lördag, augusti 05, 2006

Mr Needles - med beröm godkänt

Ahhh sweet!

Det finns inget få saker som är så skönt som att slå upp en tidning och läsa att ens gamla hederliga voodootrix gett full utdelning. Sist var det ju Holma's VM-guld vi satte P för, jag och min gamle vapendragare "mr Needles". Nu var det dags att ta itu med den fulaste fisken i ankdammen, Staffan Strand.

Vi har fan arbetat dubbelpass sedan killen klarade juniorhöjden och kvalade i på SM. Fan jag tror vi slitit ut ett parti nålar vid detta laget. Mr Needles är fett trött på höjdhoppare nu. Han höll på att dra sig ur spontant, när jag kallade till krismöte för ett par veckor sedan, men jag mutade honom med en resa till Haiti. Han vill se sitt hemland. Finna sina rötter.

Han har gjort ett fett jobb herr Needles. Han förtjänar förstaklassbiljett.

Needels ska fan inte behöva sitta och svettas med pöbeln i ekonomiklass. Han ska ha egen tv och obegränsat med jordnötter. Det är det minsta man förtjänar när man med sådan precision stänger ut friidrottslandslagets störste pajas a.k.a "Muppen" från att starta. Ingen vill se honom stå där på Ullevi och spänna stjärthalvorna i inzoomad direktsändning. Ingen ska behöva skämmas mer än nödvändigt för att vara svensk. Nu är det ordnat.Världshistoriens sämsta elitidrottsman Staffan Strand har fått ont i foten (se bilden) igen. Jag vet inte om det är sant med i truppen går han enligt obekräftade uppgifter under namnet "Idrottsskadan" (alternativt den kortare versionen "Skadan" vid slutna tillställningar). Är inte det signal nog för att lägga hödhopparshortsen på valborgsbrasan så måste det till tyngre åtgärder. För allas skull.

Staffan Strand är som Eldorados bryggkaffe. Det ser likadant ut men ger en bra mycket sämre eftersmak. Samma skit olika förpackning. En rätt träffande beskrivning av hela det manliga höjdhopparlaget. Dessutom så vet alla människor vid detta laget att förpackningsdesign är en viktigt del i marknadsföringssammanhang. Jag ställer mig frågande till om Staffans flin ens skulle lyckas SKÄNKA bort en björnpäls till en fattig kille i Sibirien.

Jag brukar hata mig själv när jag säger det men denna gång träder det gyllene undantaget in. "Vad var det jag sa".

Samtidigt måste jag erkänna att det faktiskt KAN vara så att mr Needles inte är att tacka fullt ut.

Jag hörde ryktesvägen att Holm tagit med brädspelsversionen av "På spåret" och psykat lille Staffan nåt helt vansinnigt under senaste träningslägret. Han hade toppstyrt lagindelningen. Holm valde Emma Green, satte ihop Chrille med Kajsa, Klyft vägrade vara med för hon ville bara spela skitgubbe men hennes kavaljer Patrik Kristiansson (a.k.a. "K-man") som har precis samma karaktärsdrag som Staffan hade varit lättövertalad. Pappa Holm axlade Oldsbergs mantel och Yannick den spjuvern... han ville vara Björn Hellberg.

Redan efter första förnedringsomgången hade Holm fnissat tyst och viskat till Emma att de skulle plocka hem hela skiten. Staffan hade rest sig upp, pekat, secklat och öppnat för bäbisslagsmål på Höjdoppsmattan. Stämningen hade tydligen blivit ganska spänd och lätt hotfull men Holm hade suttit lugnt kvar och sagt att om Staffans slog honom så skulle han minsann hämta Hoa-Hoa Dalgren. Dagen därpå hade Staffan tydligen outtat att han hade "ont i foten".

Vilket som känns det jävligt gött att han inte kommer beträda tävlingsbanan i landslagsdräkt denna gången (heller).

På hans egen hemsida säger han att han dock kommer att återansluta till truppen redan imorgon. Som moraliskt stöd. Jaha, det var de guldchanserna det.

Jag tvivlar starkt på att Staffan skulle lyckas "pepptalka" en iskub att smälta i fyrtio graders värme.

Till sist låter Staffan meddela att de närmsta veckorna (liksom de senaste åren) kommer bestå av rehabilitering. Därefter kommer han inleda arbetet med att återigen jobba sig tillbaka till toppen. Come aganin? Återigen? När i helvete befann han sig i toppen senast?

Bara i sina egna drömmar.

Han låter oss veta att han blickar framåt mot OS i Peking 2008... för att sätta en storstilad punk för sin idrottskarriär. Snälla någon - FÖR I HELVETE - sätt stopp för vansinnet. Nu.

"Storstilad" och "idrottskarriär" är två ord som under inga omständigheter borde få uttalas i samtal rörande Staffan Strand.

35 kommentarer:

Katta sa...

