fredag, februari 10, 2006

Breven från Holm...

Veckan som gått burit med sig ett helt nytt inslag, mest tack vare den ihärdige läsaren och bloggaren "El Mango" - mannen med obotlig konfliktfetisch och en svårartad fäbless för uppvigling i alla dess former.

I måndags kväll skrev jag ett blogginlägg om Stefan Holm där jag förklarade att jag inte längre kände samma agg när jag såg honom figurera i tidningar och på tv. Jag förklarade även att min gamle kamrat "Mr Needles" hade jobbat i skift och nu hade gjort sig förtjänt av lite "time off". Jag skrev även en uppmaning riktad direkt till Holm om att han borde satsa mer på hoppningen än på att läsa TP-frågor och lajja och verka clever.

El mango berättade att han hade tipsat Holm om mitt inlägg och att vi nu skulle få se om han dök upp i kommentarsfältet. Och nedan följer en kort redogörelse eftersom jag vet att många väntar på vad som hänt i den frågan.

Dök upp gjorde han och jag måste tillstå att jag blev mäkta förvånad när jag såg att "Stefan Holm" lyste i min inbox. Jag tänkte att det är någon som skämtar men kollade domänen och mycket riktigt det var Mr. Höjdhopp själv.

Efter det har vi i fyra dagar haft ett livligt mailutbyte och kommit fram till en form av ömsesidig (enligt mig iallafall) acceptans av varandras åsikter.

Holm verkade smått irriterad över vad han just hade läst (och vem skulle klandra honom för det) och frågade ganska korthugget vad han hade gjort en "stackare" som mig för ont. Jag svarade att jag trodde allt började med guldtröjan på OS i Aten och att jag tyckte han verkade allmänt osympatisk av det jag sett av honom. Han i sin tur undrade om han ens behövde gå in på vad han fick för vibbar av min blogg. Det tyckte jag inte var nödvändigt om han inte gärna ville och sa att jag skulle tro att han tyckte jag var "ett jävla rövhål". Holm sa att det tyckte han inte, mer en stackare på grund av min pessimistiska grundinställning.

Jag var tvungen att förklara att något som alltid förväxlas med pessimism är destruktivitet, vilket inte är sant. För en pessimist är pessimismen en lika stark drivkraft som
den positiva inställningen är för en optimist. Det är helt normalt och ganska typiskt för "optimister" att döma ut pessimisters synsätt. Det har lyckats bli praxis att mallen för ett lyckligt liv går via optimism. Precis som det jävligt irriterande fenomenet att det är morgonmänniskornas regler som styr världen medan kvälls- och nattmänniskorna avfärdas som slöa hippietyper. Jag blir så jävla trött på det.

Vidare utbytte vi åsikter i fallet med guldtröjan och vad gäller anldeningen till att han tryckte upp den så har jag inga synpunkter utan antar att alla mentala medel är tillåtna. Det är när det kommer till det kritiska momentet "användandet" (eller snarare hur det gick till när den användes) som vi inte förstår varandra. Och låt så vara.

Det har även kommit till min kännedom att jag burit med osanning i fråga om vilken sportbag guldtröjan låg i. Det visade sig att det inte var i Holms egna väska den låg. Alla kan begå misstag;)

Holm tyckte att det fanns en stor skillnad i våra respektive sätt att uttrycka åsikter. Han genom obestridlig fakta och jag genom känslor och överdrifter och eller rena lögner. Känslor och överdrifter yexbox - thats my middle name - men lögner vill jag inte hålla med om. Jag hävdar åsikter och kommer ofta fram till en rad antaganden. Tillochmed "möjliga" sanningar. Men jag aktar mig alltid noga för att hävda dem så mycket att det kan anses som en lögn. Hårfin linje som jag tycker att jag lyckas behärska ganska bra.

Vi har kommit fram till att vi nog aldrig blir bästa polare och att det nog knappast är en större förlust för någon av oss. Jag diggar inte Holm mer nu än innan men måste ge honom det att efter vår konversation har jag fått en större förståelse för honom och hans sätt. Det är det som är det magiska med kommunikation.

Jag avslutade med att säga att han kan ta det kool och inte ska tänka för mycket på "Mr Needles" när han står inför nästa hopp. För min lille voodookille har gått på semester.

Slutligen måste jag erkänna att det känns lite extra kul att jag verkar ha fått en ny och solid läsare i form av Stefan Holm himself, för jag tror faktiskt att han kommer känna en (om än tvångsmässig) dragning att flukta lite på Bloggfrossa framöver;)

31 kommentarer:

wordsforyou2006 sa...

