lördag, september 23, 2006

Dubbelpek - en svår konst

Saddam - kungen av hårdrockspekning.

Jag har tidigare korat honom till världens hårdaste pekare men vill belysa det hela lite extra med att visa ett potpurri av råhårda pek från the man.Det senaste året har vi fått bevittna den gamle irakiske bad mutha-diktatorn härja vilt i rättegångssalen. Han är trotsig som en treåring och har provat alltifrån inverterade pekningar, mejselpeket (när man börjar med handryggen ner och liksom skruvmejslar) till världens hårdaste hårdrocksåpekning (tidigare publicerad).

För inte särskilt längesedan höll jag dock på att ramla av soffan när jag såg honom på tv prova nåt jag bara sett på en konsertvideo med Manowar innan. Dubbelpek eller "Doppelzeigen" som det heter i ursprungslandet Tyskland. En riktig bubblare i peksammanhang skulle man kunna säga.

Dubbelpeket är så jäääävla hårt. Ruggigt effektfullt också.


Om en lyckad hårdrockspekning är podus måste en lyckad dubbelpekning vara iklass med att uppnå nirvana i pekningarnas värld. Se och och bedöm själva.

I rest my case.

23 kommentarer:

Anonym sa...

Jag är inte helt övertygad, dubbelpeket fungerar inte som en förlägning av blicken utan ser närmast tafatt ut. Mejselpeket med antydan till Nappe-gest mot bröstet (men utanpå kläderna) däremot, det är något av det snyggaste jag sett!

Martin sa...

Det är något fundamentalt obehagligt med en ihålig blick och sträckta pekfingrar. Man känner sig onekligen lite skyldig på nåt sätt, fast fan vet till vad...

Anna Hertzman sa...

Hahaha.... Vilken analys, den må jag berömma till max!

Anonym sa...

underbart djupdyk i den ädla konsten av hårdrockspekande.

Magistern sa...

Världsklass. Analysen alltså! Pekningen är jag mer tveksam till.

sofia sa...

Tänkte också berömma din analys, men såg att flera redan gjort det och då kändes det lite lamt. Borde jag istälet rådissa den bara för att? Nej, tror inte det... Heja Mike!

Helen sa...

Fantastiskt. Noterar även att han gör en snarlik min på samtliga bilder, med tungan lite ute?!?

Yikes!

Kattmorfar sa...

Den som väntar på något gott...

impad sa...

Mistal Hussein. Sensei.

andreas sa...

Jag vet inte, håller med om dubbelpeket hårdhet i stort, men bilden visar ju en pilformad dubbelpekning, ett svaghetstecken (antyder att han vill "kasta sig i").

da bomb sa...

Du har helt rätt. Det är inte många som kan lägga en riktig pekning med värdigheten i behåll.

Sadam kan. Man blir fanimig lite rädd även nu och kan tänka på de tillfällen han gjorde det i Irak på den gamla goda tiden. Det måste varit som att öppna en burk med big time whop ass. Det är inte fråga om timtal i tortyr i dessa sammanhang. Det vet man kommer, frågan man ställde sig var säkert om man skulle se solen gå upp nästa dag. Dubbelpekningen föregick med all säkerhet både gasningen av kurder i norr och prygling av fotbollslag.

Isabelle sa...

nu inväntas bara Saturday Night Fever-pekningen. Scary indeed!

Mamselamsen sa...

Snacka om att drämma till med storsläggan, på sista bilden.

mikebike sa...

tror att vi tömt ut en bra bit av ämnet men det kommer säkert mer framöver. ska öva på min egen och kanske lägga upp.

mamselamsen. ha saddams dubbelpek är fanilmej en storslägga;)

Linda sa...

Jag tror jag är lite kär i dig Mike. :)

Nemo sa...

Dubbelpeket kan lika gärna vara ett mått på något. Jag tor inte Saddam visar hur liten fisk han fick sist... inte heller hur mycket hans schnabel mäter... Vad sägs om bildtexten; "Du domarjävel - din hästfuckande morsa ligger bara så här många centimeter från att sättas på av tjugo onda grisar...bara så du vet"

Katta sa...

He he... man borde peka mera, det är ju helt klart efter dessa inlägg i pek-frågan...

Anonym sa...

Denna formen av Hårdrockspekning finss även inom Sportvärlden. Hittade denna från den Amerikanska Basketboll-ligan.

http://www.oddjack.com/index.php?s=phil+agitated

Frågan är: Rekryterar man diktatorer från sportvärlde eller är det tränare som rekryteras från Diktatorförmedlingar?

Anonym sa...

Um. "Konsertvideo med Manowar"?

Em sa...

Jag älskar mejselpeket! På den tiden då jag hade alla de arabiska tv-kanalerna (inkl. Tv-Iraq) studerade jag mycket Sadam (don't ask why). Jag fick se honom vinka till folket, simma med barnen (han är inget vacker i badbyxor btw), rynka pannan mot sina generaler, göra honnör till oändliga led av marscherande soldater och skjuta med sitt (jakt-)gevär från balkongen. Och, framförallt PEKA. Peka i kombinartion med ett jävla orerande med ständigt barsk och upprörd stämma. En total stilstudie mao. Saddam är lustig, men inte ha ha-lustig.

eff sa...

Klassiker...

Buster sa...

Fast ingen pekar som rektorn Richard Vernon i Breakfast Club.

Buster sa...

http://www.filmfashion.nl/stills/breakfastclub7.jpg