söndag, september 17, 2006

Bark at the moon

Igår när jag kom gående på Värmlandsgatan höll jag på att bli påkörd av en platinablonderad 43-årig gubbjävel med ishockeyfrisyr, örhänge och Oakley-brillor. Han var solariebränd in till läder och kom fräsande i sin nedcabbade Pontiac Firebird som att han ägde världen.

I stereon spelade han Ozzy Osbournes - "Bark at the moon". Jag blev förbannad. Jag ville sätta fram en nyckel och ge honom ett skönt lackjobb. Inte för att han höll på att plöja ner mig, utan för att han spelade "Bark at the moon".

Det är precis såna as som han som förstört en hel musikgenre. Eller kanske inte förstört men åtminstone smutsat ner den. Befläckat. Fy fan.

Ser man ut som "Arvingarnas" farsa ska man inte låtsasdigga Ozzy och åka sportbil.

Det är bara så fel.

18 kommentarer:

Jenny sa...

Word!

Du, S-mannen och fransmannen som hänger på Järntorget och oftast pratar högt rakt ut i luften, har de några affärer ihop, tro?

Nemo Gråskugga sa...

Just begreppet 43-årig gubbjävel" sänker mig ännu mer denna dag... först Peter Eriksson... och nu detta. Vad är då jag med mina 47? Va, va...?? Nån sorts kasserad del i det naturliga kretsloppet?

Men i sak håller jag med... Blonderade hockeyfrillor är mer country, dansband och annat olyssningsbart...förutom tradjazz... det fixar inte ens en hockey... det krävs skägg och civilingenjörsexamen till sånt skall inte lyssna på ozzy

da bomb sa...

Mula den fan nästa gång. Folk måste lära sig. Du hade ett frislag bara för frissen.

En vän till mig råkade ut för samma grej häromsistens, fast gående med barnvagn, musik okänd..
Kompisen blev helt skogsvild, slet ur gubben ur bilen och gav han nävmacka så han slockna. Sen tog han barnvagnen och gick. Hahaha. Vissa skall bara ha det...

På tal om musik. Mando Diaos nya bör du lyssna på om du inte gjort det.

Anonym sa...

Jag och Nemo är tydligen årskamrater. Det är inte vad det står i prästbetyget som gör mannen utan hur han bär sin ålder.
Jag lyssnar fortfarande på Blue Oyster Cult, Genesis, Nazareth och annat 70-tal med behållning.

/truebiker ( 47 bast)

sixesandsevens sa...

Ah, metalcabben! Den har jag sett/hört mången gång. Blir alltid på bra humör av musiken... :)

Steffi sa...

Spana in: herbertsgarderob.blogg.se.
Har tagit mig an uppdraget som herrmodebloggare! Killarna HAR ju fått vänta länge nog.

mikebike sa...

jenny: hmmm... s-mannen? vem är det.

nemo: känn dig inte sänkt. vaffan du är ju inte ens gubbjävel och du är 47. det finns ju de som är gubbjävlar när de är 23.


da bomb: sweet! kommer man med barnvagn och en sån dick kommer plöjande är det bara att dela ut knogmacka effte knogmacka.

truebiker: vackert!

sixx: hahaha du kan inte mena allvar. han drar ju ner all sleaze i smutsen. brrr.

steffi: får ta en koll

Crispet sa...

http://www.dn.se/content/1/c6/57/34/24/Mgladgubbe445.jpg

Kanske föremål för "tema: hårdrockspekning?"

Jeffrey Lebowski - The Dude sa...

Vad är det för fel på att vara en "Gôbbdjävel"?.

Så länge man inte spelar hårdrock förstås.

Men tänk senare i höst dyker det upp en trippel-Waits, femtio nya låtar, säkert mer än tre timmar djupa tankar.

Men åter till den dystra verkligheten, Falskhetens Apostel vann valet och vi kommer att få njuta hans Aura av lismande falskhet i fyra år framöver. Vi kommer att troligen att få ett rattfyllo till finansminister och en gödselspridande näbbkärring som närighetsminister. Och så har vi Drägglund och Lejonlögn, vad dom nu kan duga som.

Anonym sa...

Gott och slippa vänsteralliansen. Nu slipper man bli sviken gång på gång..

Anonym sa...

Ehh, borde det inte vara rätt så normalt att man är runt de förtio om man nu diggar Ozzy - Bark at the Moon? Vilket gör att man bör varit på ett skönt naivt åldersplan, när låten verkligen kom ut.

Eller anser du att man är genetiskt betvingad, att med ökad ålder börja få stepp i benen av dragspelsmusik och Kristus Sjögren?

adde sa...

Ha ha ha, skönt att du vill ha ordning och reda Mike, världen blir ju så mycket lättare att begripa då, eller hur?!
Jag imponerades själv i början av sommaren av en skön syn: en 18-årig kille med en typisk 18-årsbil med tonade rutor, vinge, massor av belysning och hela kitet. Jag tror att han härstammade från typ Iran eller Irak. Ur hans feta stereopaket fullkomligt dånade en sorts hardcore folkmusik från något av dessa exotiska länder. Jag har nog bara hört liknande i djuplodande dokumentärer. Där var killen som inte hade något att dölja och han gav sitt allra längsta finger åt E-type, Basshunter och dom andra! Coolt!

Stefan sa...

va fan...Ozzy är ju närmare 100 så det är väl i tingens ordning att de som tycker att låtarna som är heta är cirkus 43, hockyfrissa och sitter i nedcabbade vrål...

...hur skulle det se ut om han hade Beyonce senaste på full patte i bilen...;)

mikebike sa...

alltså låt oss reda ut begrepet. Problemet var inte killens ålder. jag kanske uttryckte mig otydligt och/eller förvirrande. det hade inte med den jävelns ålder att göra. det var att han så ut som en person man inte alls vill förknippa sin barndoms misikhjältar med.

platina-hockey och läderhy, wtf är det svårt att förstå att jag ville kräkas i hans cab eller?

Mamselamsen sa...

Jag är snart 53... gillar guldskor, kattor och Sex pistols.

Funkar det?

:-)

Anonym sa...

Då förstår jag vad du menade!

Spy bilen full nästa gång!

Tina sa...

Allvarligt talat. Måste ALLA människor delas in i fack?? Måste man lyssna på en viss sorts musik bara för att man ser ut på ett visst sätt. Trodde faktiskt att såna verklighetsuppfattningar hörde hemma i mellanstadiet. Jag = en helt vanlig låginkomst, medelsvensson tjej lyssnar lika gärna på Kelly Clarkson som Ozzy eller Dom Lyckliga Kompisarna.
Jag gillar din sida, men tycker att ditt uttalande var barnsligt å snobbigt.

/Tina

Riddarn sa...

Haha, den här killen har jag sett förr, flertalet gånger. Senast spelade han Hellacopters svinhögt och satt med den nöjda "Greveminen" i sin nedkabbade budget-jänkare. En sån pajas!!