Igen. Som den amatör jag är.

Jag var och handlade och kände att notan sprang iväg en smula. Därför hamnade jag i vankelmod när jag kom till avdelningen för toapapper.

De som följt bloggfrossa ett tag vet att jag klassificerar toapapper som ett s.k. "känsligt inköp" eftersom det signalerar bajsnödighetsnivån hos konsumenten, vilket jag tycker är genant. Jag har tidigare gjort en analys och kommit fram till att 4-pack "Ekonomitoa" är det i särklass mest diskreta och samtidigt det ekonomiskt sett skonsammaste pappersinköpet. Perfekt kombo.

Edet maxi är egentligen det allra bästa pappret om man ser till dryghet men signalerar lite väl mycket lyxbajsare för min smak. Dessutom är det i mastigaste laget att behöva bända upp 35 spän för fyra stackars rullar. Även om de håller sjukt länge.

Iallafall så greppade jag ett paket Edet maxi eftersom det billigare Ekonomitoa inte fanns att tillgå. Då såg jag att på hyllan intill såldes Euroshoppers åttapack, en klassisk size och dessutom till det ringa priset av 9.90 kr. Damn vad det knep i snåltarmen så jag ställde undan dyrfyrpacket och förnedrade mig själv med ett åttapack. En affär som snart skulle visa sig vara en riktig loserdeal.

När jag kom hem och slet upp en rulle kunde jag riktigt känna hur löst rullat det var. Jag kunde till och med se luftrummet mellan varje lager. Så dumt. En rulle håller i snitt till 2,5 besök en dålig dag. Det är idioti och sämre än Eldorados papper till och med. Måttligt kul att köpa dasspapper där mängden papper i varje rulle inte överstiger mängden papper i själva rullarna.

Så gott folk. Passa er. Euroshoppers dasspapper går fett bort. Det borde nästan vara straffbart att producera såna "skitprodukter".

25 kommentarer:

Anonym sa...

Funderat lite i samma stil nov -05....

Jontas sa...

Jag kan varmt rekommendera Metro. Du river loss en sida, knuggar det mjukt och använder det som skithuspapper. Så här slipper du genanta inköp, sparar pengar och får på ett nöjsamt sätt trycksvärta i arslet. Så här gick det till på utedassens tid. Något att funera över?

Anonym sa...

men hördu. som upplyst konsument vet du väl att kr/kg är den enda sanna måttstocken på hur många toabesök en rulle håller för. sammanväg sedan detta med längd per rulle, för att undvika de allra tjockaste lyxpapperen.

Lauren sa...

Vill minnas ett inslag om vuxenblöjor.. det och whipes kanske är något att överväga?? ;P
/ Lauren, som balar vidare

mikebike sa...

dan: haha!

jontas: hmmm det känns aningen barockt.

tessan: ekvation please.

lauren: balar lauren. det är the big nono socialt sett;) det har vi pratat om innan.

Anonym sa...

Det pinsammaste måste väl ändå vara att köpa en rulle på 7eleven? Det signalerar verkligen att nu är det verkligen slut på dasspapper hemma o jag måste verkligen bajsa NU. Illa, illa... en förnedring jag inte önskar min värsta fiende.
//Milla

h på DDR sa...

Fan, jag känner mig träffad. Dock har jag ännu inte gjort om designen för Euro Shopper toalett. Men den dagen kommer...

mikebike sa...

milla: hohoho... ja precis. sök på dagligvarunoja på min blogg så hittar du en diskussion kring just det.

h på ddr: haha ok kul att du känner sånt ansvar för era produkter. det är bra. använder du euroshopper också?

Anonym sa...

Vilken underbar fakta, jag gillar det stenhårt och min bror kommer att älska det. Vidarebefordrar länken genast :)

Anonym sa...

Seriöst nu, du ska bara köpa edet maxi, det är klart billigast om man räknar meter/kr. Sen slipper du konka en fet jävla bal utan tar bara med dig din lilla nätta påse med inbyggt bärhandtag.

nina sa...

Grejen med bajspapper är ju att man måste testklämma rullarna i butiken! Inte fan kan man bara köpa papper så där. Man måste klämma och känna att de har rätt motstånd. Det ska ju helst kännas som Edet Maxi, som har perfekt densitet på pappret. Och hade du gjort klämtestet hade du aaaldrig köpt det där papret.

Börja klämma mer!

Blygisens betraktelser sa...

Men Miken.....tss tss, att man alltid skall behöva lära killarna ett o annat. IAF, here it goes: Om jag inte misstar mig är du ägare av bil? I så fall är detta ett tips som jag delar med mig av alldeles gratis, nämligen att handla en bal där på macken, när du tankar. Du slipper släpa runt ekipaget på mataffären, ngt som jag förstått är lite genant.
Lovar, detta är det bästa faktiskt. Man vill inte handla sånt där basics jämt och ständigt, därför är det ypperligt att köpa en bal när man är på macken. Du slipper gå och skylta med det på mataffären också!

God fortsättning!

mikebike sa...

blygisen: min mack är en shelltapp och de säljer endast singelrullar. asadyrt också. dessutom jobbar där ett helt posse med söta tjejer i täckväst. det vore helt jävla cepe att dunka upp en bal på disken när man tankat. fan det hamnar ju tillochmed i bevakningskameran.

