lördag, maj 27, 2006

Ett plus till Miljöpartiet

Såg precis på tv att miljöpartiet ligger på en bunt med skitroliga och bra förslag. De vill förbjuda mobiltelefoni på allmän plats. Inrätta zoner. Sweet. Precis vad jag har väntat på. Det finns inget värre än folk som pratar i sin mobil tio gånger under en fikasession. Och så det där med strålningen.

Jag har ju länge bitchat om att jag är emot passiv strålning. Att jag tänkt ringa strålskyddsinstitutet och få bidrag till blyfärg för att förbunkra mitt hem och leva strålningsfritt. Folk omkring mig har tittat på mig med den där lite nedsättande du-är-en-idiot-blicken. Jag har själv fått för mig att jag är extrem... men nu vet jag att jag har comrades där ute.

Det där gröna pajaspartiet kan nog fan räkna med min röst om de driver frågan hårt nog. Friår är ju deras melodi också. Fan det låter smutt. Jag ska kolla med min kollega om han tycker det är ok att jag tar ledigt ett år. Staten betalar - jag slappar.

Det är ju som när man var liten och drömde om att hela världen var byggd i godis - fast mindre kladdigt.

19 kommentarer:

SixesAndSevens sa...

Mobilrum och rökrum. Perfekt! Dom som har signalen på högsta volym borde dessutom få böta en ansenlig summa... Speciellt dom som fortfarande har "Nokia Tune"... Låter fan värre än glassbilen. Diskret och lågmält ska de vara.
Friår hade vart nåt. Synd bara att man inte överlever på pengarna...

anki sa...

det där med friår är en bra sak,, för de som kan lyckas o få detta.. På min arbetsplats så har vi skitont om personal o ingen söker tjänsterna som ligger ute, detta kan bero på att våran avdelning plus chef har typ det sämsta ryktet.. Men i alla fall.. Min arbetskamrat gick intill chefen o ansökte om ett friår.. Ut kom hon med leende. Hon fick ett rejält lönelyft i stället... Bara hon inte ansökte om friår.. Ska nog testa detta nästa vecka jag med...

Anonym sa...

Det tillhör väl modern vett o etikett att stänga av minst ljudet på mobilfan när man är med folk och gör nåt trevligt och/eller sitter på möte.
.
Det är fammemig beklagligt men mobilfria zoner är det yttersta beviset på att man vill införa sk upplyst despoti och omyndigförklara stora delar av befolkning. Fast egentligen är jag PK.

/truebiker

hertzmanann sa...

Vet inte vad jag tycker. Sverige är bra på att förbjuda men dåliga på att ersätta med bättre...

Nemo sa...

Som fullkomligt politisk galning o medlem i Folkpartiet (för att Lejonborg tycker det är OK att raka pungen...vilket vittnar om min omognad) är jag varek för eller emot något särskilt...och det utmärker ju en folkpartist...

Så är jag övertygad om att de som "stråldrabbas" och flyttar ut i skogen o eldar kottar o lever strömlöst har nåt fel i huvvet...de har symtomen, men de har framkallats genom automatiska negativa tankemönster. Alla andra som inte påverkas?

Sen har dom gjort placeboförsök och visat att dom drabbade tillfrisknar när dom tror att strålningen är borta...fast man har kranat på utav helvitti.

MP har annars en idé som jag högaktar... Trängselavgifter!

ron obvious sa...

Men Nemo - kan du verkligen lita på att en man som inte ens kan tukta sina ögonbryn verkligen rakar pungen, eller ens kontemplerar över pungrakandets essenser? Jag anar fult spel. Punggate.

jennypenny sa...

Alla otäcka ringsignaler borde absolut bannlysas!! Dessutom finns det inget mer otrevligt än när folk sitter o messar hur som helst och var som helst. Varför är det ok att i alla situationer, t.ex. med vänner på café eller mitt under föreläsning, plocka fram mobilen och skicka sms?

