onsdag, juli 19, 2006

Badpojkar, öldrickning och spottande lamor

Badet gick bra. badade vid amundön. var i fyra gånger. Det var skönt. Kommer göra det igen. Thats it.

Kom precis hem. Var och drack öl med L. Det var skittrevligt. Innan vi skiljdes åt stod vi på busshållplatsen och snicksnackade lite. Hon berättade om en hypokondrisk vän, hon hade fått ett spel på denne för nåt inbillat sjukdomstillstånd. Jag led med vännen.

Där stod vi och var sådär skönt omuntra tillsammans. Det är bra med människor man inte behöver vara lattjo inför precis hela tiden utan att få frågan om man tänker ta livet av sig. Vi är pessimister båda två kan man säga. Så fint med någon som VERKLIGEN förstår. Det är ju inget deppigt. Det är skönt.

Det är optimister som skapat nidbilden av pessimister.

En kille hoppade ur en taxi. Han var pruttfull. Han sökte ögonkontakt med mig och skriker högt "Cheer up!" varpå L snabbt replikerar att det är fan det värsta hon vet. Killen hör och blir putt. Säger nåt i stil med "Det värsta jag vet... svennjävel".

Udda.

Sedan gick han och hans glada polare in på "Stars n Bars".

Stackars personalen där.

Imorgon ska jag till Borås djurpark med la familia. Det ska bli kul. Jag har bara varit där en gång innan, med skolan, lågstadiet. Jag var nio år då. Mitt enda och starkaste minne var att klassens översittare, en tjock kille med hett temprament stod vid lamorna och retade dem. Gjorde grimaser. Plötsligt lackade en lama ur och spottade en tjockisen mitt i ansiktet. Från ett rätt respektabelt avstånd också ska tilläggas. Sedan började en show utan dess like.

Tjockisen började skrika som en stucken gris (konstigt uttryck, för vaffan syftar man på. vem sticker en gris, med vad och varför?). Han sprang runt runt medan resten av barnen i vår grupp tittade fascinerat på hur snabbt han kunde förmå att röra på sig. Samtidigt skrek han utan motstycke: "det brinner, det brinner det brinner... det brinner i mit ansikte". Som vi skrattade.

Han storbölade. Var skitförbannad.

Plötsligt fick han en märkbar lust att hämnas och började ladda fickorna duktigt med sten av kastvänlig storlek. Då fick lärarinnan gå in och bryta. Hon försökte förklara för klassens tjockistyrann att man inte får kasta sten på lamorna. "Håll käften din jävla hora" och "Släpp mina stenar din jävla fitta", svarade den tjocke med häpnadsväckande arrogans. Han var skicklig i användandet av sånt vokabulär. Lärarinnan var inte imponerad alls.

Jag minns det än idag som en av de roligaste utflykterna.

14 kommentarer:

Los Angeles sa...

Om jag inte misstar mig kommer uttrycket "som en stucken gris" från hur man brukade slakta grisar förr.

Man slog ett rep om bakbenen och hissade upp i taket, sen stack man en kniv i strupen så att blodet kunde rinna ut. Man kan anta att en och annan nasse försökte protestera mot behandlingen...

Ha en skön sommar. Det är 38 grader här, det är fan för varmt att ens åka till stranden. SPF 35 eller mer är det som gäller...

Tinselflickan sa...

I söndags var jag på ett nakenbad på Smitten. Hur schysst som helst. Badade tre gånger och bonussonen fyra.

Mamselamsen sa...

Vilken underbar känsla när en översittare blir satt på plats från ett oväntat håll. Jag skrattar än!

Nemo sa...

Lamakillen påminner lite grann om den högtyske Otto Weber-gossen som gick bananas på sin dator... tror du hade en post om det i våras.

Kul att du tog dig till Amundön - bästa combon för barnfamiljer om du frågar mig

mikebike sa...

Los Angeles: tack för lektionen. då vet jag. fy fan. jag har sagt det förr. jag borde bli vegetarian.

Tina: Ser man på. att de hade sånt där också;) jaja naket är kul heter det ju.

Mamselamsen: haha ja fy fan vad vi skrattade. han var den som dominerade oss andra alltid så det var skönt när han togs ner på jorden av laman. laman blev vår frihetssymbol;)

Nemo: ja fan det är rätt bra. både kissvarmt, långgrunt och klippor. en brygga och det hade varit 5 av 5 möjliga

Carl Arenlind sa...