Gott mikebike... Jag såg nåt igår om att det är EM i stan (ja, så intresserad är jag...)..och så tänkte jag att jag fan måste kolla om mikebike har nåt holm-fuffens på g..och mycket riktigt! Apropå udda typer (tidigare post), har ni lästa Ingvar Locos hemsida? kolla in bilden, det är han med skägget. Och läs texten i kap 8;

http://home.swipnet.se
/sonoloco4/Kebnekaise
/kebne8.html

Anonym sa...

Läs Ingvar Locos korrespondens med pliktverket..

Ang Holm så e det j-igt kul att veta att han är medveten om att mikebike gör voodoo... det kan nog inverka på hans s.k. "fokuseringsteknik"..

vaskrensarn sa...

Jag undrar varför just höjdhoppare är sådana psykfall där de innan hoppen står och fipplar med fingrarna med en osynlig stickning, eller vad det är. Tacka vet jag medeldistans.

Jenny sa...

Jag har personligen inget emot Staffan Strand, men du satte huvudet på spiken! Det ska bli spännande att följa EM och din blogg parallellt.

Daizy sa...

Det är så grymt underbart att det finns någon som sätter ord på hur fruktansvärt mycket man stör sig på den "mannen" till Strand..

mikebike sa...

hej katta: fan det var längesedan. kul att du tittar in då och då ändå;)

haha ja han ser ju fan helt livsfarlig ut ingvar. med den där hackan.

anonym: haha ja jag tror fan att det finns någonstans i hjärnan men holm kan vara kool needles ger honom EN chans nu. hell better take it!

vaskrensarn: ja det kan man undra. de är som psykfall som tror de har larver i ansiktet. det är väl bara k bergqvist som kör air-knitting.

Jenny: hur kan man inte ha nåt emot den killen.

daizy: det är grymt underbart att det finns de som förstår hur fruktansvärt mycket man stör sig på den "mannen" till beach

jonas sa...

Om snubben/monstret/det är skadad, va fan ska han få åka på gratissemester till EM för? Det kan väl jag få göra i stället? Jag har nog fan betalat mer skatt än han har gjort i sitt liv. För inte har han väl tjänat några pengar på sitt skuttande? Och det är väl i grund och botten staten som ger mest pengar till idrotten?

Anonym sa...

man måste hylla och applådera vad mr.needles(?) åstadkommit.

nu slapp man d pinsamma i att behöva se herr strand a.k.a "monsterhopparen (2.25)"

GUD VA SKÖNT, EM LEVER!!!

:)

Fransk Manikyr sa...

vad söt mr needles är :D

glenn sa...

Koolast teknik av alla höjdhoppare hade ändå hon från Sydafrika (Hester nånting?) som vevade med armarna som en väderkvarn. Hon tog OSguld om jag minns rätt. Alla sätt är bra utom dom dåliga..

Sandra sa...

Det där är scary, men så länge det funkar så klagar jag inte. Med sådana shorts är man inte berättigad att få vistas fritt i samhället. Big Up Mr. Needles!

Björn sa...

Mike!
Stefan Holm har skaffat sig ännu en sån där t-shirt...

På ryggen står:"de är ens plikt att överbevisa de som inte tror".
Du gillade hans förra guld t-shirt va?

Stefan sa...

*ryser*

må aldrig mr.needles rikta sitt onda öga i rikting mot söders höjder. han verkar ha krafter av övernaturliga mått(?)...

gött i alla fall. kan man beställa en nålning av herr Wells?

Ylva sa...

Haha, underbart! Något som däremot inte är underbart är EM-festen här i stan, jag spyr! Kom precis hem, helt svettig av aggressivitet och äckel över att se så mycket bös på en och samma gång i Götet. Det är helt otroligt att man släpper lös en sådan smitta, ja menar Göteborgs kommun skulle väl inte sprida mjältbrand bland befolkningen, så varför nu detta?

mikebike sa...

jonas: han har nog betalt in sin skatt men ändå. jag håller med varför ska han hela tiden ha en mass privilegier bara för att han en gång i tiden (när han tävlade i ungdomskategorin) hoppat halvkasst som bästa prestation?

anonym: japp needles har gjort ett grymt jobb.

fransk manikyr: needles var en gång ett gulligt litet troll. min teddybjörnen fredriksson typ. nu är han min voodookompis.

glenn: haha ja väderkvarnstekniken. den e snygg. hahaha.

sandra: det är väl inte läskigt med needles. han är snäll mot "vänner".

björn: om detta inte är ett bisarrt skämt så tror jag fan att jag smäller av. då blir det haitisemestern uppskjuten. lätt.

stefan: hahah. aldrig mot söder stefan. aldrig söder. hmm wells ja, jag har lekt med tanken. up next - wells.

mikebike sa...

ylva: hahaha ja fan vad skönt att hör att du odiggar festen så mycket du med. jag håller mig borta från stan när den är. sitter på säkerhetsavstånd så att säga. det är skönt.

Thérèse sa...

