måndag, februari 06, 2006

Stefan Holm - se upp i nerförsbacken

...Annars får du ont i nacken!

Nu var det längesedan jag skrev om Mr. Holm. Det var ju i och med att han tog OS-guld i Aten och hans lilla putröv sprang direkt till sportbagen och plockade fram en egenhändigt upptryckt guldtröja som han kittlade min nemesisnerv. Innan dess tyckte jag bara att han verkade rätt så dryg, men den dagen så fick jag det bekräftat. Han verkade väldigt osympatisk i intervjuerna efteråt och maken till vattentätt rövhål han verkade ha vid bragdguldsutdelningen samma år får man nog leta efter.

När det var dags för VM förra året så var jag kanske den ende svensk som av hela mitt hjärta verkligen önskade att det skulle gå käpprätt åt helvete för "bonnapôjken". Historien såg ut att upprepa sig på inhoppningen och det rapporterades om oförskämt bra form. Jag deppade och skrev ett desperat inlägg om att jag skulle hem och trixa med voodoo och gissa om det gav resultat. Holmgång i Helsinki var en mild benämning och jag började på allvar förstå att jag var lite utav en "Witchking". Guldgosen gick och rev ut sig inte bara från förstaplats utan landade en bra bit utanför pallen. Han kom sjua och ett diaboliskt gapflabb ekade från Majornas hjärta, ut över resten av världen.

Sedan dess har det inte gått som planerat för "Holma". Nedförsbacken verkar aldrig ta slut och på de senaste tävlingarna har höjderna landat mellan 2.20 och 2,24. Tacka fan för det, voodoo-dockan har fått jobba dag-, kvälls- och nattskift. Det börjar bli dags för honom att ta semester (dockan alltså).

När jag läser sportbladet så känner jag varken agg eller skadeglädje längre. Jag tycker inte direkt synd om Holma men det är fult att sparka på en som redan ligger. Jag ställer in "Mr Needles" i sitt skåp igen och låter Holmajäveln ladda om. Men blir du katig igen Stefan så börjar vi om, var så säker.

Ett hett tips:

Ingen bryr sig om du är clever Holma. Cutta ner lite på Olsberg och På spåret och ut på går'n och hoppa med dig. Nu saxar ju junior över dina högstahöjder så det är väl dags att fatta läget. Lägg ner TP-kortleken. Annars kommer du att förbli lika hopplöst värdelös som Staffan Strand - med Mr Needles eller icke

Mikebike a.k.a The Witchking & Mr Needles

21 kommentarer:

Maria My sa...

Hm... hade mina misstankar, a star like Holm blir inte dålig över en natt utan hokus pokus! Å missförstå mig inte, lite vodoo och personangrepp är helt ok så länge det bara drabbar en person... men vi stackare som lidit med Holm och missunnats nationalistisk hjärtklappning och tårar till nationalsången... Eftersom din inställning till Mr Holm har antagit en mildare form och för att du underhåller med en schysst blogg, så har även domen mildrats och endast spöstraff kommer att utdelas!

Anonym sa...

Du är inte ensam, det gapflabbades på flera ställen i Sverige när Holm misslyckades i VM, det kan jag garantera!
Mera voodoo!!

ET sa...

Fick ett tips om denna bloggen, och det första jag läser är att blogginnehavaren precis som jag inte tycker om Stefan Holm. Vilken underbar läsning!!

Mosstrollet sa...

Mikebike, vilken underbar blogg! Har stäckläst allt sen juni. Jag har skrattat mej till döds flera gånger :P.

Men jag står nu frågande vad har hänt med lädertanten på senare tid? Och da Mad Padd?

Du har hamnat i topp över mina bloggfavvisar :D

Björn sa...

Som jag har sagt förut, jag gillar ju karln.
Tycker lite synd om han.
Du vet att han skulle ha hoppat i götet ikväll va?? Men han har blivit ordentligt sjuk....

Omar sa...

Får man tipsa Holm eller? Tar du illa upp då mikebike? Han hänger ju mkt över sin dator så han kollar säkert om jag kollar...

Nemo sa...

Holm har ett mycket försonande drag... han gillar bra litteratur... p g a honom kom jag över "Patient 67" av Dennis Lehane. Något av det grymmast jag fått för ögonen.

Sedan har jag alltid ställt Holm jämsides med Strand... då blir det klurigt...

Sedan kan jag hålla med om det blir lite märkligt när mannen säger; "Jag hoppar högst i världen - i förhållande till min längd" Jaha...

el guapo sa...

Jag är så förbannat trött på alla dessa käcka jävla friidrottsmongolider. Det måste väl förfan finnas någon mer intressant idrott att hylla. Counter Strike och Schack-VM är till och med sexigare. Jag har inte intresserat mig tillräckligt mycket för skiten för att kunna säga vad som är fel på Holm, men håller med av ren princip. I don't like the looks of him...