Det här är ju fan för bra för att vara sant!!!!

Ja men grattis då,,, antar jag.

Fridens och trevlig helg Mike:-)

joacimw sa...

Coolt! Inte så konstigt iofs, har hört att herr Holm ägnar väldigt mycket tid på internet med hemsida, mail men även en hel del SMS. Skoj! Stefan: Du missade inte de andra inläggen från 30:e juli också t.ex.?

Nu ska jag nog kontakta Fadde, lädertanten, den danske försäljaren och alla andra berörda parter...

Anonym sa...

Ja..var är lädertanten nu för tiden?

Anna

Acke sa...

Sjukt kul att han har stört sig så till den milda grad att han hör av sig till dig.
Hoppas vid gud att han psykas av detta och gör ett riktigt jävla sketet hopp nästa gång det är allvar (detta pga att han drar in arslet för mkt eller nåt).

Jag är på din sida mike... Han är en riktig putröv med skumma ticks...

Btw ticksen är ju svinit störande när han ska hoppa... vill ju byta kanal för fasen!!

el guapo sa...

Öhh... har ngn kollat in Holms egna sida? Typ läst hans Patrik Sjöberg-diss? Killen har förfan skrivit en hel jävla roman med diagram och skit. Speaking of roman: Han gör reklam för ngn bok om sig själv där följande nervpirrande läsning utlovas: "Under 161 dagar får vi följa med på de inledande träningspassen i Våxnäshallen i Karlstad, vidare på träning och tävlingar i Sverige och utomlands." WTF??? Nämen, seriöst alltså: WTF??? Mikebike, du må vara lite hård i orden, men jag säger som i Örnnästet: All sins forgiven.

Nemo sa...

Efter att ha vart inne hos Holm på http://www.scholm.com/och skummat under Smått & Gott så hittade jag Afrodites djävulscirkel... kap.20 "Den slutgiltiga förnedringen"...beware Mike...den storyn ger lite feeling av att Mr Hankey från South Park skall poppa upp... oklart varför jag gör en sån association, men that's life

Jaaan sa...

-5, en halv meter snö, blå himmel och strålande sol. Trodde inte att en fredag i mitten av februari kunde bli bättre. Men ack vad jag bedrog mig, att du lyckats med konststycket att provocera fram en reaktion från 70-talisternas svar på Björn Hellberg fick mig att genast bege mig till Glasbanken för ett extra uttag av några blå Chimay, här ska firas!

Eftersom ni kommit fram till att ni uttrycker åsikter på olika sätt roade jag mig med ett besök på Holms hemsida, den var imponerande, verkligen. Men roligt? Underhållande? Icke! Fler siffror än talet Pi har decimaler, det är mer upphetsande att se ett parti Ko-bingo..

Cliff Hanger sa...

Vad stolt jag blir! :-) Uppvigling premieras, gång på gång. Jag återkommer säkert på temat någon gång i framtiden.

Fru Hallonbåt sa...

hmm.. har du komplex eller? DEt har kanske de flesta men jag brukar undvika att skylta med det. Ett tips!

mikebike sa...

Jaaaan: Ja det är extremt ambitiöst av Holm att ha mecka ihop en så gedigen sida. lite för mycket statistik för att jag ska orka läsa men för en verkligt intresserad så varför inte.

hallonbåt: Nä jag har inga komplex... hmmm, eller inte pga Holm iallafall. Någon form av komplex har nog de flesta som du säger Konstig fråga. Är det något du brukar inleda med när du läser en åsiktsyttring och du inte gillar/håller med om?

Katta sa...

Lysande!!!
Då kan man kanske får erkänna då att jag faktiskt gillar Holm...rätt mycket! Jag tycker han förtjänar betydligt mer respekt än de skatteflyktingar/monegasker som Göran Persson hyllade vid riksdagens öppnande. Jag tycker det är sympatiskt av Holm att bo och leva och betala skatt i Sverige. VEM tror att Kajse BOR i Monaco och hennes Måns i Sverige. Skulle de vara särbo? Knappast. Men visst tycker jag att tröj-grejen Holm gjorde var pinsam värre!!!

Cliff Hanger sa...

Jag har nu precis meckat ihop ett inlägg om min historia som uppviglare. Många länkar blev det...(puh!) och då är jag ju bara i början av min karriär som uppviglare.

Jaaan sa...