Blygisens betraktelser sa...

MEn Miken! Asså, du får väl säga såhär, lite tankspritt när du skall till och betala bensinen:
-Vänta, vad var det nu farfar och farmor skulle ha? Hm...Jo, just det, en bal toapapper också!
Det blir automatiskt pluspoäng hos flickorna då också, när de ser hur du värnar om dina äldre släktingar!
Looooooooooooooovar!

Anonym sa...

Hahahaha! Rooooligt! :)
//Milla

Anonym sa...

Så. Hur många dassrullar får Euroshoppers toapapper? Jag chansar på en överstruken.

Och Edet Maxi is the shit!
Jag har nog haft mina rullar i snart två år. Faktiskt. :D

JockePocke sa...

Herregud vad glad jag är att du belyser detta väldigt intima problem. Vita lamm då?

mikebike sa...

keepyourdistance. vaddå köpte du en bal maxi?

jockepocke: ja men det är viktigt

blygisens betraktelser: alltså de är ju inte efterblivna de som jobbar på mackar. fråga sockerdricka;) hahaha men roligt att försöka kamouflera med en sådan scam;)

milla: tackar

jansson - bitter & osöt sa...

bajsa ska man göra borta, då är det gratis. Helst på arbetet, då har man betalt för det...
Och så slipper man bekymret med att släpa hem en massa toarullar :) Eller än bättre, köp hushållspapper...

Jessica sa...

Jag håller med dig i mycket, men din teori om toapapperinköp kan jag inte sälla mig till. Om man köper 2-4 pack tycker jag att det signalerar "Fan, pappret är slut och jag är jävligt skitnödig. Var vänlig att snabba på va"
Att köpa typ en årsförbrukning på en gång säger att man vet vad som komma skall och så är det inte mer än så. Alla fattar ju att ingen är så skitnödig att man behöver 250 rullar just nu. Det är helt tydligt att man inte handlar för att det är kris just nu.

Sen är jag för lyxpapper. (vilket gör att jag köper 6-8 pack vilket jag anser säger jag-ska-inte-bajsa-just-nu-och-jag-har-en-halv-rulle-kvar) Lyxpapper finner jag inte alls skämmigt att köpa som den bajsfobiker jag trots allt är. Med lyxpapper tycker jag att jag säger "Jag kanske bajsar, men jag bajsar fint och inte så mycket. Så vad papper kostar bryr jag mig inte om"

Lite som att prinsessor fiser.. men de fiser blomdoft. Jag hoppas bara att kassörskan fattat mitt symbolspråk.

who sa...

Skulle aldrig förnedra mig så pass att jag köpte Euroshopper toapapper. Brukar köpa Änglamark eller invänta att min inneboende ska köra...

Nu har jag ingen inneboende längre så det får bli en tur till affären till helgen =(
Hade gladeligen tagit emot en bal istället för en ask choklad!

*tipsar

/who

Maria sa...

Haha MEN vad om inte att ha detta på bloggen..

"När jag kom hem och slet upp en rulle kunde jag riktigt känna hur löst rullat det var. Jag kunde till och med se luftrummet mellan varje lager. Så dumt. En rulle håller i snitt till 2,5 besök en dålig dag."

..outar dig som storkonsument?? ;)Solly men var bara tvungen >=)

veh sa...

Jag har jobbat i affär, mestadels i kassan, och jag har i alla fall aldrig brytt mig om vad kunderna köper. Toapapper, bindor, tamponger, kondomer - spelar inte mig någon roll. Så det är mest i era huvuden som kassörskorna värderar era inköp.

Nu jobbar jag med toapapperstillverkning i stället :)
Så jag kan hälsa till "Jansson-bitter och osöt" att hushållspapper vill du inte ha i toaletten. Det är nämligen tillsatt ett ämne som kallas våtstyrkemedel som har till uppgift att hålla ihop hushållspappret när det är vått. Detta gör att det är lätt att täppa igen rören, så såvida du inte vill ha en fet rörmokarräkning eller har en polare som kan ordna detta så rekommenderar jag dig att INTE spola ner toappaper i toaletten. Samma gäller för övrigt näsdukar och servietter, också våtstarkt papper.

Fröken Lund sa...

Igår gjorde jag också ett sånt där känsligt inköp. Givetvis stöter man alltid på folk man lite halvkänner när man står och tummar på förpackningarna vid dasspapperhyllan. Så även igår.

Jag vill också gärna vara diskret när jag köper mitt dasspapper. Jag har mycket svårt för att föreställa mig att jag någonsin skulle köpa en hel bal med toapapper. Inte ens den dag jag har plats för en sådan i min bostad. Man kan riktigt höra hur människorna inne i affären tänker: "Här ska jävlarimig skitas!" och jag slipper helst få såna tankar projicerade på mig.

Jag köpte förresten Serlas toapapper. Deras motto är ju "mer på rullen". Förhoppningsvis slipper jag därmed gå handla nytt på ett tag.

Jandi sa...

Citerar en gammal arab, men talar för de flesta här i världen som faktiskt inte använder toarullen..

- Om jag hade tagit mitt bajs och kastat i ditt ansikte, hade du då torkat bort det med papper?