Argaste sa...

Efter innebandy är höjdhopp världens osexigaste sport,så mitt tips till Holm är att lägga höjdhoppskarriären på hyllan, tjacka ett svettband och en ragga upp ett par IT konsulter....

ron obvious sa...

Ditt oförsonliga Holmhat har länge förbryllat mig. Det är nästan så att jag känner mig nödgad att sätta ner foten.
Men visst. En sommarnatt för många år sedan vinglade ett skrålande grabbgäng hem från krogen i en mellansvensk stad. De skulle se en höjdhoppsfinal med Piff & Puff. Tidpunkten talar för att det handlade om OS i Sydney. Och precis som vi alla hoppats så gick det åt helvete. För dom alltså. Vi var jätteglada.
Men sedan dess har det hänt mycket som herr Holm bör ha en smula respekt för.
Det viktigaste är förstås att han blivit av med sitt enerverande appendix, überfjanten Strand. Det är den groteskt långa överkroppen som jag är säker på har diskuterats i många fikarum.
Och som sportjournalist uppskattar jag en idrottsman som faktiskt har läst en bok nån gång. Det är ju ändå jag som måste prata med dom.
Och när fripp-Chrippa och Kajsa halvliggande runkar med eurosedlar nere i Monaco medans deras högbetalda slemagenter får sköta markkontakten så sitter Holm i Filipstad med samma tränare som alltid och uppdaterar sin hemsida för egen hand.
Lite respekt är han fan värd.

Anonym sa...

Holm har visst chans att vinna På Spåret på lördag. Kan du inte ta fram mr Needle då? Snälla!Även om jag inte tänker se programet vore det outhärdligt att läsa om hans duktighet i tidningarna på söndagen.

Nemo sa...

Mike får förresten hjälp från oväntat håll, typ 2 m ö h i Brasilien. http://www.gt.se/index.jsp?a=520857

Katta sa...

Sorry. På Spåret är förinspelat för länge sen. Så då funkar inte nål...

Anonym sa...

Då får vi hoppas att Mikes tidigare nålande fortfarande har effekt på lördag...

Linlin sa...

MOHAHAHHAHAHAHAH....ahahahahaaahahahhahaa...
*kippar efter andan* jag dööööööör,,,, jag dööööööör....fy fan mike youré killing me...

keep up the good work... :-)))

Jaaan sa...

Jävligt skönt att hitta en blogg som rackar ner på min whiskysamlande länsgranne, du kunde dock ha gett fan i att kalla honom bonde. Vi värmlänningar är nämligen experter på att hylla göteborgare, åtminstonde i jämförelse med stockholmare, och våra ständiga besök i lilla London, vårt investerande i Avenyns nattliv borde åtminstonde generera lite respekt. Skit samma, det här handlar ju om en svetsarson från Forshaga. Världens kortaste kortaste höjdhoppare över 180 cm. Den helnyktre, whiskysamlande bokmalen har varit en fistel i arslet på hela sin omgivning sen han intog skolsalarna i Kil..Fortsätt med vodoon..

mikebike sa...

holy schmoly vilket gensvar. flera nya läsare noterar mitt norra öga. skönt att veta att vi är flera som inte diggar "svetsarsonen". En skön gemenskap.

bara för att man kan läsa böcker och är bra på frågesport blir man inte per automatik en skön snubbe.

hmmm jag orkar inte svara på alla kommentarer efter som min fysiska hälsa varit satt ur spel sedan igårnatt (se inlägget ovan för förklaring) men fan vad roligt det var att logga in och se att så många kommenterat.

Cliff Hanger sa...

Som den gode uppviglare jag är ( http://www.blogger.com/comment.g?blogID=13537583&postID=113880890550447761 ), har jag nu mailat Stefan Holm och meddelat honom om detta blogginlägg. Vi får väl se om han dyker upp i kommentatorsfältet... eller någon annanstans.

Thérèse sa...
Den här kommentaren har tagits bort av bloggadministratören.
Virvla sa...

Som nationalistisk värmlänning hade jag nog hellre sett ett påhopp på Dampungen Kluft och hennes sinnesslöa fäst"man" vars autograf man kan hitta på internet och ladda hem. Japp, den är utskriven på jobbet, i A3 format. Han är ju vår idååål!

Fast...jag gillar det här ändå. Man ska alltid uppskatta ett väl genomtänkt och formulerat påhopp.

nella sa...

så pretto...shit...underhållande och irriterande på samma gång,ja visst...ställ dig på alla fyra baby, du förtjänar lite smisk...