Nej visst, är man intresserad är det väl bra, men jag fruktar att om vi får för många män i svarta masker i det här landet som använder nätet likt en teaterscen för siffror och statistik så kommer befolkningen dö av uttråkning.
Jag menar hur kul vore det om varenda idrottsman, artist, skådespelare eller för den delen statliga tjänstemän på migrationsverket i en TV-intervju bekräftade ett årtal med svaret: "1986 ja, det var året då fotbolls-VM som skulle spelats i Colombia i stället gick av stapeln i Mexico och där Preben Elkjær-Larsen blev stor segerorganisatör med 3 mål och 2 målgivande passningar när Danmark slog Uruguay med 6-1 inför 26 500 åskådare. Tyvärr gick danskarna på pumpen i andra omgången mot Spanien. Spanjorerna vann med 5-1 och Butragueño gjorde 4 mål och Goicoechea 1 på straff."
Meningslösa siffror kommer lägga sig över oss likt en våt yllefilt och kväva vår kreativitet, kväva det fria ordet.

Bionda sa...

Tack Mike! Inte för att du tog striden med Holm (om än mkt underhållande!), utan för att din blogg låter El Mango leva ut sina uppviglingslustar i cyberspace istf i bekantskapskretsen. Blir mycket lugnare så! Iaf för mig...

mikebike sa...

haha, ja bionda vad ska jag säga. glad att jag kan hjälpa till genom att agera en form av "målvakt" med en twist;)

du kan nog får problem med mangolino i framtiden om han trappar upp sin uppviglarnerv;)

Anonym sa...

Katta - jag tycker att bor man i Monaco eller något annat land bode man tävla för det och få läkarvård för sina skador där.

Vore skoj om MikeBike kunde lägga ut mail eller delar av mail från Holmgången på sidan. Virtanen och Skugge gör ju sånt

Nat sa...

Jag säger bara Priceless!
Är det någon som har Robert Wells mailadress? El Mango kanske?

Mosstrollet sa...

Jag förstår inte att Holm tog sig ur sin håla. Egentligen, att han orkar bryr sig om vad folk tycker om honom här och det där offentliga löljtjaffset mellan honom och Strand.. Maj Gaad! Aja men jag ska inte klaga - detta är ju underhållning på hög nivå :P

MariaMy sa...

Få regerar med guldtröjor, go Holm!

Anonym sa...

Holm är kung tycker jag! Allmänbildad och jäkligt skicklig på ribbflyg, sin ringa längd till trots.

I övrigt brukar jag dock hålla med dig i det mesta

Cliff Hanger sa...

Känns lite som att svära i kyrkan här, men jag måste liksom Katta också erkänna att jag gillar Holm. Jäkligt kul med en svensk som kan (kunde?) hävda sig rejält i världseliten, egntligen är för kort för att hoppa så högt och är lite av en working class hero som bor hemma i Sverige och betalar skatt och har pappa svetsaren som tränare.

Men jag tyckte också att guldtröjeutspelet med "Holm"-trycket på ryggen var lite over the top, precis som hans hemsida har vissa tendenser till dryghet. I o f s måste man ju få vara stolt över sina framgångar (även i avundsjuka Sverige), men det är en fin linje mellan stolthet och skryt.

Förutom Mikebike har för övrigt även jag fått ett mail från Holm.

Robert Wells mailadress? Jag jobbar på det... *uppvigla, uppvigla...*

mikebike sa...

Först måste jag säga att Holm även växt i mina ögon. Han försöker inga trix och försöker inte tvinga mig att ändra åsikt. Han vill bara att man ska kunna förklara avrför man tycker som man tycker och det är fan rätt fair!

Anonym: Tyvärr så skulle jag inte publicera mailen. Det skulle vara under all värdighet.

Inte för Intet: Där går gränsen. Wels är en kille jag inte skulle kunna föra dialog med utan att ta till könsord och andra vulgära trix för att smäda. Den killen ÄR ett svin i mina ögon. Odiskutabelt. Holm har aldrig gjort mig nåt personligen men WELLS hans rapsodier har lämnat djupa ärr i min själ;)

Mangolino: jobba på med wells du. Om du lyckas få honom att konfrontera så ska jag fira med korv och bröd.

vaskrensarn sa...

Det är ändå märkligt hur man instinktivt ogillar den framgångsrike och håller på den som misslyckas (till en viss gräns). Ligger det i människans natur att flocken ska vara samspelt?

Måste tillägga att jag också avskydde Holms guldtröja, men att han av det jag läser här stiger han i graderna. Kajsa B:s skattesmiteri har jag inte mycket till övers för.

Säljare sa...