Låter som Stefan. En rödhårig tjockis som när vi gick i förskolan fällde mig.

Det var alltid tävling in till borden när man kom in från rasten. Det gällde att fan inte bli sist in.
Jag låg kasst till och var tvungen att ligga i som fan. Stefan, som satt bredvid mig i klassrummet, var redan på plats.
När jag i mina mockasiner började närma mig bordet och stolen fäller fräknige, rödhårige och tjocke Stefan ut sitt ben. Jag faller som en liten fura med hakspetsen rätt in i en tavelram. Mina två understa och främsta mjölktänder flyger all världens väg. Stefan är nöjd med uträttat ärende.

Sedan kommer morfar. Han skäller ut lärarinnorna efter noter och tar med mig hem.

That's förskolan for you.

Lars Anders Johansson sa...

Lamaincidenten påminner mig om en sak som hände på gymnasiet vid ett besök i djurparken i Furuvik. När alla stod och såg på apberget fick en av aporna, den store ledarschimpansen Santino (tänk jag minns till coh med vad han hette!) tuppjuck och började spotta på skolans mest hatade lärarinna som var emd i sällskapet (hon hade inte gjort något heller - kanske berodde det på att hon hade en röd jacka på sig) och han vägrade slu´ta. Gapade och skrek och sände loska efter loska mot och på henne ända tills hon avlägsnade sig från platsen.

Fox sa...

En så kallad Grispigg är annars en fin-fin sak. Det är helt enkelt en pinne som grisen får elstötar av. Används när man ska få svinen att röra på sig, eller kanske rusa in i slaktbilen.

Man sticker inte riktigt grisen med piggen, utan chockar den, men som den skriker...

MysticQueen sa...

Haha! Fy fan vilken najs lamarevansch. Bör nog banta ner mig innan sommarens planerade besök på Kolmården går av stapeln.

SeventyoneCarlo sa...

Underbart när den kuvade naturen ibland slår tillbaka. Påminner mig om ett avsnitt ur Ricky Gervais podcast, när man berättar om att 42 dvärgar från Kambodja slåss i en ring, typ cagematch, mot ett inskeppat afrikanskt lejon. Matchen avbröts efter 12 minuter sedan 28 av dvärgarna dödförklarats och resten av dom var svårt skadade.
Låter otroligt men jag hoppas verkligen att det var sant, så att djuren nån jävla gång får vinna....Å tjurfäktning, Engelsk rävjakt och när man hetsar tuppar mot varandra ska vi inte ens tala om....

Blir spyfärdig....

mikebike sa...

Arenlind: haha ja vi har alla såna där stories. de unga årens terror.

lars anders: ljuvligt. fullkomligt ljuvligt!

fox: låter jävligt otäckt. vill itne höra.

mysticqueen: det är nog lugnt för din del hörru. låt bara bli att häckla djuren på deras hemmaplan.

seventyone: haha ja den e fin den storyn. men den är tyvärr faslk. jag läste den i en nättidning som utgav sig för att vara en bbc-tidning. såg trovärdigt ut men det visade sig vara ett skämt. men fan vad jag också hoppades att det var sant.

Alley Cat sa...

Jag förknippar mest Borås Djurpark med deras sjukstuga...

Jag försökte nämligen i fyraårsåldern springa lika fort som min tre år äldre bror gjorde ner för en backe. Det gick halvbra om man säger så! Jag vurpade rejält på rullgruset och skrapade upp hander, armbågar, knän och delar av ansiktet. Grät hysteriskt som barn gör! Hamnade i sjukstugan för omplåstring - i sjukstugan bjöd dom på fruktklubba!

Det är slltså mitt starkaste minne från Borås Djurpark - en röd fruktklubba! *skratt*

Hoppas dock att ni haft en trevlig dag! Jag var faktiskt där med min brorson förra året. Det var kul!Hans starkaste minne därifrån är dock att flodhästarna parade sig... Stackars barn!

Emma sa...

Åh haha fan, jag hade gett pengar för att få se lama vs tjockis :D

Andreas sa...

Åh, vi ska till Kolmården om nån vecka... Och även ta Safari-turen. Kan bli väldigt intressant eftersom det enda minnet jag har från det är som barn när ett lejon satte sig på motorhuven på vår gula volvo 142:a och vägrade flytta på sig på en timme. Det var varmt som satan, ingen AC och man fick såklart inte öppna fönstren...