torsdag, juli 20, 2006

Familjeutflykt

Det kändes fint att vi valde en dag med tropisk värme att åka till Borås för att gå på djurpark. Helt galet. Jag orkade gå hälften sedan var jag grinfärdig av trötthet.

Jag väntade med förtjusning på hur Juniorette skulle reagera när hon såg elefanterna. Visst det var småkul men damn vad mycket ballare det var att jaga duvor. Jag kände viss missnöjsamhet med hennes prio. Vi kollade in en massa andra djur. Geparder, lejon, tiger, giraff... svalt intresse. Först aporna var roliga tyckte hon. Det fanns alltså hopp.

Det roligaste av allt visade sig dock vara en ugglejävel i keramik. En staty som stod lite malplacerad i ett hörn inne i aphuset. Pang. Blixtförälskelse. Hon ställde sig framför och böjde på knäna samtidigt som hon upprepar "hohoo, hohoo" upprepade gånger och med vild entusiasm. Hade en vuxen gjort samma sak hade män i vita rockar kommit rusande per omgående.

Tur hon än knappt två.

Kul. Vi har gjort en utflykt som tar kål på oss närapå för att hon skulle få se en massa roliga djur. Och så väljer hon ut en sketen porslinsuggla som dagens höjdarevent.

Men annars var det bra.

Hade jag vetat det hade jag nog propagerat för att begränsa utflykten till "Atlantic Möbler" här nere på gatan. För de som inte är bekanta med den butiken genom tidigare blogginlägg så är det en möbelaffär som satsar på att sälja vulgomöbler. Rumänsk Porrlyx.

Sovrumsmöbler i högblank plast och formade i de mest obskyra former. Snäckform, sammet, silke och pastellfärgat. Speglar, guld och grekiska kolonner, guldmålad gips verkar gå hem i vissa hem.

De har även en massa sjuka gipsstatyer och annat smaklöst i inredningsväg. Keruberna i mänsklig storlek hade kunnat bli en hit. Eller en sån där kul grisman som vissa restauranger (oftast rörelser som serverar knappt ätbar förda och som absolut borde förbjudas att använda just ordet restaurang) har som välkommenskylt. Eller nåt annat helt sinnessjukt.

Nästa utflykt blir nog fan dit.

Så blir det när man är otacksam.

16 kommentarer:

Den tjocke konsulten sa...

Atlantic Möbler? Då vet man vem som ursprungligen sålt alla vansinnesgrejer som senare hamnar på blocket :D

mikebike sa...

hahaha... ja han är skyldig!

Me sa...

"Knappt två” kanske är lite för tidigt för djurparksbesök.
Tog med mig en liten släkting till Tokyo Disneyland en gång, och då jagade hon mest fjärilar i buskarna. Musse och company visade hon föga intresse för.

Mamselamsen sa...

Fatta vad kul hon skulle ha i den möbelaffären. Hur mycket grejor som helst att klättra på.

Nemo sa...

Atlantic Möbler - där borde man ställa in Ernst K som får gå runt barfota och tvångsmysa...gnuggande sina händer och prata om hur myyyysigt allt är...

Apropå det området såg jag att anrika af Chapman "goes cyber" WWW.FLAME.NU heter det gamla råtthaket tydligen nuförtiden...

Niklas sa...

Gick förbi Atlantic Möbler härom helgen. Trodde det var någon typ av loppis eller Second Hand Shop. Men du menar alltså att det är nya grejer?

Vansinne.

bibbsan sa...

din dotter verka vara hur cool som helst ;)

Fabbe sa...

fan jag garvar gott åt dina cyniska beskrivelser av diverse hatobjekt, du är fan värre än jag är, skitbra helt enkelt.

Stella sa...

Nä, pappa så var det inte. Jag gillade fanterna men tyckte det var tråkigt att jag inte fick klappa och aporna var ju hur kul som helst. Men ugglan den var toppen!

och vilket väldans tjat om denna värme...

Nettan sa...

Atlantic Möbler får mig att fundera lite varje gång jag går förbi. Vet inte hur länge affären har funnits men den låg iaf där när jag flyttade ner -01. Vem/vilka är det som köper alla dessa horibla möbler och prynader, varför vill någon ha den stilen hemma?

Ullton sa...

Hehe tankvärt, oftast har ju ungar ganska skön prio, jag hade med mig en treåring i Rodin parken och kollade på tänkaren. när jag frågade grabben vad han trodde statyn tänkte på, sa han : Makaloner. Kultureliten skulle storkna! Tänkaren täanker inte på livet utan på maskformig pasta! Skönt med lite perspektiv tycker jag

Anonym sa...

shiit vad din dotter outade dig i sin blogg, hur galet det än kan låta. för visst är du "stellas" pappa? :D:D

Emelie sa...

Jag förstår att du blev besviken på din dotters prio, men det är ju sådär med ungar. På julafton kan det kvitta hur många fina, dyra presenter de får - det är ändå snöret och omslagspappret som är roligast...

Mamselamsen sa...

haha.... hittade en blogg till!

Emma sa...

Äh, Mike, du är alldeles för hård mot din stackars dotter. Jag tycker det var skitkul att hon fastnade för en keramikuggla. :D

Antira sa...

Jag tror att min Junior skullegilla din Juniorette, det verkar som om dom har samma intressen; säga hoohoo och flax med armarna. Fast min son gör det gärna under förespegling att han dansar. Eller diggar.