Nej det är väldigt intressant varför vi överhuvud taget låter skattesmitarna tävla för sverige (oss) Vi borde i stället prygla dem under de år de tvingas bo på tukthus...... Det är i alla fall min nyanserade bild av det hela. ALLA hatar ju Stenmark som den gamla skattesmitaren han är......eller?

Robert Wells-fan sa...

Lägg av! Jag säjer bara lägg av.... ni har inte fattat nåt av Robbans storhet. Dessutom läser han inte Internet...han får sin post på brev... så det så

Anonym sa...

Varför lyckas en kille som Zlatan medans en snubbe som Holm (med egentligen samma grundattityd) trampar i klaveret något så brutalt? Båda är ju working class heros, blivit drillade sen barnsben och tror de själva är överlägset bäst i världen. Vad gick snett? - ticsen? de åtsmitande shortsen? längden? guldtröjan? Är Holm kanske för intelligent för att man ska tillåta sig själv att gilla honom?
Zlatan bryr sig inte en sekund o skickar maximalt iväg en spottloska på den som snackar skit om honom.
Själv håller jag på Zlatan. "Alla fick ingen fisk utom jag, jag fick sån haj"
Respekt.
//ulf

Jaaan sa...

Robert Wells. Alltså den mannen...eller vad det nu är.
En hel generation sägs ha gått förlorad på grund av "Vilse i pannkakan". Hur många som valt att ta ner skylten efter att ha tvingats se herr Wells och hans hemska man i "Så ska det låt" törs jag inte spekulera i. Han har besudlat borgen på Öland, fått blommorna i Rottneros park att dö när han likt en despot intagit dessa vackra platser och gjort dem till sin egen parkett.
Jag ger mig fan på att det är Robert Wells som spelat på migrationsverkets hej då-fester..

Nat sa...

RW, vad kan man säga; slime?
Gör nåt Mike!

Anonym sa...

Följande om bloggning har jag saxat ur aftonbladet..
/......"Om man inte har något jätteviktigt eller ens snällt att säga kan man vara tyst.
Det är för simpelt för att vara okej av en vuxen människa att lägga sig på sandlådenivå och säga "Du är dum!" när något inte passar.
EvaEmma Andersson"..../

/truebiker

mikebike sa...

ja men evaemma andersson är en idiot;)

Johannes sa...

Ganska pinsam läsning av någon som ska föreställa vuxen. Holm har så otroligt mycke som Sjöberg inte hade. Han har hjärna, en bildning vida överträffande sjöberg och never i överlägsen stil. Jag njuter också i fulla drag på holms blogg på http://www.scholm.com/holm2006.htm
där sjöberg blir fullständigt ägd i hans snack om 2,30 tävlingar.

För det är inte lika ofta det framkommer att Sjöbergs bästa insats på ett EM var sjätteplatsen på 225 cm i Stuttgart 1986, detta trots att han var rankad som världens bäste höjdhoppare både året före och året efter. I sin andra EM-start, i Aten 1982, nådde han inte högre än 215 cm som räckte till en delad tiondeplats.

Bortsett från det fantastiska guldet i Rom är inte heller raden av VM-placeringar speciellt häpnadsväckande: Sexa på 232 cm i hemstaden Göteborg 1995, sjua på 231 cm i Tokyo 1991 och elva i VM-debuten i Helsingfors 1983 med 223 cm.

De fyra EM-titlarna inomhus blandades upp med en delad sjätteplats på 224 cm 1986, en sjundeplats (också det i Göteborg för övrigt) 1984 på 224 cm och en tiondeplats på 222 cm i debuten 1982.

Vid inomhus-VM blev det i alla fall ytterligare två medaljer att lägga till guldet 1985: Ett silver i Toronto 1993 på 239 cm (vilket är den högsta höjd någon någonsin klarat utan att vinna) och ett brons på 235 cm i Budapest 1989 cm. Därutöver en trettondeplats på 224 cm i Sevilla 1991 och i Indianapolis 1987 blev han utan vare sig resultat eller placering efter att ha nollat på ingångshöjden - och detta bara en dryg månad efter att han slagit världsrekord inomhus med 241 cm.

Sjöberg va den som avslutade karrriären som skadeskjuten hare genom att riva ut sig på 2,10.

Holm kommer när som helst att gå om sjöberg i antal tävlingar över 2,30. Ingen annan har någonsin hoppas längre över sitt huvud än honom och i rena meriter som kommer han krossa sjöberg med alla sina mästerskaps-guld när han lags karriären på hyllan. Har också svårt att tro att Holm skulle avsluta sin kattiär på de pinsamma sätt sjöberg gjorde. Man va kan man förvänta sig av en kola-snortande föredetting