Jag tycker absolut att du ska söka om friår..sitta o blogga ett år, borde inte det funka? :)

optikerdotter sa...

tycker det värsta är när folk stänger av den irriterande mobilsignalen men låter den lika irriterande vibrationen vara på. Vad är det för skillnad egentligen?! Dom låter ju lika mycket! Visserligen är det ingen melodi som sätter igång, men alla vet likväl att det ringer. Vari ligger logiken?

Sen Jennypenny så är det faktiskt skillnad på att skicka sms från caféet när man fikar med sina kompisar och när man sitter på föreläsning med 300 andra o lyssnar på Tråkiga Olov. Tråkiga Olov far inte illa av det. Då är nog trötta nisse som sitter en rad längre upp o sover ett större störningsmoment för honom.

Anonym sa...

Skärpning! Du kan väll inte vara en sk elallergiker? strålning är bullshit, när tågen kom var det livsfarligt att åka tåg.. och mobil måste man få använda i det offentliga rummet eftersom det tillhör alla, däremot borde de finnas mobilfria caféer osv..

Jenny sa...

Ja - ta friår och rekommendera mig som din standin. Du verkar ha ett sweet jobb; glida in vid 11, spinka på Smeden och gnussa bagels. King! Sign me up... ;-)

Tills vidare kan du följa ankis tips och höja löneribban, lagom till min entré ska den vara saftig.

By the way så är det väl vetenskapligt bevisat att strålning från mobiltelefoner ÄR farligt? Annars undrar jag varför mina medicinstuderande vänner alltid snackar med mobilen på höger sida skallen (på vänster sida sitter tydligen talcentrat)...

PlattKatt sa...

Mp är roliga snubbar :)

Det senaste som skrivs om är ju att ojämställda chefter ska få sparken.
Kan ju låta bra men jag betvivlar att det är genomförbart. Som det mesta alla partier föreslår ungefär.

Pust

Mamselamsen sa...

Så får vi inte glömma zoner för TV-apparater, microvågsugnar, bärbara telefoner hemma... för att inte tala om datorer.

Jag tycker absolut att vi ska gå tillbaka till stenåldern... fast där strålade väl elden lite... fan också.

Är jag den ende, som till detta valet, är en total politisk vilde? Jag har inte EN susning om vad jag ska rösta på... och jag som alltid varit så säker.

Anonym sa...

Rösta inte. Låt dom rika bestämma...

/truebiker

mikebike sa...

hej. har varit lite frånvarande i ett par dagar.

jenny: javisst. perfekt vi får försöka hitta en bra deal. det enda är det där med lönen. den är ALLT annat än saftig. saftig är nästan ett provocerande ord när vi snackar om min lönecheck.

nemo: hahaha ja det är nog en sådan fråga som kommer avgöra vem jag röstar på denna gång.

mamselamsen: precis samma är det för mig nu. jag ahra ldrig varit mer oviss. det enda jag vet rä att vi måste ha förändring.

Jenny sa...

Ja då är det bäst att du börjar jobba. Ju snarare du vill ha friår, desto snarare...ja, du fattar. ;-)

Cliff Hanger sa...

Jag har för närvarande friår. Ett friår som jag slängt bort på rätt tråkiga studier förvisso, men det känns ju smutt att få pengar för ingenting och att slippa ta studiemedel. Fr.o.m. 9 juni, när terminen avslutas, får jag tre månaders ledighet som avslutning på friåret. Fan vad soft det ska bli. Och, just det ja, fotbolls-VM börjar 9 juni. Vilket trevligt sammanträffande. :-)

Miljöpartiet vill ha kortare arbetsvecka också. Verkar minst lika nice som friår.

Cliff Hanger sa...

Jag kan hälsa Nemo och er andra att Leijonborg INTE rakar pungen.

mikebike sa...

Mango: fan jag är väldigt avundsjuk på dig att du fått uppleva detta med friår. inget att spotta på sas.

däremot vill jag nog inte veta hur du kan ha så säker info om leijonborgs pung... du låter så väldigt säker på din sak;)

Cliff Hanger sa...

Studierna har gjort att jag inte känt mig särskilt fri under friåret. Men 9 juni, då jävlar ska jag vara fri!

Okej då, du slipper veta hur jag känner till Leijonkulornas behåring. Men om du tjatar lite kanske jag avslöjar det. ;-)