fredag, juni 24, 2005

Apoteket - helvetets förmak!

Med risk för att låta tjatig och eftersom jag bara för någon dag sedan raljerade kring meterologernas lättja så drar jag mig något för att döma ut en hel yrkeskår till. Men jag kan bara inte låta bli. Jag är ju inte Mikebike, "Mannen som blev trött", för inget.

I morse var jag på apoteket för att köpa linsvätska samt hämta ut ett recept. Det kanske inte låter så märkvärdigt och det är inte ärendet i sig som var så speciellt. Nej det är den psykiska terror man blir utsatt för när man kommer dit.

Det finns mig veteligen inget ställe (nu sedan postkontoren avskaffats) där man arbetar så förbannat och efterblivet långsamt som på Apoteket. Meterologerna må göra ett dåligt jobb men deras ineffektivitet slipper man som vanlig medborgare att lida för. Jag hade 4 nummer före mitt och fick vänta 45 minuter sammanlagt. Då hade de ändå två kassor öppna. Mellan varje kund står man där och följer minutiöst varenda rörelse de i kassan gör. Man suktar efter den där sekunden när de för handen en bit åt höger (oftast) och trycker på en knapp som skyfflar fram nummret och det låter "DEE-Dut!" ut högtalaren. då vet man att man kommit ett steg närmre. Man ser sig omkring i hopp om att den som har numret lackat ur och stuckit därifrån för att de skall göra samma procedur igen och igen och.. så plötsligt är det ens egen tur.

Men det händer aldrig... för mellan varje kund skriver den värdelösa människan något i ultra-rapid på datorn och när man som mest tror... att nu jävlar, nu händer det, då reser de sig upp och går och snicksnackar med någon kollega och gör ett misslyckat försök att se viktiga ut. Ineffektivitet när den är som allra värst. Man känner sig så frustrerad att man kokar inombords och det är bara den där spärren de flesta av oss har som gör att man inte vräker sig över disken och ställer till med en scen som får norrmalmstorgdramat att likna ett jälva barnkalas. I min fantasi såg jag mig själv dra upp ett pumphagel och röja loss. Piller skulle flygga som konfetti och jag skulle vara väldigt tydlig med att förklara vad för mycket onödig VÄNTAN kan göra med hjärnan hos en helt vanlig familjefar.

I've seen some shit man... iv'e seen some shit! Men detta är det värsta jag varit med om sedan postkontorens glada dagar. Där funkade det på exakt samma sätt men där kunde de ursäkta sig med att de hade en plan med att anställa amöbor (givetvis för att vi skulle bejubla deras massupsägning och välkomna posten i ICA-butiken). Apoteket däremot, där personalen är akademiskt utbildad, tror man ju de kommit längre i sitt effektivitetsarbete. Det verkar som att de försöker få oss att tro att pillertrillande är så jävla avancerat jobb. Delar av deras jobb kan nog vara meckigt men jag skulle tro att 95 procent av all tid går åt att lämna ut mediciner mot stressrelaterade problem och besvär med klåda etc.

Hur JÄVLA svårt ska det vara att plocka fram en ask piller och ta betalt egentligen?

Åhhh stackars hjärta... snart kommer jag att vara tvungen att gå dit igen för att inhandla lugnande... vilken paradox!

2 kommentarer:

Låjden sa...

Förbannat bra blogg; sitter här och frustar av förtjusning, arbetskamraterna börjar kolla konstigt åt mitt håll.
Är helt inne på din linje vad gäller Apoteket, och här skall du höra: I min hemstad, som du smädat i ett tidigare inlägg, jobbar vår motsvarighet till er "The Padd" PÅ Apoteket. Du förstår ju vilka djäfvulska möjligheter denna oheliga allians erbjuder. En gång skulle jag, för min dåvarande flickväns räkning, inhandla en tub med nån smörja mot svampinfektion i underredet. Givetvis hamnar jag i den kön där aset satt. Vid minsta tecken på osäkerhet slår hon till och basunerar ut över nejderna att:
DET FINNS JU EN VARIANT SOM MAN SKALL FÖRA UPP OCKSÅ, MEN DET KAN JU VARA BRA ATT KOMBINERA MED SALVAN, och smackar förnöjt innan hon fortsätter samtalet i normal samtalston. Jag har vanligtvis inga problem med att köpa klassiskt pinsamma saker som kådisar p-tidningar eller tamponger etc. men man vill ju inte bli stämplad som "killen som stoppar up saker". Efter en allmänt jävlig dag kändes det som att det var läge för ett riktigt jävla "Falling Down-bryt", men feg/välartad som man är skyndar man sig att köpa båda varianterna och går man och hatar henne passionerat resten av livet istället.

Varney // Johanna i v-by sa...

00000000000000000000000000000000000000000000000000000000
<--min hund hälsar /tydligen..

men du...du glömmer ju eliten: BIBLIOTEKARIERNA.
de är en division för sig...
apotekare i all ära, men de kommer inte upp till den nivån jag har erfarit på bibliotek - det får en att överväga att skippa plugget o fortsätta, 40 år till på hemtjänsten. =C