torsdag, juli 06, 2006

Ze heisse

Sitter snyltuppkopplad på ett cafe i majorna och skriver radio. Det går trögt. Det är hettan - eller ze heisse som de säger i tyskland. Cafeägaren tittade på mig som att jag var dum i huvudet när jag beställde en stor het latte och sedan valde att sitta inne.

Det är varmt i jeans men jag men jag har sällan shorts på mig. Jag har kycklingben. Om det inte vore för knäna hade jag nog kunnat lura till mig ett strumpbyxereklam-gig. well well. Jag gillar inte att gå runt i sandaler heller. Ser så jävla mycket frisksportare ut. Då blir jag tvungen att börja shoppa mina kläder på Naturkompaniet och använda kånken istället för crumpler till min lilla mac . Jag vet det är säkert inget fel på sandaler. Det är en störning hos mig. Men jag föredrar mina Converse. Man kan reglera värmen i dem med.

Vinter är raggsockar, sommar är barfota. Nu är det sommar. En het jävel till sommar.

Hettan är galen. Jag är yr som ett fyllo. Jag har kittat upp med servetter vilket hjälper föga. Jag är lite nervös att min handsvett kommer fucka upp macen. Kortsluta tangentbordet. får skynda mig.

23 kommentarer:

sockerdricka sa...

Köpte en handfläkt på ClasOhlson igår. Skulle köpt en till dig också. :)

Mandi sa...

Yez. Converse är bra.
De funkar dock inte sådär jääättebra att gå några timmar i 40 grader.

Nemo sa...

Visst... det är seriemördarvärme. "Mannen på balkongen-väder" Hetta o galenskap går hand i hand (se vidare van Gogh och mistralvind med absint-combo) Skönt att veta att du odlar indielooken och inte blir nån khakifjant mitt i melt-me-to-jelly-böljan

Luca Brasi sa...

Shorts är till för lodisar.
Håll ut!

da bomb sa...

Sandaler är för "Svenne-husvagn". Finns det nåt mer nerklätt än sandaler på vuxna människor, där tår, förlånga naglar, förhårdnader och valkar syns?! Jag går hellre med draggen ute, seriöst!

Johan sa...

Ja, skynda dig på! Du kan ju inte förstöra din fina Mac!

cdhyllankillen sa...

Nemo sa det - seriemördarvärme, mitt i prick. Själv ser jag alltid Motorsågsmassakern när det är så här varmt. Man smälter liksom in i filmen då. Filmen som dryper av sydstatssvett. Själv har jag heller aldrig shorts. Hemma går jag omkring i Adidasshorts dock, men då har jag tänkt bada. Annars jeans. Kladda på! Skön blogg du har.

chixxet sa...

sandaler är det i särklass osexigaste som finns, alla kategorier.

Anonym sa...

Det är varmt här österöver åxå.. När det till och med är hett på biblioteket så kan man vara säker på att det är en solig sommar. Jag försökte precis arbeta lite i form av att ställa tillbaka en bok i hyllan, men jag blev genomsvettig av ansträngningen så jag fortsätter nog att låtsasjobba här vid datorn istället :)
seriemördarvärme var ordet.
/annica

nana sa...

blir sjuk av hemlangtan av att lasa det har.

tankte ta en break ifran din blogg till hosten med men det kan man ju glomma, du skriver for bra och roligt.

californiadreamy sa...

hahaha. de är så jävla jobbigt att hata sandaler och luftiga city-shorts! på "hemmet" där jag jobbar tvälas det i bästa fotriktiga sandaler och läckrast shorts´ (flest fickor vinner!!!!) jag som annars alltid måste vinna vägrar tävla och flåsar runt i för trånga långbyxor med mudd nedtill och en PÅSE till tröja på överkroppen för extra härlig känslan av fjärran land/tropisk ö..ELLER NÅTT(!!!!)
vilket är värst sandaler eller svätt? pest eller kolera?

mikebike sa...

