onsdag, maj 10, 2006

Nakna dagar

Det har helt klart varit några nakna dagar utan mina magiska. Visst jag hade hela tiden hopp men innerst inne trodde jag nog att en era var över.

Men så idag tog jag mod till mig och gick till en opriker på Andra Lång. Samma as som gav mig ockerbud på att sätta glas i min seriemördarbågar, men som tur var så fick jag snabbt hjälp av hans kollega. Hon tittade snabbt och sa att de var trasiga (wow, det hade jag inte fattat).

Men går det att laga frågade jag desperat och fick ett snabbt nej. Inte så att fjädringen fungerar iallafall (precis som "optikerdotter" sagt till mig tidigare). Hon sa att jag kunde köpa superlim men att det inte skulle hålla. En lödning skulle gå loss på 400 vilket hon inte tyckte det var värt. Som om hon inte förstod hur magiska de var.

Goddäm, jag måste ha sett modstulen ut för hon sa att hon kunde kolla i sin reservdelslåda. Skalmmodellen var ganska ovanlig men hon tyckte sig minnas att hon hade en likadan. Vi fick hoppas att det var en högerskalm bara.

Det var det. Hon bytte skalm och det var bannemig krämmande lik. om man tittar riktigt noga ser man att de inte är identiska men alltså det är så lite skillnad att det är löjligt. Till och med leopardplast var det på öronflärpen. Och endast en hundring gick kalaset på. Det måste varit ödet.

Mitt öde vill verkligen att jag ska ha de här brillorna. Äntligen är det slut på nakna dagar.

Annars har dagen varit sublimt bra. På alla sätt (nästan). När jag gick hem hade jag mina magiska på igen. Jag kände mig påklädd. Välklädd. Ni vet den där känslan när man nästan flyter fram över assfalten.

Det enda som skulle kunna öka dagens krispigt goda känsla var ett eget soundtrack. The soundtrack of my life. Om det nu finns ett sådant.

25 kommentarer:

SixesAndSevens sa...

Sa ju att det skulle ordna sig, Mike! 100 spänn också... Fint som snus.

emma sa...

Hoppas du köpte ett fodral också! Ska till GBG i helgen, ser jag nån med gröna pilotisar som ser jävligt nöjd ut ska jag chansa och säga TJENA MICKE. ;)

mikebike sa...

miss sixx: hehe... fint som snus ja. ja men fatta vilken tur jag hade. att hon hae just en högerskalm av det som hon själv sa var en ovanlig modell.

emma: nope inget fodral. jaså till gbg minsann. inte dåligt. men jag har inga planer på att lämna majorna i helgen... men är du i majorna opch ser en jävligt nöjd kille med gröna pilot, ja då ÄR det jag. har inte sett en endaste till som har gröna pilot i majorna.

PlattKatt sa...

Congratulations :)

Mamselamsen sa...

Klart att det i det här läget finns ett soundtrack.

"You are the sunshine of my life". Både till dina glajjor och användningen av dem för att dämpa skenet lite.

Nino sa...

Lovley, jag sätter halva din hundring på att hon varit här inne och glottat lite och hade länsat stada på just den där skalmen för att kunna ordna your magic ones. Hursom; gött! och grattis!

//S sa...

Grattis!

jennypenny sa...

Bara ett eget soundtrack som fattas alltså? Det är väl bara att börja sjunga :)

Kimmi sa...

Härligt! Ett sådant inlägg som man bara blir såddär mysigt glad över! Toppen att det löste sig med dina solisar juh!
Simma lugnt i sommar hörru! :-)

Kimmi sa...

Härligt! Ett sådant inlägg som man bara blir såddär mysigt glad över! Toppen att det löste sig med dina solisar juh!
Simma lugnt i sommar hörru! :-)

Anonym sa...

Härligt! Ett sådant inlägg som man bara blir såddär mysigt glad över! Toppen att det löste sig med dina solisar juh!
Simma lugnt i sommar hörru! :-)
...

Kimmi sa...

Förlåt...det hände ngt knas här...

optikerdotter sa...

HURRAA! Älskar reservdelslådor... Glada glada solglasögon i alla fall.

Säljare sa...

Mmmm jag sa ju att det skulle gå åt helvete och jag brukar ju ha fel, grattis. För övrigt är det superhärligt med affärer som har lådor med gammalt "skräp" som de då även har koll på! På 80-talet hade jag för övrigt fantasi nog att ge mig själv Sisters of Mercys låtar som soundtrack "So still, so dark all over Europe, And I ride down the highway 101, By the side of the ocean headed for sunset" På 90-talet hade jag fantasi nog att ge mig själv låten Sisters of Mercy med Leonard Cohen som soundtrack "Oh the sisters of mercy, they are not departed or gone. They were waiting for me when I thought that I just can't go on." Det enda soundtrack jag hör nu är Jordgubbslisas..... men det är ju inte illa det heller.

t.b.f.t.e. sa...

reservdelar = balkan = det bästa!

Anonym sa...

så gott när det blåser medvind emellanåt mike

Anna sa...

Men Mike! Du måste ju köpa ett fordral! Har du inte lärt dig det av denna lilla incident? :)

Sofia sa...

Vilken lättnad. Har gått på helspänn sedan den hemska olyckan. Va dskönt att det löste sig!

Andreas sa...

Soundtrack:

"Bakom mina solglasögon kan jag va mig själv. Allting blir så vackert bakom dom...

Luca Brasi sa...

Finns det ljus i slutet av tunneln alltså?

Gratulerar!

danne sa...

Skönt.. då kanske jag kan sluta hussla med glasögonförsäljarna här i stan. :-)

Nat sa...

Jag sa ju att dina glajjer har nio liv ;)
Amazing.

mikebike sa...

nat: jess och du vet nu har tre av dem gått åt... jag får vara försiktig nu. bara sex kvar;)

mammakatt sa...

Fan vad roligt, Mike. En grej till att vara glad för idag. Vilken härlig dag, lalalalaalala. Hrm.

emma sa...

Hmm jag tror ju iofs inte att jag kommer att besöka Majorna.. Även om jag borde nångång, farsan är ju uppvuxen där. Jag älskar Göteborg, ska bli så kul att åka dit! Det var alldeles för längesen jag var DÄR liksom, och inte bara åkte igenom.