Haha håller med om att mr needles ärsöt men han verkar ruskigt effektiv. Får hoppas att du aldrig använder honom mot mig ;) Men eftersom jag inte håller på med varken friidortt i allmänhet eller herrarnas höjdhopp i synnerhet är väl risken obefintligen.
Jag ogillar dessutom både Robert Wells och Boten Anna ...

Thérèse sa...

Förresten kan jag avslöja att jag är skrynklare också , nu måste jag väl undgå mr Needles?

Simply me sa...

Hur andrade du sa att det star "snicksnackare" istallet for "comments"?

mikebike sa...

therese: du kommer aldrig hamna i riskzonen för mr needles. jag diggar ju dig. gött att du skrynklar med ;) välkommen tillbaks till sverige förresten.

simply me: hej hej välkommen hit. det gör man i templaten. det är lite bökigt att hitta vissa saker.

Björn sa...

Det är inget skämt !
Kolla:
http://svt.se/svttext/web/pages/443.html

Bitterfittan sa...

Fan vilen skön blogg du har.
Bittra bloggar ger en bättre eftersmak.

MVH Bitterfittan

Fransk Manikyr sa...

mikebike: naaw som en suttefilt ungefär. intressant att du har hittat en orsak att dra med dig din tröstredskap från barndomen utan att folk tycker att det är konstigt. .eller ja, konstigt är det kanske att man sitter och nålar i en docka.. ja, du fattar vad jag menar :D

Sandra sa...

Nä Mike.. Mr Needles är inte scary.. Men att dte verkar funka är lite scary.. Är dock väldigt tacksam för det... Big Up!

mikebike sa...

björn: hmmm. då är det nog dags för en varning!

bitterfittan: fan vilket skönt bloggnamn du har. jag ska kolla in din blogg också;) men du jag är inte bitter. cynisk och pessimist men absolut inte bitter;)

fransk manikyr: haha ja det ärväl fint att trollet som jag kallade "tolle" när jag var liten har reinkarnerats och blivit en liten djävulsk nåldyna. mr needles. inget konstigt med det alla. bara fint;)

sandra: ja hittills har det ju funkar bra två gånger. jag överväger att kalla in honom nu igen när jag hörty att holm ska köra t-shirttricket.

Hebbe sa...

Hur kan man ogilla Staffan Strand?? Jag kan inte förstå det. Staffan är en "showman" som alltid bjuder på sig själv, gör det där lilla extra; iaf utanför själva hoppningen. Med tråkiga friidrottare som Bergkvist, Chrille Olsson, Holm, systrarna Kallur och inte minst Thörnblad förstår jag inte hur du kan välja att rikta ditt hat mot Staffan. Staffan underhåller med sina orealistiska målsättningar och osvikliga självförtroende. Faktum är också att Staffan hoppat 2,35 en gång i tiden. En höjd han säkert hade kammat medalj med i kommande EM. Och skulle det inte vara för Staffans all otur med skador genom åren skulle han säkert hålla den klassen nu.

mikebike sa...

hebbe: det är som att låta patrik sjöberg hoppa nu. bara för att han hoppade 2,42 en gång i tiden. ärligt talat. staffan är en jävla sopa. alla är fan trötta på honom nu. utaom han själv... och möjligtvis du då;)

Ina sa...

hahahahaha fan så jävla kul! men du verkar närmast besatt av Stefan Strand. kollar du hans sida regelbundet? ser du på en bild av honom då du sticker in nålar i "mr. needels"?

mikebike sa...

anna: haha nä jag är inte så besatt av honom. men jag känner en brinnande avsmak för den mannen;)

Jasmin sa...

Meningar att inte läsa på jobbet;

"Jag tvivlar starkt på att Staffan skulle lyckas "pepptalka" en iskub att smälta i fyrtio graders värme."

Låt mig bara frusta fram ett välartikulerat: pfffaahahahahaha!!

.. och påminn mig att jag ska hålla mig väl med dig.. och mr Needles :)

mikebike sa...

jasmin: hehe. nä du kan var kool. du är med på favoritlistan ju. hör av dig om du vill låna needles nån gång;)

Caravaggio sa...

Det är fortfarande obekräftat men envisa rykten gör gällande att Patrik Kristianssons sammanbrott under VM i Edmonton 2001 berodde enkom på att funktionärerna vägrade kalla honom K-Dawg, hans personliga översättning av K-Mannen.

Carl Arenlind sa...

Åh, jag älskar ditt hat gentemot Strand.

mikebike sa...

carravaggio: DET bara måste vara sant. K-Dawg.... hahahahha undrar om klyftan stoinkar fram k-dawg när de har lite roligt;)

arenlind: tack! ja nån måste ju hata honom också;)

Björnen sa...

Såg honom idag på lunchen...
Staffan Strand. På riktigt.

Han satt på Kungsgatan å åt en panini på Capreses uteservering. Inte ens det kunde han göra med stil. Jag tappade all aptit.
Tror jag är lite deprimerad nu...

Tror ni man kan skicka fakturan för samtalsterapin direkt till Staffan?