sockerdricka: handfläkt var ordet. done deal.

mandi: cons är ALLTID bäst.

seriemördarvärme... ååhh vad fint ord. faktum är ju att jag gillar alla ord man kombinerar med "seriemördar", men det visste du ju redan;)

luca: tack för stödet. blev mobbad för mina jeans men jag sa att det är mesigt med shorts.

dabomb: det var ju det jag sa. no sandals never ever.

johan: jag hann!

bullshit: tackar tackar. din e med bra fin *ryggdunkarklubben*

chixet: visste jag kunde lita på dig;)

annica: fan, jag hoppas du bara är hemma över sommaren? du kommer väl tillbaka till hösten? annars mister ju gbg en av sina bästa ålänningar damnit!

nana: det var det snällaste du kunde ha sagt. nu blev jag jätteglad... men lugn. jag blir snart sur igen;)

mikebike sa...

californiadreamy: jag väljer svetten. man kan fan inte duscha bort sandaler ;)

Anneli sa...

Det här du skriver påminner så jäkla mycket om mitt ex!! hihi
Svarta jeans, myggjagare, kavaj, kritvit i skinnet och smal som en sticka...jätteball (och om somrarna något svettig) men innanför klappade ett stort och varmt hjärta!!!

Säj till när du är redo för en färgfotoduell!! I'm in!! eller heter det on?? Det skulle vara hur kul som helst. Tänk själv, en sylvass radiosnubbe å ena sidan och en
tevescenograf i andra!! :)

mikebike sa...

tror det heter "in".

men hörru jag är fan inte sylvass. jag är förvånad över vilket tålamod de har med mig på redaktionen. de är de bästa av människor.

jahaja så du är tvscenograf, fan vad trevligt. det får du berätta om.

du jag ska se när jag har tid att fundera på lite ideer - sedan blir det en stand off som det heter.

Jasmin sa...

Oh! Vilket café kan man snylta på!?

Om du berättar så lovar jag att inte krokbena din cykel nästa gång...

/Big butt J

mikebike sa...

jag satt på columbus. har suttit på flera. marmelad också. trähus släpper ju igenom signalerna bra;)

you only know me by name. inga krokisar. hälsa siv!!

linlin sa...

japp, jag vägrar konsekvent sandaler och flipflops...

är man sneakersfantast så e man...det är det eller barfota..och barfota kör man ju knappast i stan.

dock kör jag med långa baggy shorts...
men jag är så satans kort så det blir liksom mer som långbyxor på halv stång... :(

Emilia sa...

Läs Bengt Ohlssons krönika på sid 4 i den här veckans DN På Stan. Du skulle nog känna igen dig... fast helst inte kanske, eller har du också pungsvett och analklåda efter att ha vägrat gå i shorts? ;)

mikebike sa...

linlin: high five;)

emilia: nä stopp och belägg. hade jag fått analklåda (fan nu kommer jag hamna högt på google om jag skriver analklåda en gång till... damn) så hade jag använt shorts. hemska tanke... och vilket ord. jag säger det inte igen;)

Carl-Anders sa...

Glöm allt vad fläktar heter och skaffa en ac i stället! http://www.clasohlson.se/shop/store/printpage_wag.asp?COSID=7B304D4BFA364A2AB2DFDBD098D3908816643&CatPath=0q121q540&IsCampaign=N&WAGID=23558&NoCache=2006%2D07%2D08+11%3A37%3A56

Fabbe sa...

Det heter sockor god damn it, inte sockar

Andreas sa...

Jag har en liten usb-fläkt med böjbar arm.

Man pluggar in den i usb-porten bara, böjer till armen så fläkten ligger i rätt läge och sen är det bara att köra. Hur guld som helst.

Jag hittade min i en butik för Discovery Channel i Kalifornien tidigare när jag var där, men det finns motsvarande på typ Teknikmagasinet eller andra ställen, kostar inte många kronor och gör susen!

Pimpa din Mac!